Gå til innhold

Waffer'n 2012.


Kim W

Anbefalte innlegg

Må vel gjøre i år som i fjor, og dele turene og kosen som jeg opplever utover sessongen. Har gleda meg til denne tia på året, og nå er den her! :D

Årets første fisketur er ett faktum, eller skal vi kansje heller kalle det årets første "børste.støv.av.kastearmen.tur"!? :D Deilig vær i dag, solskinn og vindstille. Sola varmer i ansiktet ved bredden og man hører det sildrer i iskanten som er iferd med å forsvinne. For en deilig dag. Har ro i sjela i dag. En ro som bare en fisketur kan gi meg, og dette er sårt trengt etter vinteren.

I dag er er turen tatt til glomma, bingsfoss. Vi har reist hit fordi det her er muligheter for å kaste, og samtidig kansje oppleve fisk. Åpen elv. Fine brekk. Jøsses, for ett deilig syn! :)

1mars2012034.jpg

1mars2012050.jpg

1mars2012012.jpg

Nytt denne sessongen er en Scott G2 905, og jeg har vært veldig spent på denne. Gikk på en smell med en evotec #4 i fjor som ikke stod til forventningene, men denne derimot, denne satt! Det er så deilig når ting klaffer. Prøvekasta en Wulff TT line #4 på evotec #3 i dag også, og dette funka gull fra første bukt. Digger at TT-lina er tapert ned som den er mot løkka, smooth presentation. :)

Sniker inn ett utstyrspornobilde.. ;D

1mars2012016.jpg

Isen som ligger igjen langs bredden er rimelig råtten. Så synd at den bare forsvinner mer og mer for hver dag som går.. ;D ;D HAHAHAHA ;D ;D

1mars2012078.jpg

Første tur ble i 2012 lagt til 1.mars. Blei dårlig med fisk, men det gjør lite. Var mest for å strekke litt på lina igjen dette her. Så en virvel og noe småfisk som tydligvis ble jaget, og noen fjærmygg hadde også tatt til vingene i dag. Deilig. :)

1mars2012003.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Ja, rennende vann og varmegrader er tingen om dagen. Skal snart tilbake til Bingsen og teste ut noen nye mønstre jeg har tenkt litt på i vinter. Ny tilnærming til elva, spesielt vikene der det er mulighet for flere typer rovfisk som asp bla.a. virker spennende. Føler for å utvide horisonten litt, ihvertfall frem til tørrfluefiske etter ørreten tar av for alvor. ;D

Planlegger neste fisketur og glomma er litt kald enda. Klarer ikke helt å bestemme meg for nitelva og gjeddefiske, eller oslofjorden og sjøauren. Blir nok fjorden tenker jeg, for jeg har lært å binde kraftfur reker og børstemark etter mønstre på siden til fluebanden-gutta, og i fjorden er det tross alt ØRRET! 8)

Hyggelig at du vil følge med tråden Willy, det blir nok mange bilder av brekk, kulper, elver, vann, fisk og natur her i år. 

Kim. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok meg en tur til oslofjorden i dag, nærmere bestemt Ingjerstrand. Sjøørretfiske i sjøen er noe jeg sjeldent bedriver, og kunnskapen her trenger ett løft merker jeg. Men det er jo å halve moroa, og måtte fordype seg i nye fluemønstre, finne plasser, teknikker og alt det som hører med.

Hadde egentlig tenkt meg en annen plass i dag, men GPS'n var ikke klar over at de har gjort om på diverse veier i hovedstaden de siste åra, så da blei det ingjerstrand.. ;D

Ankommer plassen rundt klokka seks og det har regnet bra i halvannen time, men akkurat nå har det gitt seg. Sjøen på denne siden er blikkstille når jeg glir ut av bilen, og det finnes ikke folk i nærheten. Deilig.

Har trua når jeg går ned til vannkanten iført full gru.

Tok ikke med kamera i dag fordi det regnet så sinnsykt når jeg dro hjemmefra, bildene er derfor tatt med mobil.

dsc0011lg.jpg

Nytt i dag er ei 7'er line type Airflo 40+ fast int. og denne lina var jaggu meg herlig, den fløy igjennom stangringene som ett lyn og falt virkelig i god smak.

