Gå til innhold

Anbefaling av telt


Knut S

Anbefalte innlegg

Trenger anbefaling av telt til en til to personer. Utgangspunktet er hytta på fjellet, men muligheter for å ta en dag eller en liten uke i området rundt. Er snakk om maks en uke, og innenfor et par timers gange. Teltet bør være lett å sette opp, og ikke veie for mye. Siden det er snakk om en substitiutt til hyttetur, så er budsjettet ikke på den øverste delen.

Solgte fadern meg i fjor et ubrukt Helsport Gimle 2+. Har sett litt på Helsport Ringstind Light 2. Trenger tips og triks folkens <<l

Edit: Kanskje du har ett du vil bli kvitt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du går for det helsport teltet blir det hvertfall brokeback;D dere må ligge i skje. Jeg og en kompis eller var det rompis:-\ bruker mountain hardware sitt tipi telt. Det har ikke bunn men er lett, god plass til 2 mann og 2 hunder og god duk. Ikke så jævelig dyrt hellet

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Jeg bruker et som heter Fjällräven Skule. 2 manns. Relativt lätt da det kun har to tværgående pinner. Teltet har en liten absid der man får plass med sekk og litt annet. Ikke så lätt som de amerikanske variantene ala mountain hardware og lignende. Tältet er definitivt anpasset nordiske forhold. Noe jeg setter verdi på særlig når jeg er på fjellet og vær og vind raskt kan tilta. I mine øyne et perfekt telt i Skandinavia.

Som sagt så holdt det to relativt steamy store menn i tre døgns styrtregn. Vi var tørre når vi kikket ut ur teltet den tredje dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i de siste årene brukt to telt på ulike fjellturer. Et tremanns Fjellheimen Superlight 3 Camp og et Hilleberg Nallo 2 GT (2,6 kg). Teltene har jeg brukt alene eller sammen med barna

Er kjempefornøyd med Nallo teltet. Stort fortelt, to innganger og "god plass"  til to voksne (alt er relativt og må vurderes mot ekstra vekt).

Ganske bra plass i Superlight 3 også, men 600 gram lettere. Ville kanskje sagt at dette er et tomannstelt hvis vi snakker voksne. I tillegg virker Superlight'en skjørere, og jeg er litt spent på hvordan det vil oppføre seg i skikkelig dritvær og dårlig pluggfeste. Alt i alt blir det et valg mellom Plass, Pris og Vekt.

Lykke til!

http://www.helsport.no/no/produkter/TELT/_Pro/Fjellheimen_Superlight_3_Camp

http://hilleberg.se/sv/product-family/nallo-nallo-gt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommet frem til to alternativer. Begge har kun 2 stangbuer, og er enkle å sette opp, med både inner- og yttertelt i samme slengen. De er i samme prisklasse, og ca. samme vekt.

http://www.oslosportslager.no/produkt/skule-rs-2-tomanns-telt-6648.aspx?utm_source=Kelkoo&utm_medium=Oppf%C3%B8ring&utm_campaign=Kelkoo

http://www.sportsdeal.no/turutstyr/telt-lavvu/tunneltelt/compact-light-2-6012

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...