Gå til innhold

Peeters

Members
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Peeters

  1. Var en tur i Vorma i dag (også forrige lørdag for den saks skyld :-\) og alt jeg kan skryte av er at jeg har observert ett vak. Ikke all verden, men kaffen smakte godt og unga lekte i skogen så alt i alt så er det bedre enn å sitte på verandaen og lure på om det vaker. Jan Peeters
  2. Peeters

    Døgnfluer

    Flotte tips. Har tittet på linken din ved en tidligere anledning Rune, og den er veldig utfyllende og bra. Tror jeg rett og slett er frekk og tar en print av siden og lager meg noe rundt det. Tror jeg må sjekke ut bøkene også. Skader jo aldri med for mye informasjon. Takk for hjelpen. mvh Jan Peeters
  3. Peeters

    Døgnfluer

    For de av oss som har æresmedlemskap i korttidsminneforeningen på livstid så er det et par hjelpemidler som hadde vært utrolig å besitte. Og en av de kunne for meg vært et oppslagsverk i lommeformat som tålte en tur eller to med en oversikt over døgnfluearter. Gjerne med fargebilder og litt tekst om hver art. Er det noen som som noen gang har sett noe sånt? Tror vel dette er noe søkt, men kanskje................... mvh Jan Peeters
  4. Virkelig ille. Men det som er værst er at dette er en ilustrasjon på mange elver i Norge. Veldig mange elver. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er miljøkriminalitet. Og hvis det ikke er det, hva er da miljøkriminalitet? Må du sette spaden i jorda eller sette fyr på et skogholdt for å bli dømt? Dette er da menneskene som sitter og forvalter elvenes fremtid og de gjør en ræva jobb. Hvor er miljøvernministeren? På Mongstad og ser på bilder av et co2 renseanlegg? JEG BLIR FORBANNA!!!!!!!!!!!
  5. En kjempemessig hobby. Synes dette ser veldig spennende ut. Når det gjelder kulelager så finnes de også i lettere komposittutgaver i kulebærere osv, men det spørs akkurat på målene dine. Og det er jo også et prisspørsmål. De er ikke akkurat billige. Men må bare få gratulere med en flott, skal vi kalle det demomodell for en senere storstil produksjon?
  6. Var en tur ved Vorma lørdag ettermiddag og stekte pølser på bålet med mine barn. Det var da det skjedde: Først et vak, så et til. og enda et.....utrolig. I løpet av to timer så jeg fem mere eller mindre godkjente vak. Datteren min på ni år var ivrig med slukstanga, men det var dårlig med uttelling. Men jeg satt og drakk kaffe og kunne vel egentlig ikke ha det bedre en lørdag i januar. Egentlig rart at man i en alder av 33 kan bli så glad av noen ringer i vannet. Noen andre som har positive tilbakemeldinger på vakefronten.
  7. Peeters

    Fortvilet!

    Her er ingen fornærmet, bare engasjert. :mrgreen: Men jeg ser jo likhetstrekkene jeg også, vil bare ikke innrømme det. :roll: Men i elva hvor jeg fisker mest er det bare å krype til korset og finne frem nymfe eller streamerboksen hvis det er ørret som står på timeplan. Harren derimot lar seg friste av det meste.
  8. Peeters

    Fortvilet!

    Dette er vel kanskje ikke det dummeste jeg noen gang har hørt, men det er jammen ikke langt unna. Jeg er ingen ivrig nymfefisker selv, men jeg reiser aldri på tur uten.
  9. Peeters

    Atna

    Den er mottatt. Var som fryktet.
  10. Peeters

    Atna

    Er det noen der utte som har prøvd Atnaelva i år. Har blitt invitert med på tur, men jeg vet ikke noe om denne elva så jeg kunne tenke meg å få litt generell info. Finnes den noen nettsider e.l. Dere trenger selvsagt ikke å røpe deres dypeste hemmeligheter eller hotspotter, men et eller annet tips hadde jeg satt pris på.
  11. Myggklekker str 19. Men den var ikke så feit som Rune sin,........... men det var morro lell
  12. Når det gjelder god planlegging så må vel jeg si at jeg fortjener jumboprisen. Har stort sett hatt fri fra oktober og frem til nå, men 1 juni begynner arbeidslivets gleder og presse seg over en allerede sliten rygg. De neste fjorten dagene skal i alle fall ikke brukes til husarbeid og trygling om å få reise på en tur til. Mitt motto i en så viktig stund på året er at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse. :roll: Tok forresten mine første "øringer" på tørrflue i år litt tidligere denne uken, og det er merkelig at hvert eneste år når dette skjer så er det som om du har knekt en hemmelig kode. Det er en ubeskrivelelig deilig følelse. :mrgreen: Alle knuter som har bygd seg opp i nakken og ryggen i løpet av en kald vinter er med ett borte. Mer skal liksom ikke til for en enkel sjel som synes at Gud overgikk seg selv når han skapte denne prikkete fisken.
  13. Tenkte å bruke morgendagen på noe fornuftig. Dvs prøve meg på SØ. Noen som har vært i fjorden utenfor Oslo de siste dagene? Trenger ikke å nevne gromstedene deres. Er bare nysgjerrig på forholdene.
  14. Kan jo spennende ut dette her, men i hvilket prisleie prater vi om for en ukes fiske? Bare sånn sirkuspris holder lenge.
  15. Og så ble det ikke slik alikevel, og nå er det fritt frem for oss alle. Elvelaget har ikke "baller" og opphevet fredningstiden rett før jul. Resultatet kan bli at fylke overtar saken og at fredningstiden i fremtiden kan bli enda lenger. De antydet at de normalt ville fredet elva frem til Mai. Men sånn blir det når det er en herlig blanding av grunneiere som sammen skal komme frem til et standpunkt, men stort sett blir sittende og krangle om hvem som har rett til å sette opp skilt og andre oppslag på hverandres tomter. Å være tilstede på et møte med den gjengen her er desverre bare pinlig og til tider flaut. Forvaltning kaller de det. Jeg vil heller si det så sterkt at her har vi en salig blanding med grunneiere som har mistet mer og mer makt i lokalsamfunnet de siste 20 årene, og dette er den siste, men egentlige ubetydelige, bastion de kan slå seg selv på brystet og markere sin egen betydelighet. Jeg hadde en gang to husky hanhunder. Ikke engang de hadde et behov for å pisse så høyt. Ellers så er det en bra dag, særlig etter at jeg har fått ut litt eder og galle. Og kjenner jeg ekstra godt etter, så har jeg de to årene jeg har bodd rett ved denne elva, blitt så glad i den at jeg vurderer og flytte hele familien ut på en flåte midt i elva. Selv om ørreten her til tider er så sær at jeg har et begynnende hjerteproblem. .png' alt=':lol:'>
  16. Peeters

