Gå til innhold

devi

Members
  • Innlegg

    192
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Innlegg skrevet av devi

  1. Nok en blanketur i boka. 2 Netter i telt ved ett vann ikke så langt unna Bagn. Krevende forhold til tider, men det er nok fiskeren det står på. Sliter med å få nettkjenning når det ikke er vak og oppdrive, så må nok lese meg opp i vinter. Fikk knust telefonen om man absolutt skal nevne noe.  

    • Trist 1
  2. Morten D. skrev (22 timer siden):

    Må bare advare sarte sjeler om at dette ikke er noe vakkert skue, men det funker. Måtte binde opp en ny, for de jeg hadde, så ut som de hadde vært med på unevnelige ting. Jeg klipper de ikke under da jeg innbiller meg at det gir mindre liv. Fibrene på hackelet er såpass myke at de som ligger under legger seg inntil kroken når den treffer vannet. Fiskes som sagt som det passer deg. Binder også noen med kulehode og bly. 

    IMG_20200902_215139.thumb.jpg.df381f588178d1051d84d3f47d8e3741.jpg

    Har du noe tips på hvordan du får fibrene så fint skrått bakover mot kroken? Har prøvd å snu hacklet både med bøyen opp og ned. Mine fibre skrår seg natrulig mot krokøyet :P

  3. Morten D. skrev (11 timer siden):

    Hvis man på død og liv skal ha fisk, bruker jeg ofte en Vera-lignende sak. Min består av påfuglhearl rundt hele kroken og et langfibret hanehackel i palmerstil surret andre veien. Denne fanger både i og under overflaten. Dead-drift eller med inntrekk eller våtfluesving. Meget effektivt våpen. I tillegg fyller du boksen på en halvtime. 

    Vil man gjøre seg litt mer flid:

    https://www.eikre-fly.no/vera/

    Snerten sak! Krokstørrelse ville du lagt deg på nå i høstmomanget? 

  4. Rune Stokkebekk skrev (På 30.8.2020 den 12.56):

    Skjegget er ikke så kritisk... du kan bruke rød marabou, litt dubbing etc... Jeg synes det blit finest med zonkerhår så derfor bruker jeg det.

    Akkurat prøvd meg på min første zonker, det går lukt til helvette, øynene jeg har kjøpt er typ 4 ganger for store..

    • Lik 1
    • Haha 1
  5. Rune Stokkebekk skrev (1 time siden):

    Beste jukseflua jeg har sånn jevnt over i elv og vann er nok den lille grå zonkern: https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/fluedatabasen/x-652

    Og jeg anbefaler virkelig å være iltt tro til mønsteret når det gjelder vekting og bruk av de materialene som listes opp. Spesielt holde seg til ekornzonker fremfor å bruke kanin. Det er også viktig å få disse til å bli ganske slanke og fine for at de skal fiske virkelig bra. Dirty Yellow utgaven er også en virkelig bra flue: https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/fluedatabasen/x-661

    Libellene var nok mått våpen nr. 1 i mange år i skauen og de er topp 3 nå også (2). Jeg har kommet over et nytt materiale til disse som er under utprøving som forenkler mye og gir en veldig fin fasong, balanse og synkehastighet.

    Skal banke innom lokale kneipa i morgen å kjøpe øyne, også rød kaninpels, til skjeggene, tips til alternativ om dem ikke har rød kaninpels inne? 

  6. RolvS skrev (2 timer siden):

    Har aldri testa squirmies i stillevann... jeg tenker på den som ei elveflue. Kan seff funke om den ikke vektes no særlig.

    Børre er gæærn etter RS-libeller og buzzere i alle fall. Blir fort kjedelig å fiske med denslags om Børre er sulten. Ørret syns selvsagt det er snacks og.

    Om det vaker er det jo lett. Da vinner du :99_muscle:

     

    Vil den ikke fungere litt som mark og søkke hvis jeg fortynger den litt tror du? 

    Håper så klart på enkle forhold med uselektiv ørret som rydder overflata for alt som kan minne om mat. Men, det bruker ikke helt å bli slik når jeg er på tur. 

  7. Hoi, skal på fisketur med svigers til helga, da vil det bli en innbitt konkurranse mellom sluk og fluefisking. Jeg nekter å tape uten en kamp, er klar for å selge alt av sjel bare for og vinne. 

    Så nå skal jukseboksen få ett realt løft. 

    Hva anbefaler dere? Nå er det ikke snakk om pene entomologiske(?) fluer, nå snakker jeg om at man selger bestemor for å nappe opp 200grammere så det joomer. 

    Det som står på lista for å bindes er foreløpig:

    Squirmies, i en jævlig grell farge. 

    Zonker, hørt mye godt om disse. 

    Flere tips mottas med takk. 

    Edit: Vi skal til ett vann, i Aurdalstraktene. Så antar ørret, abbor og muligens sik/røye. Men ingen båt. 

    • Haha 1
  8. Begynt å bunkre opp materialer til vinterens sysler. 

    CDC div merker. 

    Kobberhoder til nymfer 

    Div biots 

    Div påfuglefjon

    Bly, 0,10 og 0.15 håper dette blir OK til vårfluepupper 

    Selull i div forhåpentligvis vårfluefarger 

    Og no perletinsel. 

