Gå til innhold

tonywarel

Members
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Heisann! Jeg har fisket flue siden jeg var 14 og er nå 30.. Har prøvd forskjellige kombinasjoner med overgangen mellom line og fortom.. I det siste har jeg falt til ro med flettede nylonstrømper med ferdig løkke.. Men her er det mang typer ute på markedet.. prøv deg frem selv, men jeg vil anbefale en som ikke behøver lim til å "låse" fast til lina. Jeg hadde noen med lim som trakk vann og dro tuppen av lina under. Gammel eller dårlig line kan også miste noe av sin flyteevne og da spesielt ved tuppen.. Sats på å kjøpe en god line og nylonstrømpe uten lim.. har dratt ørret på 2,5kg , så jeg vet den holder selv uten lim. Du kan også impregnere litt av tuppen hvis det blåser mye..vind og bølger kan "hjelpe" til med å dra den under.. Hadde problemer med dette selv før,men er kvitt dette nå. Håper det hjelper deg.. Lykke til! =D> Tony
  2. Kjoepte min foerste fluestang(Soelvkroken Blaa flue)..naar jeg var 14aar. Det var en drittstang,men fikk nok fisk til at interessen var tent for alvor.. Er naa 31aar.. Har hatt eventyrlige opplevelser med flue og unner andre det samme.. lykke til! .png' alt=':lol:'> .png' alt=':lol:'>
  3. Jepp, det er samme ulla,bare litt annen størrelse og farge.. Har erfart at det kan lure kresen fisk til hugg på vanskelige dager.. er absolut verdt å forsøke det. Skal prøve de store øyenstikkerene libellene til helgen. Blir spennende..
  4. Har sett mange øyenstikkere jeg også,men har ikke testet å fiske med det.. Kunne vært gøy! Har fisket med en mindre slekning..vannymfa ( Damsel )..det har funket forbausende bra det også..bandt med blå og svartstripete bakkropp/hale.. Prøv det også. Gøy med nye ting som fisker bra!
  5. Heisann! Jeg synes det er fin å se så mange engasjere seg for å gi noen tips om godt fiske..har ikke så mye xtra å komme med annet en at jeg har fisket mye denne høsten med alt dere nevnte ovenfor.. Har fått rikelig med fisk, så det har vært en topp høst.. Det jeg har registrert er at på dager da det er lite eller nesten ikke vak,kan det nesten være nytteløst med mygg,døgnfluer eller vårfluer..har derimot hatt supersuksess med landinsekter som : skogsmaur,stankelbein og biller.. Hvis du fisker disse ved sivbelter eller nære land ( myrkanter ) ol. ,øker muligeten til å få fisk mye.. Kast dem ut og smør deg med tålmodighet.. Hvis det ikke vaker, kan du fremkalle vakene.. Har testet det mange ganger og det funker utrolig bra.. Tok en ørret på 1,5kg på liten bille forrige helg!! Morro!! .png' alt=':lol:'> .png' alt=':lol:'> Ellers funker morgen,ettermiddag og kveldsfiske bra på høsten.. Midt på dagen er ofte for varmt og døtid.. Lykke til!
  6. Ja,du sier noe...man er ikke tenåring lenger og kan løpe til elva så fort man er fiskesugen :cry: Jeg er også bundet av arbeidslivets åk.. og bor i Oslo,så det blir en bit å reise.. MEN vi får det til..
  7. Vannstanden var nesten "normal" hva jeg kunne se på vanskillet ved elvebredden.. har regnet litt i det siste ble jeg fortalt,så det var slett ikke værst.. Vadebukser er dog et must,men det vet du sikkert selv.. Så noen døgnfluer også,men ikke nok til at det ble noen "fest". Tok forresten en på maur også av alle ting..gøy med litt variasjon.
  8. Heisan,her var det blitt hett siden jeg var her sist og skrev.. Vil ikke legge mer ved på bålet for det brenner godt nok, men jeg tok noen av tipsene jeg fikk her og klarte å finne det ut selv.. Tok en helgetur til "skrukken" og elva var kanon og med mye fin fisk.. fisken var sky og man måtte holde hodet kaldt, men det ble noen fine fisker på vårflue og stankelbein!! kommer garantert tilbake!! Lykke til alle sammen!! Mvh fiskehilsen Tony .png' alt=':lol:'>
  9. Dette ser ut som rypetjernet.. #-o
  10. Har jo egne favorittvann og elver over hele landet, maa jo bare se humoren i filmene og "kamufleringen" av stedsnavn..
  11. Det er delvis riktig...Det er et sted som heter Skrukkedal i Telemark,ikke saa langt fra Ulefoss,men det er ikke der. Roeros, som jeg ble fortalt at den laa i, ligger i soer-troendelag,saa det kan ligge der som flere er inne paa,men det meste i filmene er fra nordmarka og Hemsila.. #-o
  12. Jeg er en innbitt fluefisker som og ser paa Lars Lenth sine filmer for inspirasjon og underholdning.. Den karen finner paa de rareste navn for aa beskytte sine favorittplasser. Men jeg har sjekket litt rundt og vet at mange av di scenene vi ser paa film er fra Hemsila og omegn... Skrukkedalsrenna vil du ikke finne paa noe nettsoek, da det sikkert er et kallenavn og ikke et ekte navn.. Jeg ble fortalt at det laa i Roeros traktene, men tror heller det ligger ved Hemsedal eller omegn...noen vet sikkert og han heter Lars Lenth :roll:
×
×
  • Opprett ny...