Jump to content

Morten D.

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  559
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Morten D. last won the day on July 15

Morten D. had the most liked content!

About Morten D.

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

2333 profile views
 1. Regner med du kommer på free transfer til neste sesong. Overgangsbudsjettet er tomt etter at jeg også fylte på med fluorcarbon av ypperste kvalitet:)
 2. Aldri hatt problemer med denne. Min erfaring er at noen spissmaterialer krøller seg og blir stygge lettere enn andre. Har derfor meldt overgang fra team Stroft til Rio når det gjelder mono. En liten bonus er det jo at spolene til Rio er uendelig mye bedre også..
 3. Har ingen erfaring med ringer, men det er såpass mange dyktige fiskere som sverger til dem at jeg tviler på at det er noe problem. Høres ut som fotomsoppsettet ditt er helt innafor.
 4. Hei Ruben. Nå har ikke jeg vært i Hemsil i år, men det er vel det samme som tidligere der. Min erfaring er at presentasjonen er alfa og omega. Tynn og lang fortom kan hjelpe. Også lettere å få gode flyt jo nærmere fisken man kommer synes jeg. Forandre vinkel litt for å eliminere eventuell mikrostriping. Synes også det ofte gir bedre sjans hvis fluen kommer til syne for fisken før tippeten. Noen ganger er det jo også såpass med insekter både på i og under filmen at man skal ha litt flaks eller veldig mange gode flyt før det lykkes. Personlig synes jeg det kan være lettere å lure sær fisk med små fluer. Særlig hvis det er solskinn og vindstille. Hvis det derimot kommer noen vindkast eller en regnbyge og fisken slutter å vake, har jeg hatt suksess med å ta noen kast med en skikkelig biff. For eksempel en våflue, daddy eller maur.
 5. Da var man hjemme igjen etter noen hærlige dager på fjellet. Gledelig med fantastiske klekkinger av oliven døgnfluer i alle størrelser. Til og med en del Aurevilli. Fisken var sær og styrte seg ofte inn på de minste fluene. Fikk likevel lurt en del og toppet det hele med dette smykket som tok en comparadun #21. Gleden jeg føler over slike fisk varer lenge.. received_271093767514140.mp4
 6. Nydelige fluer Geir. Fisker du mye med denne typen fluer og under hvilke forhold?
 7. Jeg fisker en del på Hardangervidda. Lar vaderne ligge hjemme. Ikke ofte jeg har savnet dem. Sekken blir lettere og man blir mer mobil. Er det en fisk man ikke når, er det bare å leite videre. Fluevalg på fjellet er ofte ganske enkelt og har sjelden opplevd at fisken blir selektiv. For min del så er en cdc-caddis festet i fortommen 80% av tiden. Innimellom må man dykke ned i myggboksen eller finne frem en bibio, men fisken er opportunistisk på grunn av den relativt korte sommeren i fjellet (er i hvertfall min teori). Spør du meg, høres det ut som du har tilstrekkelig med mønstre på planen. Så gjelder det bare å binde opp nok av hver. Liker selv å ta høyde for at jeg har nok av hvert mønster til å kunne fiske med det samme hele turen. Jeg bruker #5 på fjellet. Det funker i overraskende mye vind. Jeg har selvfølgelig to stenger og to sneller i tilfelle uhell. Får fint plass til flere stenger i en tube. Ellers prøver jeg å ha med meg minst mulig utstyr. Kan bli mye å holde styr på.. For meg er det viktigste rådet å ikke gro fast på et sted. Dersom det blåser mye på dagen, bruker jeg morgen og kveld til fiske og tiden i mellom til forflytning. Da er det greit med lett sekk og gode sko. God tur.
 8. Var så uheldig å knekke min trofaste syver i dag. Ser etter en erstatter. Trenger ikke være high-end. Gjerne litt kjapp aksjon og til lavest mulig pris..
 9. Flotte leptoer Jarle. Holder på med mye det samme. For tiden pekyrande små vespertinaer. Her på krok 19. Synes ganske ofte jeg må såpass ned i størrelse for at fluen ikke skal se ut som en liten fugl sammenlignet med ekte vare. Veldig glad i å bruke comparadun i de små krokene.
 10. Fjorårets mest minnerike fisk for min del tok noe i denne duren. Ekstra gøy når jeg kunne bivåne et hele pga en heldig plassert liten sandflekk på bunn. Binding av nymfer har tidligere vært et rent pliktløp for meg, men denne vinteren har nymfene og jeg blitt bedre venner. Er jo bare å innse at klekkingene sjelden blir som man håper. Da gjelder det å være forberedt. Polydubbing i kroppen, wood duck i hale/bein og kalkun som topplokk.
 11. Fant denne rakkeren i en strømkant mens de andre satt på ræven og forbannet vinden. Godt fornøyd
 12. Strandaelvi er koselig, men denne fisker jeg i på vei opp og ned fra fjellet. Er noen ok fisk der, men det går mange 100 grammere pr halvkilos fisk der. Dessuten er de to timene til Voss verdens lengste timer.. Men takk for forslaget
 13. Åpnet seg plutselig en mulighet for å sette seg i bilen i morgen og ikke være hjemme før søndag. Valgene er som følger: Jølstra - Aldri vært der før. Er det for tidlig for baetis mon tro?.. Ca 4 timer kjøring Ekso - Kjente jaktmarker. Litt stor elv etter min smak. Leptotid, men ikke akkurat meldt leptovær. Ca 2 timer kjøring Fjellet - Litt tidlig og sinnsyk værmelding. 4 timer kjøring pluss skifte til vinterdekk. Neppe aktuelt Noen tips? Noen som har besøkt Jølstra på denne tiden?
×
×
 • Create New...