Gå til innhold

Finn Rampen

Members
  • Innlegg

    167
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Alt skrevet av Finn Rampen

  1. Om du blir tatt for faunakriminalitet av å bedrive C&R på regnbueørret er jeg usikker på. Men den er satt som svært høy risiko over fremmede arter i 2012. Så om du har et snev av interresse for norsk natur og norsk fauna så bør du bedrive Catch and Kill på regnbueørret.
  2. Jeg er enig, sånn i starten vil man klare seg med TMC 100, så kan man heller utøke litt etterhvert når man begynner å få litt erfaring, egne meninger etc. Som du kanskje har lest er krok et hinsides diskusjonstema om man vil, det finnes enorme mengder modeller, fasonger og typer. Men TMC 100 er en grei start. Selv brukte jeg det i mange år, selvom jeg har byttet til andre kroker for det meste av min fluebinding.
  3. møte meg her og møte meg der, penga som rår. Ikke tro at noen som selger ørretfiske bryr seg om selve naturen
  4. Alt kommer jo på hvor langt du skal gå. Men Helsport Alta WIde er lagd for oss runde personligheter. OM du er for stor for den vet jeg ikke, men tror ikke det om du ikke har est ut siden sist gang jeg handlet av deg. Kjøp den på XXL, test den, lever den tilbake om den ikke passer Jeg syns Alta Wide kan bli litt kald når det går ned mot minus 5. Men det hjelper med lue, undertøy/innerpose og GODT liggelunderlag Ellers kan du kontakte folket hos http://isbjorn.no/, de syr etter mål, men dette er ikke akkurat små lette soveposer, men de er ganske så varme og gode. Finnes også en del som produserer dunposer etter mål i utlandet har jeg lest (fjellforum.no), men tror det sprenger budsjettet ditt.
  5. I dagens utstyrshistorikk så er det nok mange som mener kamera og optikk er viktig. Canon G12 er et godt kompaktkamera, fungerer utmerket i godt lys selvom det er totalt akterutseilt i forhold til dagens teknologi. Men det kamera kan du ta virkelig fine bilder med, gode bilder er det personen bak kamera som tar, en dyktig fotograf tar gode bilder uansett utstyr. Med et G12 så har du muligheter å lære deg litt om fotografering, hvordan blender, lukker og iso påvirker bildene, så helt klart en helt ok start. Så om du ikke vet om foto er din greie, syns jeg du skal bruke tid med kamera du allerede har også kan du heller handle noe annet om du føler kamera setter noen grenser for din fotografering eller utvikling. Kan jo være du syns det er uberkjedelig. Og da er det iallfall ikke noe hensikt å ha systemkamera til flere tusen kroner liggende i en fotosekk?
  6. Jeg hadde nok ikke brukt penger på et Sony a5000 i dag. Det kan nesten virke som Sony faser ut APS-C sensorene sine, og det er lite tilgang til ny optikk, og optikken som er å få tak i i dag er ikke plagsomt bra. Og om man skal over til optikk som fungerer til Sony fullformat blir det veldig klomsete og uhåndterlig syns jeg personlig. Så om du blir blitt av fotolysten er det greit å kjøpe et system du kan beholde, og utøke etterhvert. Slik ting ser ut i dag er ikke Sony a5000 eller tilsvarende fra Sony den riktige veien å gå. Som fluefisker som sikkert er mye ute i all slags vær, hadde jeg uten tvil valgt enten Pentax om du ikke ønsker å bruke unødvendig mye penger, Pentax K-50 selges med et par objektiver i dag til 4500 kroner følge prisjakt, og klart objektivene er ikke noe å rope hurra for, men du får et system du kan bruke i all slags vær. Og man får tak i mye optikk til Pentax om fotolysten øker etterhvert. Merkelig nok har Pentax ikke helt slått ann, det er jo det perfekte kamera for tur og friluftsliv. Skal du filme en del så henger muligens Pentax en del bak, men det er kamera med meget god kvalitet, og det er en mengde ok værtettet optikk å få til det om du får videre lyst til å bedrive foto. Ønsker du å legge litt mer penger i kamerautstyret ditt, så hadde jeg valgt en av de værtetta fra Olympus, det er små nette kameraer som gir fantastisk god bildekvalitet. Men du må litt mer opp i pris for for å få et værtettet system. Litt usikker hvilken pris men E-M1/E-M5/E-M5 mkII er iallfall værtettet og de har ekstremt mye god optikk, og det aller beste med Olympus er at optikken og kamerahusene er særdeles små og enkelt å ha med seg. Om værtettet ikke er noe problem for deg, så kan du kjøpe nesten hva du måtte ønske å få meget god bildekvalitet og muligheter til å utvikle deg som fotograf og handle mye god optikk. Men akkurat Sony sine a5000/a6000 hadde jeg muligens styrt unna
  7. Det er ikke noe styr overhodet, jeg bruker årslinser som tas ut hver kveld, og inn hver morgen. Og jeg har nok flere teltdøgn enn veldig mange andre, og er ikke akkurat noe jeg ser på som styr. Mer styr å gå i skauen og drite når det snør vannrett i juni.
