Gå til innhold

alhe

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av alhe

  1. alhe

    Noen fra NMBU?

    Okei, takk for tips!
  2. alhe

    Noen fra NMBU?

    Noen som studerer ved NMBU her? Hører gjerne fra folk man går med, for deling av tips til vann i nærmiljøet osv.
  3. Noen som vil anbefale, eller har prøvd Guideline Exceed, LPX eller Fario? Hvem gir mest valuta for pengene? Alle i klassifisiering 9' #5. Jeg får rabatt hos en bekjent, og vurderer en av disse. Edit: Skriver om tråden til LPX eller Fario. Det er disse det kommer til å stå om.
  4. Vi glemte denne på parkeringen ved Skar 11/06. Hadde blitt veldig glad om den kom til rette igjen. :-)
  5. alhe

    Marka 2014

    Fant ut at skulle jeg ha en krampetur på slutten av sesongen, så måtte jeg gjøre det i dag. Så 4-5 vak. Det var jo litt alright å få årets siste i solnedgang. Nå er vinteren litt kortere.
  6. Det må være en god tone på et forum som dette, skal det være noe å engasjere seg i. Alle vet om elefanten i rommet, og det er jo egentlig bare å ta affære.
  7. alhe

    Marka 2014

    Nå har jeg vært ute tre dager på rad, og det er deilig når det endelig klaffer. Jeg får jo "aldri" mye fisk. Fem ørret på tørt på en kjapp kveldstur, tatt på på mygg og mini muddler. Det så en stund ut som at det skulle blåse bort, men sesongen er definitivt ikke over helt enda. :-)
  8. Hvis det er sånn at du overhodet ikke får kontakt med selger, så er det vel rimelig tro at han prøver å overse deg. Jeg tror dessverre mange slike "små-svindlere" slipper unna med svindelen ved å kutte all kontakt. Folk orker ikke, eller vet ikke hvordan de skal eskalere saken. Du kan prøve å true med anmeldelse. Ikke bare si at du skal, men gjør det. Det er viktig at du ikke venter for lenge. Så sender du anmeldelsesnummeret og en mail til sikkerhet@finn.no, om det var der du handlet. Det er ikke sikkert en anmeldelse vinner frem, men når han i neste omgang prøver å svindle noen vil han etterhvert ha flere forhold på seg. Litt sånn generelt så er det alltid lurt å se an selger før man eventuelt velger å forhåndsbetale. Jeg har handlet masse på Finn, og kun blitt svindlet en gang - da for et lite beløp. Det er stort sett trygt, men det kan være lurt å se etter varsellamper som manglende kontaktinformasjon. Se f.eks. at telefonnummer stemmer med navn og adresse, så har du en liten sikkerhet bare der. Går du inn for å svindle noen så klarer du sikkert det, men man kan luke ut en del useriøse selgere.
  9. Sånn passe useriøs annonse uten ordentlig navn, telefonnummer og adresse. Merker jeg blir provosert på dine vegne, jeg. Hva skal vi gjøre med dette, ffs? Jeg har rapportert annonsen til Finn, med referanse til denne tråden.
  10. alhe

    Marka 2014

    Har vært fine forhold i marka i det siste på kveldstid, og alt regnet får sikkert fart på fisket. Har tatt et par på SC i skumringen. Kan melde om noen få flyvemaur i Østmarka i går under opphold, så kanskje det braker løs til helga. Om vi er heldige...
  11. alhe

    Ørret: maks 1,8 kg

    EU er jo på banen og skal fase ut bruk av kvikksølv i Europa, men det brukes til mye - som f.eks. sparepærer. Det er nok værre med resten av verden, dessverre. Kvikksølv er det eneste tungmetallet som er flytende ved romtemperatur, og det er følgelig et 'reservoar' av Hg som sirkulærer i miljøet, gjennom vann og luft. Kvikksølv i fisk forsåvidt ikke noe nytt, men viktig å være obs på.
  12. alhe

    Ørret: maks 1,8 kg

    Jepp, kvikksølv oppkonsentreres i næringskjeden, og det tar lang tid før det skilles ut av organsimer. Det er mer kvikksølv i norske vann nå, enn før 1990 (Siste tall jeg har sett er 2010).
  13. Tenkte dele denne flua. Ikke noe nytt eller revolusjonerende, men ei fiskeflue som er lett å binde og flyter som kork. Kun benyttet et stykke tilskjært foam, cdc og et par rubber legs bundet på hver side av kroken. Og så vinger, da.
  14. Kjempe Skal gi det et forsøk. Tyskland - Argentina, og så tur på vidda. Blir bra dette.
  15. Heisann, noen som vet hvordan man binder kroppen på denne? Altså hvordan den dubbes på undersiden av kroken. http://www.thetroutbum.com/fluefiske/fluebinding/17-den-norske-streamer-serien.html
  16. alhe

    Fluefiske i liten å

    Takk for tips. Hadde hell med vannymfe, og små oliven wooly buggers. Fikk et par mindre, men mistet en grei fisk på tilslag. Vanskelig å se napp, men har da fått godt tips om busteflue som indikator. Binder meg opp en håndfull slike fluer til neste gang. Virker som de er gode allrounders.
  17. alhe

    Fluefiske i liten å

    Jeg ser dessverre lite vak, så jeg har prøvd meg på vått. Må vel prøve seg litt frem, da. Det står jo fisk på de beste plassene. Et fluemønster som kan 'trigge' fisk? Tørr maur som nappindikator og gullhodenymfe? Tenkte meg en tur i morra
  18. alhe

    Fluefiske i liten å

    Har funnet meg en liten elv i nærområdet som jeg har fisket litt i. Jeg fisker både med lett haspelutstyr og flue, da jeg mener fiskemetodene komplimenterer hverandre. Elven har noen fine små stryk, og kulper hvor det står brukbar fisk, men trenger noen tips til fluefisket. Har gjort noen forsøk med mothakeløse spinnere med dobbeltkrok, og selv om jeg mister en del fisk er det ikke noe problem å få fisken til å ta. Største jeg har fått her var rundt halvkiloen. På flue derimot virker det mye vanskeligere. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt 'noob', men har prøvd med nymfer og våtflue uten napp, selv der jeg vet det står fisk. Har dere noen tips til fluer og metoder som kan funke her? Elva er ofte ganske steinete, og mer stri enn partiet på bildet. Fri flyt, eller aktivt fiske med nymfe? Streaking Caddis på tvers av strømmen?
×
×
  • Opprett ny...