Gå til innhold

Mr. Bean

Medlem NFF - 2017
 • Innholdsteller

  266
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Mr. Bean vant dagen sist Januar 20 2017

Mr. Bean hadde mest likt innhold!

Om Mr. Bean

 • Rang
  Ivrig

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mr. Bean

  Rapphøne

  Nokså sikker på at du finner dette hos Jarle & Bjørnar fluefiske i Lillestrøm!
 2. Mr. Bean

  Scott A4

  Scott A4 leveres i opptil flere lengder og lineklasser, men kan bekrefte at f.eks en A4 904/4 akkurat er en innertier for WF4
 3. En overraskende enkel og veldig god idé for den som ikke allerede har verktøyet fra Marc Petitjean
 4. Mr. Bean

  Tohånds i stille-vann?

  Hvorfor ikke! Til gjeddefiske, så absolutt. Til ørretfiske i stille vann? Nått. Da bør du i så fall anskaffe deg en meget lett to hånds som er laget for å kaste små lette fluer og ikke til å denge etter laks.
 5. Mr. Bean

  Wf synkeliner som kan brukes til speykasting

  Brukelig for meg burde absolutt være brukelig for deg, men kan ikke annet enn å ønske lykke til!
 6. Mr. Bean

  Wf synkeliner som kan brukes til speykasting

  Tja, det er vel sånn trenden utvikler seg, men å hevde at en line med vekten foran er ubrukelig er nok å dra det litt langt... For enhåndsfiske ville jeg nok kikket på scandi- eller aller helst skagit liner. Alt avhengig av synkegrad og ikke minst stangen din (for det har du ikke sagt noen ting om) og heller ikke dine preferanser. Dersom det ikke er behov for å grave bunnen på en elv som er 20 meter dyp, så bruker jeg mye skagit til mitt enhåndsfiske etter laks. Varierer frontene avhengig av strømhastighet og fiskedybde.
 7. Mr. Bean

  Wf synkeliner som kan brukes til speykasting

  Selvfølgelig finnes det. Alt dreier seg i bunn og grunn om forholdet mellom kaster, stang og vekt på snøret. Om det blir noen god opplevelse eller estetisk nytelse, se det gjenstår å se. Men det finnes jo speyliner i forskjellige synkegrader laget til formålet også da...
 8. Mr. Bean

  Kerns Perfect Leo Shrimp

  Det var en artig og innovativ variant Truls! Takk for at du deler ideen!
 9. Mr. Bean

  Helikoptertransport

  Det er i utgangspunktet ingen ting i veien med russisk bygde fly eller helikoptere. Teknologisk sett står de neppe tilbake fra vestlige modeller som de kan sammenlignes med (selv om finish og design kan diskuteres). Opphavet, eller skal vi si eierskapet var i hovedsak enten det militæret eller den "sivile" luftfartsgiganten Aeroflot. Vedlikeholdet var godt og ulykkene relativt få, antall luftfartøy og flydde timer tatt i betraktning. Etter kommunismens fall ble det et stort "overskudd" på materiell, både på militære og sivile maskiner. Tidligere offiserer og piloter så sitt snitt til å tjene kjappe penger og det nærmest poppet opp flyselskaper "over alt". Svært mange av disse var døgnfluer og fløy uten tilstrekkelige vedlikeholdsprogram med det resultatet at maskinene havarerte. Dagens utfordring er hovedsakelig at mange av de aktuelle luftfartøyene begynner å bli så gamle at det nærmest vil være umulig å gjennomføre vedlikehold for å holde dem luftdyktige. Dette vil også gjelde eldre MI-8 maskinger som det finnes svært mange av. (Husk at maskinen har sitt opphav fra 60' tallet).
 10. Mr. Bean

  Kerns Perfect Leo Shrimp

  Syntes ikke måten hans å dubbe på er bemerkelsesverdig i det hele tatt! Etter min oppfatning medfører "metoden" hans at dubbingen kommer ujevnt på og vil derved gi en ujevn kropp. At han under veis plukker fibre tenker jeg får liten effekt på sluttresultatet. Det er først når han tar frem verktøyet og rufser opp dubbingen effekten med en mer fluffy dubbing kommer for fult.
 11. Mr. Bean

  Løkker

  Krympestrømpene du har sett filmsnutter av består av to deler. Den indre delen som smelter spagettien sammen og den ytre delen som krymper og klemmer det hele fast. Det er den stive, ytre mantelen du ønsker å fjerne (og beholde resultatet av krympingen)
 12. Mr. Bean

  Løkker

  Det finnes mange forskjellige typer krympeplast (til fryktelig mange formål). Det kritiske her er å finne krympeplast som lagd med polyolefin og det er det ikke mange som fører. Til dette bruket vil ingen annen type krympeplast fungere! Den andre metoden som også fungerer godt er ferdige løkker som f.eks Rio eller Roman Moser lager. (eller du kan lage dem selv som Tørrflua viser). Bare vær klar over at det kreves en større dacron hylse for tykke skyteklumper en hva du trenger for tynnere skyteliner og at du bør være nøye med å "lukke" endene på lina for å hindre inntrengning av vann som får kjernen til å råtne. Min erfaring er at begge metodene er enkle å bruke og fungerer godt til bruk ved laksefiske. Det vil også fungere godt med metoden Truls beskriver, men jeg er personlig ikke så begeistret for denne.
 13. Mr. Bean

  LL Bean i Norge?

  Det har jeg faktisk aldri sett
 14. Mr. Bean

  HMH TRV - ny stikke fra HMH

  Syntes den rosa saken er snasen med tanke på den kvinnelige andelen blant oss, og dessuten støttes en veldig god sak gjennom dette stuntet.
 15. Mr. Bean

  HMH TRV - ny stikke fra HMH

  Foruten at stikka rett og slett ser stygg ut (smak og behag) og at de med denne introduserer en annen måte å feste kroken på, så er det vel to ting som utmerker seg: Arbeidsplass og rotasjon
×