  8. For å være en av de seriøse her på siden, mener jeg at de skal være til å surre feks tinsel/flash rundt og slippe opp slik at det blir akkurat passe lengde for de klypene du dytter materiale nedi før du tar de med klemmene, mine brant godt
  9. Det er nok ikke noe enkelt svar på akkurat dette, i de aller aller fleste situasjoner tror jeg fisken driter i øynene, men er fisken vanskelig så kan øyne helt klart være et triggerpunkt for fisken.
  10. Om du ikke skal gå veldig mye, så skal man ikke kimse av neoprenbukser for sjøfiske. Nå vet jeg ikke om det er så lett å få tak i gode neoprenbukser noe mer, fleste av de rimeligste er vel omtrent som å ha på seg en sekk. Men det er vesentlig mer behagelig om man skal stå utvadet i iskaldt sjøvann over lenger tid.
  11. Se etter en knapp med en blomst, det er makromodus. Noen kompaktkameraer har god makro mens andre dårligere. Også er det slike ting som lys, aller best er vel å ta bildene ute i dagslys, gjerne lett overskyet vær.
  12. TMC 113TR er det vel få fisk i Norge som røsker i stykker
  13. Er ikke noe annet enn en marbakke, ikke noe spesielt egentlig, men er nok et eller annet som lager en gunstig strøm etc akkurat rundt der. Verken pålandsvind eller fralandsvind ved nordavind. Kan bare være veldig tilfeldig. Når det kommer til fjære sjø, så er det gjerne da jeg får mest fisk, spesielt når det er kaldt i vannet.
  14. Her i fjorden (nord i Østfold) har jeg fått alle mine store fisker på samme sted, med 2-3 meters mellomrom. Alle fiskene har jeg fått rundt fjære sjø, akkurat i det solen går opp og svak nordavind. Så de gangene på våren jeg skal ut å jakte stor ørret, så passer jeg på at det er fjære rundt 7-8 om morgenen, gjerne nesten vindstille men et lite drag fra nord. Får jeg ikke fisk da, så er det noe annet rart jeg kan skylde på Skal sies, jeg fisker en del under andre forhold også, naturligvis mye kveldsfiske, men da får jeg stort sett aldri de største fiskene. Kan få flere opp til 2 kg, men aldri fått blanke store ørreter på kveldstid. Det er sikkert naturlig, men i det området jeg fisker mest er det så vanvittig mye folk på ettermiddagen/kvelden at jeg tror de største fiskene trekker lenger ut. Det er bare en teori
  15. Tror få mennesker har noe negativt å si om han Finnes nok av fluefiskere og fluebindere som bruker albuer for å vise seg frem og rett og slett er udregelige for å få frem sitt navn. Men Robban er rett igjennom en kjernekar, ærlig og fantastisk
  16. Robban burde gi ut en bok og filmer og alt som er. Norges beste fluebinder, største inspirasjonskilde og det som er. Slike mennesker er det fluefiskenorge trenger
  17. Evnt kan du sende de til meg skal jeg fotografere de for deg
  18. Mine rekeøyne lager jeg ved å brenne litt slik at jeg får et "fundament" på sena, så lager jeg en liten kul med uvlim, så en liten dypp i negllakk (sabla bra kvalitet av negllakk følge kvinnemenneske som kjøpte det for meg), så et tynt lag med tyntflytende UV-lim igjen. De holder.