     

    • Lik 4
  9. Truls skrev (På 18.8.2020 den 8.17):

    Det er da det smeller på!

    Blanket i dag også, ikke ett eneste vak og se. Vanskelig å bedømme ukjente vann, får prøve på nytt om 4 ukers tid, og håpe at det er mulig å komme i kontakt med noe fisk da. 

  10. Da er valget tatt, har endt opp med "åttetallsknuta." deilig å slippe stygg ende på fortommen/spissen som jeg fikk enkelte ganger med clinch. 

    Eneste plassen jeg kommer til å beholde clinch blir nok overgangen mellom fluesnøre og fortommen, der har jeg stortsett bare brukt vanlige slukknuter da jeg yderst skjelden har fortommen så alt for lenge. Grunnen er att clinch lager en fin "tapering" slik at lina glir fint ut og inn igjennom stangringene. 

    • Lik 2
  11. Det er mulig dette er en oppskrift på en real debatt, men vurderer sterkt å bytte ut min så langt foretrukne knute. Da jeg ofte opplever at enten fortommen (inn mot microringen), eller spissen blir veldig stygg en liten cm før flua eller microringen. 

    Dette er forøvrig knuten jeg har brukt til nå:

     

    Hva er deres favoritt? Kjørr debatt ;)

     

    Edit: Snakker da i all hovedsak om "vanlige" fluer, altså strl 14-22.

  12. Tror mange av de med erfaring kommer til å svare ja, samme vannene som på våren, men på høsten så går det nok mer i daddy's og mygg, evt maur. Så får heller en rutinert fisker korrigere meg om jeg er helt på vidda :)

    Også tror jeg vanntempraturen styrer "starten" for høstfiske mer enn selve datoen. Men nå synser jeg no jævlig. 

    • Lik 3
  13. 6 timer siden, Truls skrev:

    Ørretstengene mine har en snelle pr stang så der føler jeg ikke behovet for kassett/flere spoler, men når man fisker på kysten, eller gjedde i ferskvann for eksempel så er det greit å variere mellom fast eller slow intermediate, synk 3 og flyt (ikke på kysten) og da har vel disse snellene mer sin misjon (min mening) da man kan skifte snøret etter området man fisker over, eller måten man fisker på. Men det er klart, dette er subjektive vurderinger.

    Ser den, tanken er at siden jeg uansett skal bytte ut den helvetes kinasnella til 4er stanga så hadde det vært gøy å hatt ei snelle som gikk til begge stengene (#4 og #5). Så er tanken att det er like greit / rimeligere og bare kjøpe med spoler som rekker til de linene jeg har, og en evt SØ stang jeg vurderer å kjøpe ila året. Man sparer også kanskje noe vekt I sekken med å ha ett spole/kasset system kontra flere sneller? 

    • Lik 1
  14. Tjohei. 

    Er det noen her på forumet som har erfaring med sneller som har disse spolene? Innbiller meg at det er mer praktisk å ha flere spoler med forskjellige snører, kontra helt egne sneller for hver gang jeg kjøper ett nytt snøre. 

    De snellene jeg har hatt til nå er helt basic sneller av stål/alu, ikke skamdyre greier, men hakket dyrere enn sånne "kinasneller" som er delvis av plast. Første snella mi var en sånn en, har den enda, men hater den like mye hver gang den er i bruk. Det skrangler og harker, plutselig så står du der med flokefaen fra helvete. 

    Men, tåler de snellene med flere spoler litt juling? Jeg er veldig brå med utstyret mitt, det er ingen vits for meg å kjøpe ei dyr fin snelle eller stang med vakker lakk, jeg gir faen, utstyret skal fiskes med, og det skal funke. Må tåle att jeg kan legge snella ned på en stein / bakken, litt uvøren behandling, jeg kaster ikke snella til skogs, men det skal tåle litt mer enn de kinasnellene. 

    Klasse på snører er 4 og 5, primært tørrflue i elv og vann. Sikler dog på ei SØ stang i noe tyngre klasser, sett for meg att kl 7 er mer enn tungt nok til streamer/reker. Så finnes det ei snelle som dekker alle mine ønsker? 

    Noen tips kjære godtfolk? 

  15. Kjører en sånn Patagonia hip pack-sak, rommer alt jeg behøver til selve fisket. Snelle, fortommer, ruller med spiss, div flytemiddel, 3-4 fluebokser, flaske med vann/kopp. Tang og "negle klipperen" har jeg fest til 2stk sånne snorerer som trekker seg selv inn igjen. Sydd på en bit skumgummi hvor jeg fester 2-3 aktuelle fluer / brukte fluer. Håven stapper jeg i mellom hip packen og vadebuksa / evt fester den i fiskejakka om det ikke er T-skjorte føre. 

    Det som er genialt syns jeg er den stroppen du kan ha rundt nakken - Altså du vrir den rundt til en chest-pack. Veldig kjekt hvis du er glad i å bytte mye fluer (mister alltid tro på myggpuppene mine) Eller som en ren avlastning når du har stått med taska i 4-5 timer. 

×
×
  • Opprett ny...