På enden av fortommen prøvde jeg div reker jeg har knyti sjøl, små, middels og store. Rekene gikk fint i vannet, pulserende rekekropp og med buken ned, akkurat som jeg ønsket at de skulle gå. Har Laget noen børstemarkimitasjoner også av oliven marabou, men disse er ikke fortynget så jeg gadd ikke prøve dem. Må ha en synkline for disse. Må heller binde opp fler av samme mønster med fortyngning utover uka.

Det er litt vanskelig å binde fluer man ikke har noeforhold til, men erfaring kan jo kun bygges på en måte.. prøve og feile! Neste runde meg reker og mark blir litt mer overveid bak stikka, har noen formeninger etter denne turen! :)

dsc0014iv.jpg

Det blei ingen fisk i dag, ingen pers på SØ.. jaja.. Det var uansett deilig å være på fisketur! Har en del spots rundt om i hovedstaden jeg skal sjekke ut fremover. Ingjerstrand kan godt være en god fiskeplass, men for min del sto ikke dette stedet til forventningene ift habitatet jeg søkte etter. Neste gang blir det vestsiden av indre oslofjord som skal besøkes, gleder meg.

dsc0010xi.jpg

Bedre lykke neste gang.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er våken enda ja, me 2.. Rødvin og Utube.. loker musikk.. ;D

Nå har ikke jeg kjent på tidligere varianter av denne lina, men overgangen kommer ganske brått ja. Tenkte ikke noe særlig over dette før du sa det nå. For min del er ikke dette plagsomt, blir kjapt en vanesak. Du får kjenne på'n i morra elrno! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Natterangler veit du  ;) Mener "dem" prata om at overgangen mellom klump og skyteline var blitt mye snillere på de nye utgavene. Ikke veit jeg, men den gamle er iallfall brå. Digg snøre er det uansett, og jeg gleder meg til å testkaste ditt! Skål(med pepsimax) iiinnocent

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du kjører forbi Ingierstrand med etpar km,vil du etterhvert komme til Bekkensten(skrånende terreng ned imot en gammel kiosk)der hvor veien svinger innover i landet igjen,mye bedre plass enn Ingierstrand ;) Men Askerlandet imot Hurum kan vel også funke,men ofte mange fiskere da...dra heller litt lenger utover Hurumlandet ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips, pistus. Skal ta meg en tur mot fornebu-traktene etterpå, må teste ut ei ny reke jeg har bundet. 8) Sitti og studert kartet over ett område der borte, så jeg saterer på rett habitat denne gangen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oh yess!! Innertier!! ;D

Stod opp tidlig dag på tross av nattarbeid til de sene timer. Tre timer søvn holder i massevis når man skal ut i frisk sjøluft.

Første jeg gjorde når jeg stod opp i dag var å koke kaffe og sette meg på stikka. I dag skulle jeg mestre kraftfurreke, koste hva det koste vil.. ;D Heldigvis fiksa jeg ett greit eksemplar som så helt passe dressa ut, og proposjonene stemte overens med det jeg ser på bindevideoer og bilder.

Reiste mot Fornebu denne gangen, og satte GPS'n på ei gate som lå like ved sjøen der borte. Da jeg kom frem var GPS'n på bærtur igjen, så jeg måtte ty til mobilnett og kart for å finne ett sted å parkere.

Endelig fremme og utsikten over plassen er herlig. Ingen folk, svært lite vind og en perfekt vik kun for meg selv.

dsc0019ri.jpg

La ut noen kast her uten og kjenne noe og prøver å tenke taktisk ift til hvordan jeg skal avfiske området. Begynner å fiske  i vifteform fra en fjellkant der dybden ligger på rundt en meter.

En time går forbi og jeg har ikke kjent noen ting. Merkelig. Finner ut at jeg må bytte taktikk og vader ut fra stranda som lå rett ved siden av. På tredje kastet kommer en kubbe av en SØ etter reka rett mot meg og jeg kjenner pulsen øker. Herregud for en fisk, og den svømmer bestemt mot reka mi før den slurper i seg den lille imitasjonen.

dsc0027op.jpg

dsc0030qz.jpg

Tillslaget settes og fisken er kroket, og det godt i overkjeven! Fantastisk! Glemte fort at vannet var kaldt for denne var sterk. Den sirklet rundt meg på 4-5 meters avstand i flere minutter og hver gang jeg prøvde og håve dro den utover igjen.

