Jump to content

Knut R. Skåre

Moderators
 • Content Count

  1779
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Knut R. Skåre last won the day on June 16 2018

Knut R. Skåre had the most liked content!

About Knut R. Skåre

 • Rank
  Storprater
 • Birthday 01/22/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Fornebu

Recent Profile Visitors

1532 profile views
 1. Nei da. Rask stang er selvfølgelig ikke svaret alene. For mange er det ikke nødvendigvis en del av svaret en gang. Poenget er at man må evne å generere høy nok linehastighet for å få slått over spetakkelet.
 2. Skal man slå over fortom, er man avhengig av linehastighet. Desto lenger fortom, og lengre distanse, jo høyete må linehastigheten være. Man bør altså velge den aksjonen man klarer å generere høy og kontrollert linehastighet med. Når det er på plass, kan man se på snøre- og fortomstaperinger. Ellers synes jeg alt som kommer fra Yellowstone Angler, er tvilsomme saker. Høydepunktet kom for noen år siden, da de ikke skjønte hvordan de skulle skifte spole på Danielsson-sneller. Når i tillegg «accuracy and feel» har vært utslagsgivende for vinneren, fremstår det hele som lett svada.
 3. Jiggi er mer strømlinjeformet og slår litt lettere over. I tillegg kan kuleøynene på Clouser lettere gå i stykker enn coneheads på Jiggi. Skal du ha Clouserene sterken nok, kommer du ikke unna å lime disse også.
 4. Stainless er spissere, og derfor best egnet for de små fluene. Standardkjeften passer flott til de sjøørretfluene du skal binde.
 5. Har brukt Regal de siste 14 årene og er strålende formøyd. Spes den rustfrie kjeften til de minste fluene er grom. Har ikke erfaring med HMH, men denne har en mer standard konstruksjon, i topp kvalitet. Uansett får du ei kvalitetsstikke av de skjeldne.
 6. Patagonia's Rio Gallegos vadere i str S selges 1500,- En liten lekkasje ytters på neoprensokken. Lappet av Rune Kabbe på Nfisk. Ellers pent bruk. Hentes på Fornebu på kveldstid, eller i Drammen i arbeidstiden.
 7. Aner ingenting om trønderbass, men velkommen tilbake skal du være!
 8. Nå skal jeg være vanskelig - Alle moderne sneller har utskiftbar spole. Man må da kjøpe ekstraspoler. Men de som fra produsent leveres med flere kasetter/spoler har jeg ikke erfaring med.
 9. Dette er ei vanlig snelle. Det spesielle er at den leveres med flere ordinære spoler innkludert i prisen. Antallet spoler har ikke noe å si for kvaliteten. Skal du ha sneller som tåler "alt", bør du unngå de aller letteste. Danielsson tåler alt: Kanskje en F3W 4seven?
 10. Har vært i gjennom det meste. Har endt opp med vadejakke/fiskeskjorte og litt stor hip-pack (vanntett Patagonia)til ørretfiske, og vadejakke evt med sling-pack (Patagonia) til sjøørretfiske. Hip-pack og snørekurv funker dårlig sammen. Slingpacken funker derimot sammen med snørekurven. Jeg har aldri med meg så mye at jeg trenger en vest.
 11. Kan du legge ved en link til, evt blide av den aktuelle snella, så er det lettere å se hva du mener? Tenker du på "kasettsneller"?
 12. Det er vel kanskje det den ser først? Kommer kanskje først inn i synsfeltet?
 13. En anne ting er vel at om det er veldig grått regnveær, så er sort/mørke-mørke-grå en fin kontrakstfarge?
 14. Hvilke farge kjører dere på døgnfluevingene? Er det 100% korrekt farge som originalen, eller bruker dere forskjellige farger for å oppnå andre effekter? Typisk en lysegrå vinge som skal være lettere å se. Tanker?
 15. Vannymfens vinger er smalere. Øyenstikker er ikke noe dumt forslag.
×
×
 • Create New...