Gå til innhold
  • 0

sommern gikk, vintern kom, hva gjør dere når isen ligger tett?


Vegar Haugerud

Spørsmål

ja vinteren har nå kommet fort innpå oss, og jeg føler at de er på tide å pakke sammen utstyret for sesongen og ta skia fatt..

men er det virkelig så nødvendig?

jeg har hatt mange gode år som gjeddefisker opp igjennom livet, og gjedde var første fisken jeg sveivet opp som liten. utrolig opplevelse, og gjorde meg avhengi av fisketurer. ørret var aldri en edel fisk i mine øyne, så jeg var heller aldri interessert i å fiske etter denne typen fisk.. det tok mange år med gjeddefiske før jeg fikk min første ørret på kroken, det var da jeg ble forelsket, forelsket i ørretfiske!

det var i våres jeg ble hekta, virkelig hekta!

kjæresten har et ørretvann like bak huset, dette vannet kommer fra et vann lenger oppe i fjellet, og det stopper hos kjæresten. for lenger kommer ikke fisken, det en nemlig en brønn videre for vannet, men vanskelig for ørreten og komme videre. og de kommer heller ikke tilbake, for der vannet kom fra er et en foss som faller rett ned ca 50 meter, og er usansynlig at ørreten klarer og komme seg opp igjen.

til saken, jeg startet i våres med å fiske der nede, og var lite aktivitet der i starten, men da vannet klarnet og fisken ble sulten, dro jeg opp 5-10 ørreter daglig, som jeg slapp pent tilbake.

men leste mye om fluefiske også videre, og visste ikke helt om det var rette sporten for meg, men jeg fant en dag ei stang i garajen til svigerfar, og har siden ikke sluppet den ut av syne. jeg øvde meg dag ut og dag inn, jeg brukte flere timer daglig foran pc skjermen og leste meg til det jeg trengte å vite om fluefisk, og følte at jeg til slutt greide å mestre teknikkene. det var tårer i øynene første gangen jeg fikk ørret på flue, følelsen av å kjenne fiskens krefter hadde jeg aldri kjent på den måten før!

og etter det har jeg etterlatt meg ca 400-500 timer ved vannet med fiskestanga og kjæresten såklart (takk gud for at hun liker å fiske )  ;D

men tilslutt, hva gjør dere nå som isen ligger på de fleste vann? jeg kan ikke vente på å få fisket igjen.. :rolleyes:

og kasteteknikker, kan bare det grunnleggende, men har fungert bra for meg det, men noen tip om hva jeg burde lære?

PS:beklager om jeg har noen skrivefeiler, tastaturet er på vei mot lyset tror jeg..

-Vegar Haugerud

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 svar til spørsmålet

Anbefalte innlegg

  • 0

Vurderer å starte med fluebinding, får se om det blir noe til jul  :D Ellers sitter jeg å leser på nettet og drømmer meg bort. Uheldigvis er jeg en mye bedre fisker i drømmene mine enn i virkeligheten. Skal også lese noen bøker og se filmer i vinter, om harr, ørret, sjøørret og gjedde. Har sikkert nok å gjøre, men skulle heller fiska!

Og det er vel ikke såååå lenge til isen går?  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Da jeg tilbragte vintre i Norge pleide jeg og fiske en del på isen. Så fisket jeg SØ så lenge det gikk an. Og ikke gikk an...  :-\

Fluebinding ble det mye av, og gjerne noen VHS filmer. Flyfishing Video Magazine med Kelly Watt, hehe. Og Bob Carnill fra England (ikke like søt  :-X). Men generelt er vinteren altfor lang i Norge hvis man ikke er interessert i ski osv. Noe jeg aldri har vært. Men det er fint med turer i skauen med bikkja, hvis det ikke er for mye snø. Hendte jeg tok noen overnattingsturer. Kappet opp et stort nedfallstre og fyrte et skikkelig bål. Den stemningen savner jeg.

I dag har man internett, DVD'er og Gud vet hva. Langt mer vinterunderholdning for en fluefisker i dag enn det var før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Siden ingen avdre har sagt det: Eneste måten å overleve en norsk vinter på er å dra på tropisk fiske! Eller til nød en tur til New Zealand. Det er ingen ting som får Januar til å gå så fort som å ha en tur i februar å planlegge. Og får du to tre uker i tropene i februar går tiden fort til Gjeddefisket i april begynner. Sjø Ørret er jo også i gang da.

Med litt planlegging går det ann å overleve en norsk vinter. Og hvis det blir for galt finner jeg frem telemarkskia en vakker soldag og går på topptur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Børge sa det;

Tropisk fiske! Vinteren går mye letter dersom man har en skikkelig fisketur å se frem til utpå nyåret.

I mellomtiden kan man psyche seg opp med fluebinding og fiskeporno;-)

Et par ukers flatsfiske, og vips så er livet verdt å leve igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...