  19. Begynte å bla litt i mine bøker her. Det fremkommer at Siphlonuridae og Ephemeridae av våre arter kan ha animalsk føde i betydelig grad . Fremkommer ikke hvilke animalsk føde det er snakk om. Det finnes flere slekter av døgnfluenymfer som er predatorer av rang, og spiser utelukkende fjærmygglarver, men dette er ikke arter vi har i Norge. Kilde: The Mayflies of North and Central America - ISBN 0186607591
  20. Jeg klarer ikke å finne noe informasjon om at døgnfluelarver er predatorer, men nå har jeg ikke gravd meg ned i min litteratur på området heller Men det jeg fant ved å skumme igjennom er at det meste går mot alger og ikke levende organisk materiale (planterester, bæsj, lik etc). Tror ingen har forsket nevneverdig på hva innen i dette de spiser. Men hvem vet
  21. Fjærmygglarver og døgnfluelarver spiser alger og planterester. Nå kan alger være plankton, men tror ikke de spiser alger som er plankton. Plankton er frittsvevende organismer, mens alger også kan være noe som sitter fast på noe ( feks tang) eller grønske. Plankton kan grovskilles i dyre- og planteplankton, og dyreplankton feks spiser planteplankton. Fisk spiser både plankton (dyreplankton) og andre skapninger som spiser plankton (feks fjærmygglarver etc). Det finnes også larver av feks vannkalvlarver som kan spise store vesen som fiskeyngel, rompetroll etc. Når en fisk dør, blir den nok spist rimelig fort av forskjellige vesen, mange fisk flyter jo opp til overflaten, og blir da spist av feks fugl, skylt i land, noen synker igjen og blir spist av andre fisk, små organismer omtrent som på land. Økosystemet i et vann er ganske omfattende å svare kort på, har du lyst å lære mer om det og sette deg inn i alle de små skapningene som finnes er internett din venn. Men belag deg på å sette av rimelig mange timers studie for å bli klok på det Men kan være det blir verdt det.
  22. at noen kammere har røket i downmat er et "kjent problem" og dekkes stort sett av garanti så sant ikke liggeunderlaget ditt er veldig gammelt.
  23. Det er ganske mange måter å løse ting på. Først må man finne ut hva man ønsker med siden. Om den skal være en lukket side for betalende medlemmer, vil jeg tro at det ikke blir veldig mange betalende medlemmer og dertil ganske lite trafikk over tid. Det bør ikke være plagsomt kostbart og drifte heller. Det er nok bare de mest aktive som kommer til å betale og være aktive over tid. Da vil iallfall en dedikert server være fryktelig overkill. Jeg har ikke kjennskap til trafikkmengden på siden her nå, men en reel nedgang tror jeg man må forvente. Den beste løsningen slik jeg ser det, er å ha et åpent forum/artikler, brukere som ønsker det betaler inn en sum regelmessig. Det finnes forum i Norge som er driftet på denne måten som er større enn denne, og det ser ut til å fungere strålende. Folk som syns det er moro å være med, ser at kvaliteten er bra betaler. Det bør også være fordeler med å være betalende medlem, man kan sette limit på antall innlegg man kan svare på om dagen/uken om man ikke ønsker å betale, antall artikler man kan lese gratis etc. Det tror jeg er nøkkelen til et forum som vil få nye brukere, få god aktivitet etc.
  24. Da vil det bli en liten klikk her inne som kommer til å bli her, og det er vel og bra det. Men tror det blir vanskelig å rekrutere nye brukere her inne. Så da blir det vel omtrent sånn det har vært i evigheter, eneste forskjellen nå er at mange ikke får det med seg. Det er greit nok for min del.
×
×
  • Opprett ny...