Gå til innhold

Objektiv til Nikon, hjelp..


Kim W

Anbefalte innlegg

Har pr i dag ett Nikon D50 med ett 18/55 standard objektiv som fulgte med da jeg kjøpte dette for noen år siden. Ettersom fotointeressen vokser kunne jeg tenkt meg ett nytt objektiv å leke med.

Kunne tenkt meg ett objektiv som var rå på macro og i tillegg tok brukanes bilder sånn generelt av natur og folk, er dette å be om for mye? Blir det enten eller?

Skulle også gjerne hatt ett objektiv der jeg kunne sitte 10 meter unna fuglekassa og ta skarpe fulgebilder, og forstår at en telelinse er vel det som leverer her. Men hvordan er telelinsa på landskapsbilder? Blir det mye ufokus rundt bildene med ett sånt objektiv?

Mulig jeg er litt på bærtur her, derfor denne tråd. Hjelp! ;D

Har en Scott G2 905 jeg vurderer å bytte mot fotoutstyr, bare så det er sagt.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er fotball på tv, men noen linker kan jeg i hvert fall hjelpe med:

http://www.prisguide.no/produkt/tamron-sp-af-90mm-f28-di-11-macro-for-nikon-37060

Skal være veldig god i forhold til pris.

http://www.prisguide.no/produkt/samyang-14mm-for-nikon-146729

Kan være litt vanskelig å bruke uten liveview fordi det er manuell fokus. Jeg liker denne veldig godt. Brukt den på d80 og d7000.

Ellers er denne et must! http://www.prisguide.no/produkt/nikon-af-s-dx-nikkor-35-mm-f18g-107924

Fotogleden min steg mange prosent når jeg fikk denne på kameraet!

http://teambiathlon.no/index.php?module=price&c=2 Kjøp brukt! Dette er en side som indikerer "riktig" bruktpris på forskjellig produkter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt klart. Det kan være veldig forvirrende.

Mitt råd er å bruke litt tid på finne objektivet du har lyst på, og trenger. Du kan for eksempel bruke denne tråden og linke til annonsen. Det er mange her som kan foto, og som kan hjelpe deg med om det er riktig pris, grei stand, grei selger osv. Jeg har veldig gode erfaringer med disse bruktmarkedene:

http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonser.cgi?utstyrtypeid=65&kjoepsalgid=2 og ffs.

Mange hyggelige, kunnskapsrike og seriøse selgere på disse sidene. Finn.no feks er ofte overpriset og har en god del svindlere. Let litt på linken over, og gi beskjed her når du finner noe du tror er aktuelt. Da kan du få en tilbakemelding rundt det jeg skrev over. På foto.no er det ganske høy vareflyt, så er man tålmodig kan man gjøre veldig fornuftige kjøp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror du skal senke forventningene til hva du kan få ut av et objektiv. Som Tommy nevner er Tamron 90 mm macro et godt kjøpt. Skaff deg den brukt. Så ser du etter en brukt tele. Sigma leverer gode 70-200 mm objektiver som faller raskere i pris enn de originale fra Nikon. På 70 mm er en Sigma 70-200 2.8 et godt portrettobjektiv.

Dethandler selvfølgelig om pris, og dessverre er det ingen som har funnet opp det perfekte alt-i-ett objektivet enda. Det krever dessverre et optisk paradigmeskifte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?utstyrtypeid=65&kjoepsalgid=2&id=184278

Ikke heng deg opp i macro på dette objektivet, men du kommer til 1:3 som er bra iforhold til de andre tele-zoomene. Denne vil nok passe bra til fuglebildene dine og veldig mye annet.

http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?utstyrtypeid=65&kjoepsalgid=2&searchstring=150mm&id=175181

Denne er genial til insektsbilder osv.

For fuglebilder vil den nok kanskje være litt kort, men du vil sikkert få fine bilder på 10 meters hold.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri vært ute etter pose og sekk. Veit at det blir enten eller når det gjelder macro og tele.

Nå har jeg sittet med nesa dypt nedi den store webben og lest om objektiver siden jeg la ut første posten i denne tråden. Skjønner litt mer nå, som hva tallene på objektivet mitt betyr for eksempel.. ;D

Nå som det snart er mørkt når jeg drar på jobb og mørkt på ettermiddagen tenker jeg at ett macro objektiv vil gi mest glede frem til våren.

Titter litt på ett 50mm fastobjektiv også for å prøve noe annet. Det blir jo tidlig mørkt i disse dager så det frister å utforske mulighetene med lyssterk opptikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Hei, ser du har Nikon D50.  Det er et godt utgangpunkt for kjøp av forholdsvis rimelige objektiver. Grunnen til det er at D50 har innebygd fokusmotor i selve kamerahuset. Da kan du kjøpe objektiver som heter AF-D som nettopp krever at kamera har fokusmotor ( AF-D har ikke fokusmotor i objektivet).

Et flott eksempel er Nikon 28-105 AF-D som gir macro 1:2  - det er meget bra til å være zoom-objektiv! Nyttig for fluefiskere som ønsker å ta nærbilder av insekter og våre kjære imitasjoner!

God fotovinter ;-)

Mvh

Terje C

www.terjefotofiske.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...