Gå til innhold

Peeters

Members
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Var en tur i Vorma i dag (også forrige lørdag for den saks skyld :-\) og alt jeg kan skryte av er at jeg har observert ett vak. Ikke all verden, men kaffen smakte godt og unga lekte i skogen så alt i alt så er det bedre enn å sitte på verandaen og lure på om det vaker. Jan Peeters
  2. Peeters

    Døgnfluer

    Flotte tips. Har tittet på linken din ved en tidligere anledning Rune, og den er veldig utfyllende og bra. Tror jeg rett og slett er frekk og tar en print av siden og lager meg noe rundt det. Tror jeg må sjekke ut bøkene også. Skader jo aldri med for mye informasjon. Takk for hjelpen. mvh Jan Peeters
  3. Peeters

    Døgnfluer

    For de av oss som har æresmedlemskap i korttidsminneforeningen på livstid så er det et par hjelpemidler som hadde vært utrolig å besitte. Og en av de kunne for meg vært et oppslagsverk i lommeformat som tålte en tur eller to med en oversikt over døgnfluearter. Gjerne med fargebilder og litt tekst om hver art. Er det noen som som noen gang har sett noe sånt? Tror vel dette er noe søkt, men kanskje................... mvh Jan Peeters
  4. Virkelig ille. Men det som er værst er at dette er en ilustrasjon på mange elver i Norge. Veldig mange elver. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er miljøkriminalitet. Og hvis det ikke er det, hva er da miljøkriminalitet? Må du sette spaden i jorda eller sette fyr på et skogholdt for å bli dømt? Dette er da menneskene som sitter og forvalter elvenes fremtid og de gjør en ræva jobb. Hvor er miljøvernministeren? På Mongstad og ser på bilder av et co2 renseanlegg? JEG BLIR FORBANNA!!!!!!!!!!!
  5. En kjempemessig hobby. Synes dette ser veldig spennende ut. Når det gjelder kulelager så finnes de også i lettere komposittutgaver i kulebærere osv, men det spørs akkurat på målene dine. Og det er jo også et prisspørsmål. De er ikke akkurat billige. Men må bare få gratulere med en flott, skal vi kalle det demomodell for en senere storstil produksjon?
  6. Var en tur ved Vorma lørdag ettermiddag og stekte pølser på bålet med mine barn. Det var da det skjedde: Først et vak, så et til. og enda et.....utrolig. I løpet av to timer så jeg fem mere eller mindre godkjente vak. Datteren min på ni år var ivrig med slukstanga, men det var dårlig med uttelling. Men jeg satt og drakk kaffe og kunne vel egentlig ikke ha det bedre en lørdag i januar. Egentlig rart at man i en alder av 33 kan bli så glad av noen ringer i vannet. Noen andre som har positive tilbakemeldinger på vakefronten.
  7. Peeters

    Fortvilet!

    Her er ingen fornærmet, bare engasjert. :mrgreen: Men jeg ser jo likhetstrekkene jeg også, vil bare ikke innrømme det. :roll: Men i elva hvor jeg fisker mest er det bare å krype til korset og finne frem nymfe eller streamerboksen hvis det er ørret som står på timeplan. Harren derimot lar seg friste av det meste.
  8. Peeters

    Fortvilet!

    Dette er vel kanskje ikke det dummeste jeg noen gang har hørt, men det er jammen ikke langt unna. Jeg er ingen ivrig nymfefisker selv, men jeg reiser aldri på tur uten.
  9. Peeters

    Atna

    Den er mottatt. Var som fryktet.
  10. Peeters

    Atna

    Er det noen der utte som har prøvd Atnaelva i år. Har blitt invitert med på tur, men jeg vet ikke noe om denne elva så jeg kunne tenke meg å få litt generell info. Finnes den noen nettsider e.l. Dere trenger selvsagt ikke å røpe deres dypeste hemmeligheter eller hotspotter, men et eller annet tips hadde jeg satt pris på.
  11. Myggklekker str 19. Men den var ikke så feit som Rune sin,........... men det var morro lell
  12. Når det gjelder god planlegging så må vel jeg si at jeg fortjener jumboprisen. Har stort sett hatt fri fra oktober og frem til nå, men 1 juni begynner arbeidslivets gleder og presse seg over en allerede sliten rygg. De neste fjorten dagene skal i alle fall ikke brukes til husarbeid og trygling om å få reise på en tur til. Mitt motto i en så viktig stund på året er at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse. :roll: Tok forresten mine første "øringer" på tørrflue i år litt tidligere denne uken, og det er merkelig at hvert eneste år når dette skjer så er det som om du har knekt en hemmelig kode. Det er en ubeskrivelelig deilig følelse. :mrgreen: Alle knuter som har bygd seg opp i nakken og ryggen i løpet av en kald vinter er med ett borte. Mer skal liksom ikke til for en enkel sjel som synes at Gud overgikk seg selv når han skapte denne prikkete fisken.
  13. Tenkte å bruke morgendagen på noe fornuftig. Dvs prøve meg på SØ. Noen som har vært i fjorden utenfor Oslo de siste dagene? Trenger ikke å nevne gromstedene deres. Er bare nysgjerrig på forholdene.
  14. Kan jo spennende ut dette her, men i hvilket prisleie prater vi om for en ukes fiske? Bare sånn sirkuspris holder lenge.
  15. Og så ble det ikke slik alikevel, og nå er det fritt frem for oss alle. Elvelaget har ikke "baller" og opphevet fredningstiden rett før jul. Resultatet kan bli at fylke overtar saken og at fredningstiden i fremtiden kan bli enda lenger. De antydet at de normalt ville fredet elva frem til Mai. Men sånn blir det når det er en herlig blanding av grunneiere som sammen skal komme frem til et standpunkt, men stort sett blir sittende og krangle om hvem som har rett til å sette opp skilt og andre oppslag på hverandres tomter. Å være tilstede på et møte med den gjengen her er desverre bare pinlig og til tider flaut. Forvaltning kaller de det. Jeg vil heller si det så sterkt at her har vi en salig blanding med grunneiere som har mistet mer og mer makt i lokalsamfunnet de siste 20 årene, og dette er den siste, men egentlige ubetydelige, bastion de kan slå seg selv på brystet og markere sin egen betydelighet. Jeg hadde en gang to husky hanhunder. Ikke engang de hadde et behov for å pisse så høyt. Ellers så er det en bra dag, særlig etter at jeg har fått ut litt eder og galle. Og kjenner jeg ekstra godt etter, så har jeg de to årene jeg har bodd rett ved denne elva, blitt så glad i den at jeg vurderer og flytte hele familien ut på en flåte midt i elva. Selv om ørreten her til tider er så sær at jeg har et begynnende hjerteproblem. .png' alt=':lol:'>
×
×
  • Opprett ny...