    Tenerife

    Hvis det er noen der ute som i et svakt øyeblikk har latt seg lokke av sin bedre halvdel til å tilbringe en uke i April i Fanabe på Tenerif, så vær så snill å svar på følgende: Hadde du med fluestang? Hva fisket du med? Alle tips mottaes med takk. PS!! Jeg kan forsikre Dere alle om at våren kommer veldig tidlig til østlandet i år i.o.m. at jeg reiser utenlands
  17. Peeters

    Vak

    Røya som skjærer vannskorpa i Skogseidsvatnet er nok heller på vei opp for å gulpe pellets.
  18. Dette er en diskusjon jeg er redd vi aldri blir ferdig med. Jeg har diskutert dette, og mange andre temaer, med "dyrevernere" tidligere, men det er nesten en håpløs kamp. De har sin mening, og den er det ingen som kan forandre på. Om du så kommer med en bøtte full av beviser for at de tar feil, så hjelper ikke det. Verden er desverre for noen ennå flat. Hvis vi ser frem i tid så tror jeg denne saken som alle andre avgjøres på det politiske plan. Den som har gjort hjemmeleksene sine og roper høyest får mest oppmerksomhet, og kanskje også pokalen. Men det er kanskje til tider vanskelig og rope høyere enn noen av disse organisasjonene. Det kan i alle fall til tider virke sånn.
  19. Melder meg på skrytelista. Er for tiden sykmeldt, og det skal ikke legges under en stol at jeg og bindestikka har tilbrakt en god del tid sammen de siste månedene. Da er det veldig kjekt med en side som tilbyr så mange gode og spennende mønster på en ordentelig måte. Her er det mønster for alle grader av kunskap. Koser meg ekstra mye når jeg kan sitte og sammenligne fluer herfra, litt fra egne bøker og en liten smule egen erfaring. Dukker opp noen mønster som i alle fall ser veldig lovende ut i flueboksen. Det gjenstår ennå noen måneder før de får hvis sine krefter i praksis. Trolig ser de ikke like lovende ut i Mai mnd kjenner jeg det rett. Keep up the good work
  20. Mye bra som blir sagt her, og venter med lengsel og smerte på hva du kan få til her. Stiller meg helt bak dette med å forlenge fredningstiden. Det er i alle fall et sted å begynne. Tror det viktig å ta et steg om gangen. Du pirker nemlig i tradisjonene til folk, og det er det mange som ikke har lett for å godta. Men jeg er enig i at det er ting som må gjøres her, og jeg tror det begynner å haste hvis vi i det hele tatt har lyst til å bevare det som ligger rett foran beina våre. Skulle det være noe i det hele tatt jeg kan bidra med, så vet du hvor jeg bor.
  21. Tippet endelig kiloen på brunø. selv. 1,4 utrolig deilige kilo. Men når det gjelder å lyve på seg litt str, så gjelder vel det like mye i fisking som i andre sammenhenger hos oss gutta.
  22. Ser bra ut dette Mr. Ta et bilde fra siden, slik at en stakkar med sviktende syn og begrensede ferdigheter kan skjønne noe av dette. Hvilke størrelse har du her?
  23. Må vel bare henge meg på noe av det som blir nevnt her. Som en temmelig fersk bruker så vil jeg for min del si at det er mangfoldet som jeg liker med denne siden, og at det er masse god lesning og tips. Om det dreier seg om laks eller harr eller hva det måtte være, så er det tips å plukke opp hele veien. Og sist men ikke minst så er det flott at det er plass til både alt i fra nybegynnere til eksperter. Og det er vel en av denne sidens store pluss.
×
×
  • Opprett ny...