Gå til innhold

Jungle cock truet art?


Andreas L

Anbefalte innlegg

Har lest flere steder at hanefjær fra Jungle Fowl (Jungle Cock nakker) kommer fra en truet fugleart, men har hatt problemer med å ettervise dette. Søkte i dag i IUCN red list, som jeg tror gir en god oversikt, og dette er hva jeg fant:

http://www.iucnredlist.org/details/100600247/0

Og hos CITES: http://www.cites.org/eng/resources/species.html

For gråspurv får jeg dette:

http://www.iucnredlist.org/details/106008367/0

Så er det bare tullball at Jungle Cock fjær kommer fra en truet art? Og er alt maset om CITES-certifikat er nødvendig ikke riktig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet at Jens Philgaard nede på Jylland har Jungle Coock nakker med sertifikat. Er ikke sikker, men jeg mener at han fortalte meg at han drev med avl først på 2000 tallet. Skal se om jeg ikke finner igjen adressen hans i løpet av dagen.

Har nå lett litt etter adressen til Jens, og her er det to tips.

http://www.flytying.dk/prisliste.htm

jens@flytying.dk

Magne Fjellstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok <<l Takk for svar. Hvor finner man informasjon om at denne arten (eller andre for den saks skyld) trenger CITES-dokumentasjon? Jeg klarte ikke finne det på CITES hjemmeside, for jungle cock kommer vel fra Grey Jungel Fowl, Gallus sonneratii?

Og hvorfor har den da samme status som gråspurv her?: http://www.iucnredlist.org/details/100600247/0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den kommer fra Gallus sonneratii ja.

Cites har flere lister, noen er totalforbud mot å importere, andre er som Gallus sonneratii nær truet. Det er vel en fin måte å passe på at bestanden ikke forsvinner. Med tanke på hvor kresne fluebindere er når det kommer til materialvalg, tipper jeg at man må knerte ganske mange Gallus sonneratii for å finne en nakke som er innenfor hva vi ønsker. Og om det hadde blitt tilfelle tipper jeg bestanden av den hadde forsvunnet rimelig fort.

http://www.miljødirektoratet.no/cites/ vil nok gi deg en god del svar på det du lurer på.

Når deg gjelder gråspurv, så har bestanden synket veldig mye, så den er på den internasjonale rødlista. Er vel mye som tyder på at det samme skjer i Norge. Pilfink kan forveksles med gråspurv bare til info

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var jo mye skriving om denne midt på nittitallet, og det ble foretatt flere rassiar mot forretninger som solgte fluebindermateriell. Var jo flere som ble ilagt store bøter  fordi de ikke hadde sertifikater, eller cites på de nakkene de hadde inne. Men det er jo subsistutt å få kjøpt, blandt annet har Mustad drevet en del med dette.

Magne Fjellstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...