Fikk den omsider i håven og kroppen dirrer i jubelrus! ;D

dsc0035kk.jpg

dsc0037ae.jpg

Måtte ta ett skrytebildet før vi åpnet buken på'n, bare synd det blei litt uklart..

dsc0048ic.jpg

Denne fisken blei med hjem. Matfisk. Aldri smakt SØ før, kun brunørret så jeg gleder meg til dette. Var også veldig nyskjerrig på hva den hadde konsumert så mageinnholdet er nå nøye studert. Den hadde en overvekt av tanglopper i mange størrelser, men farge gul/grønn gikk igjen. Fått noen ideer til lopper med tanke på størrelse og farger som jeg skal binde til beste tur. Blei også veldig overrasket over hvor små rekene den hadde spist var, vi snakker reker ned mot krok 18, microreker. Minste reka mi er i krok 10, så her fikk jeg en jobb å gjøre på stikka.

dsc0049qg.jpg

Deilig dag i oslofjorden!

dsc0040lh.jpg

Måtte surre litt rundt å ta bilder etter å ha landet kilosfisk, da var det liksom ikke noe stress lenger.. ;D

dsc0026tv.jpg

dsc0039sm.jpg

   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knallrapport Waffer"n ;D Hadde samme microproblemet"ang byttedyr i Mossesundet idag...50-60 vak idet strømmen snudde og floa kom.Prøvde vel det meste,eneste lugg var på en lita 2cm loppe fisket på glassline med 2,5 stanglengdes fortom :Phadde vært gull med 5"ern og flyt med brunørretboksene idag...veldig lavt og klart vann :-\ Samme lave vann i går med litt sønnavind ga 7-8 fisk i håven....ikke alltid man har føret med seg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alltid kjipt når ting ikke klaffer, særlig når man fisker med egne fluer. Er jeg ikke 100% fornøyd med flua jeg setter på er den det første jeg mister troa på.  Men sånn er det jo med fiske, noen ganger klaffer det, mens andre ganger går alle planer til hælvete.. ;D

Sorry Alex, har ingen aning om spoler er å oppdrive. Har du kontaktet noen av de mest kjente fiskesjappene? De vet nok helt sikkert. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fin rapport, og gratulerer med flott fisk! Får vel somle meg ut på fornebulandet selv en dag snart, dette gav ihvertfall et godt inntrykk!

Det bør du gjøre for det er sykt deilig ved sjøen nå. Behagelig temperatur, krystalklart vann og sulten ørret slår ikke feil. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og Olav dro opp i glomma en tur i dag for å sjekke om elva var blitt ille brun, og om det kansje var mulighet for å spotte vak. Elva er lav enda så det kunne jo hende at vår-gjørma ikke har satt kjepper i hjula for sikten enda.

Utrolig digg å tre tynn line igjennom ringene på 3'er stanga, og i tillegg ha med tørrflueboksen fordi det faktisk kansje er håp! :)

dsc0073qu.jpg

Vannstanden var lav og fiske var kos, men sikten var dårlig og fangsten uteble. Likevel en deilig dag i elva med vindstille forhold og steikende sol. Tempen krabber opp mot 15 grader i solhjørnet og vi er kommet så langt ut i året at solkrem begynner å bli en lur faktor på tur.

Ingen aktivitet på brekket i dag. Gromsete vann er standard på våren her. I denne delen av Glomma er det høstfiske som gjelder.

dsc0064jd.jpg

Hestehoven popper frem i solsteika.

dsc0074rx.jpg

Avslutter med snelleporno. Dette er verdens feteste snelle i mine øyne! (Olav sin).

dsc0072lj.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for turen a, Påsan! Deilig å bare komme seg ut, ligge i gresset å lytte til fuglene og sildringa fra elva :D

Men du - litt tidlig for løvetann enda vel?  ;) Hestehov hetern

Jammen rakk du ikke å redigere før jeg la til innlegget. Ja, ja… Lar det stå på pur faen!  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...