Jump to content

Knut R. Skåre

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1783
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Knut R. Skåre last won the day on June 16 2018

Knut R. Skåre had the most liked content!

Reputation

564 Excellent

Recent Profile Visitors

3143 profile views
 1. Om det skjer, vil dårlig fiske bli det minste problemet. Bare tenk på matproduksjon uten pollynering.
 2. Binder batifish med 70% hvit, 20% rosa eller blå, og 10% sort øverst. Trikset for å unngå at de hekter, er kort krok, og en god del lim i hodet.
 3. Bra utvalg dette! Særlig de små rekene og loppene likte jeg. Jeg ville i tillegg hatt med noen flere klassiske baitfishvarianter. Det ser ut som om nesten alt du har av fiskeimotasjoner er Jiggy- og Clouser-varianter. I tillegg mangler det kanskje en børstemark, eller to? Men for all del, bra utvalg!
 4. Nei da. Rask stang er selvfølgelig ikke svaret alene. For mange er det ikke nødvendigvis en del av svaret en gang. Poenget er at man må evne å generere høy nok linehastighet for å få slått over spetakkelet.
 5. Skal man slå over fortom, er man avhengig av linehastighet. Desto lenger fortom, og lengre distanse, jo høyete må linehastigheten være. Man bør altså velge den aksjonen man klarer å generere høy og kontrollert linehastighet med. Når det er på plass, kan man se på snøre- og fortomstaperinger. Ellers synes jeg alt som kommer fra Yellowstone Angler, er tvilsomme saker. Høydepunktet kom for noen år siden, da de ikke skjønte hvordan de skulle skifte spole på Danielsson-sneller. Når i tillegg «accuracy and feel» har vært utslagsgivende for vinneren, fremstår det hele som lett svada.
 6. Jiggi er mer strømlinjeformet og slår litt lettere over. I tillegg kan kuleøynene på Clouser lettere gå i stykker enn coneheads på Jiggi. Skal du ha Clouserene sterken nok, kommer du ikke unna å lime disse også.
 7. Stainless er spissere, og derfor best egnet for de små fluene. Standardkjeften passer flott til de sjøørretfluene du skal binde.
 8. Har brukt Regal de siste 14 årene og er strålende formøyd. Spes den rustfrie kjeften til de minste fluene er grom. Har ikke erfaring med HMH, men denne har en mer standard konstruksjon, i topp kvalitet. Uansett får du ei kvalitetsstikke av de skjeldne.
 9. Patagonia's Rio Gallegos vadere i str S selges 1500,- En liten lekkasje ytters på neoprensokken. Lappet av Rune Kabbe på Nfisk. Ellers pent bruk. Hentes på Fornebu på kveldstid, eller i Drammen i arbeidstiden.
 10. Aner ingenting om trønderbass, men velkommen tilbake skal du være!
 11. Nå skal jeg være vanskelig - Alle moderne sneller har utskiftbar spole. Man må da kjøpe ekstraspoler. Men de som fra produsent leveres med flere kasetter/spoler har jeg ikke erfaring med.
 12. Dette er ei vanlig snelle. Det spesielle er at den leveres med flere ordinære spoler innkludert i prisen. Antallet spoler har ikke noe å si for kvaliteten. Skal du ha sneller som tåler "alt", bør du unngå de aller letteste. Danielsson tåler alt: Kanskje en F3W 4seven?
 13. Har vært i gjennom det meste. Har endt opp med vadejakke/fiskeskjorte og litt stor hip-pack (vanntett Patagonia)til ørretfiske, og vadejakke evt med sling-pack (Patagonia) til sjøørretfiske. Hip-pack og snørekurv funker dårlig sammen. Slingpacken funker derimot sammen med snørekurven. Jeg har aldri med meg så mye at jeg trenger en vest.
 14. Kan du legge ved en link til, evt blide av den aktuelle snella, så er det lettere å se hva du mener? Tenker du på "kasettsneller"?
 15. Det er vel kanskje det den ser først? Kommer kanskje først inn i synsfeltet?
×
×
 • Create New...