Gå til innhold

Hallingspark

Members
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for det. Det er tatt i øverste del i Hol kommune.
  2. Liten stemning øverst i Hallingdalselva idag... Det er deilig å være norsk i Norge :_)
  3. Det er klart bedre. Stabil vannføring og klekkinger av både vårfluer og døgnfluer. Har hatt fra helgen noe regn inneimellom som nok har utløst svært gode klekkinger men som jeg ikke har kunnet følge opp grunnet jobb Velkommen til fjells....
  4. Jeg er blitt veldig interessert i fluer og nymfer og tar gjerne med en prøve hjem i flueboksen min når jeg fanger de. Er det noen måte som jeg kan oppbevare fluer og nymfer slik at de holder seg og at de kan være "referanser"?
  5. Var ved Gol i helga. Det har kommet mye vann igjen fra Hemsila som drepte det som jeg trodde ville bli en god helg. Vannstanden har økt merkbart og det er ingen overflateaktivitet og insekter å snakke om. Det er noe aktivitet rundt Torpo og Ål fordi at snøsmeltingen fra Hardangervidda som kommer nedover vassdraget fra vest blir oppmagasinert på bl.a Ustaoset som skal fylles opp endel før det slippes og som følgelig tar vekk flomeffekten. Det er derfor blitt gode tempratruer fra Geilo og nedover. Hadde noen få opservasjoner av B.Rhodani i helgen på Geilo. Sjekket fra Svenkerud til Geilo- og valgte Geilo som fiskeplass (800 m.o.h) som hadde faktisk god teperatur i vannet (ikke målt) Skal være fiskecup på Gol til helgen. Den er jeg litt pessimist for. Håper jeg tar feil. Holder forumet oppdatert på utviklingen.
  6. Var ved Gol i helga. Det har kommet mye vann igjen fra Hemsila som drepte det som jeg trodde ville bli en god helg. Vannstanden har økt merkbart og det er ingen overflateaktivitet og insekter å snakke om. Det er noe aktivitet rundt Torpo og Ål fordi at snøsmeltingen fra Hardangervidda som kommer nedover vassdraget fra vest blir oppmagasinert på bl.a Ustaoset som skal fylles opp endel før det slippes og som følgelig tar vekk flomeffekten. Det er derfor blitt gode tempratruer fra Geilo og nedover. Hadde noen få opservasjoner av B.Rhodani i helgen på Geilo. Sjekket fra Svenkerud til Geilo- og valgte Geilo som fiskeplass (800 m.o.h) som hadde faktisk god teperatur i vannet (ikke målt) Skal være fiskecup på Gol til helgen. Den er jeg litt pessimist for. Håper jeg tar feil. Holder forumet oppdatert på utviklingen.
  7. Takk for hyggelig tilbakemelding. Se også strengen: "Hallingdalselva" Trolig den som jeg kommer til å oppdatere i tiden fremover. Ønsker deg en god tur og det er trolig svært gode forhold.
  8. Spredt klekking av Beatis Rhodani ved Gol (224 m.o.h) og til Torpo ca 260 m.o.h). Observerte noen få forekomster av vårflue også. Faktisk noe vak på fjærmygg på Geilo igår (800 m.o.h)
  9. Gratulerer!!! Er bilde fra dagens fangst? I så fall hører jeg gjerne litt mer om historien her....
  10. Dette er den første døgnflueklekking jeg har sett i vassdraget. Har forsøkt å fulgt med litt tett. Hadde klekking den 28 ifjor. Begynnte å sjekke litt tett fra ca 20 mai. Sjekket vassdraget fra Ål og til Gol på mange plasser, kun fjærmygg klekking og ingen vak aktivitet som jeg registrerte. Fikk hell etter å ha sittet på en "gullspot" og ventet på evt klekking kl 16.15. Da så jeg med ett et kjærkomment syn, et døgnflueskip på vei nedover elva. Det ble raskt en ganske bra klekking. Ingen nedbør. 12 grader og svak vind. Oppdaget en enslig fisk som begynnte å vake på Beatisen. Kom meg i posisjon rett nedstrøms og fikk ut noen nervøse kast. Tok faktisk ikke på en oliven fallskjermflue str. 14 som var det eneste jeg hadde som passet i farge. Satt på en svart parachute str 14 og fikk på andre flytet fulltreffer! En virkelig fighter på rundt halvkiloen. Ikke av de største men en veldig morsom fisk som alltid den første på tørt er i "egen" elv. Det undret meg at det ikke ble mer aktivitet på vakingen av klekkingen. Men det var bare denne fisken som tok - og som jeg selvsagt satt tilbake i sitt rette element. Etter dette var det helt stille og jeg så bare 3 andre tilfeldige vak. Fanget også en vårflue som klekket i tillegg til et par Rhodani som jeg måtte ha med hjem for å se på til kveldskaffen:-)
  11. Fikk min først rapport om aktiv vaking i Hallindalselva igår kveld. Det var stille på dagen med klekking men startet på kvelden ved 19 tiden. Var omtrent 12 grader i området igår og idag. Ble observert mellom Gol og Ål. Sjekket ut hele elven idag, uten å se noe klekking som medførte vak ved 15 tiden. Startet 28 mai ifjon med Marginata. Det nærmer seg..... Reiser ut igjen imorgen. Er meldt mindre vind enn idag.
  12. Slow Caddis str 16 - Kamvillig ørret på 330 gram
×
×
  • Opprett ny...