Gå til innhold

Hvilken flueboks bruker du og hvorfor?


Fluehue

Anbefalte innlegg

Gå ner et nummer på str. din peddalsliter ;D  He,he..

Neida, er ikke uenig i det hele tatt. Har selv noen få 12`ere, som jeg må trykke helt ned i sporet, men som fortsatt, er borti lokket med vingespissene. Men så lenge vingene er i cdc, så gjør det ingen ting..

 

Noen som er sjokker over to bokser med nymfer her ser jeg, kremt.... 8)     Skal bortforklare den ene litt altså. For i den, ligger klekkere, flytenymfer og flymfer og crippels.. angel

Den andre, er derimot, stappfull av alt som er tungt, fra smått til stort... Bruker den mest, baki bilen som ekstra tyngde utover vinteren..... :P

Endret av Itte hackel
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Ræva bilde men jeg bruker utesluttende disse boksene. Av to anledninger, de er transparente og så pass høye at de ikke knuser vinger. Har en boks for de store døgnisene med kun en etasje.

 

15582229910_f563e4ac68.jpg

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trur jeg har vært gjennom det meste av fluebokser de siste 30 årene. Alt fra Wheatley til Dewitt og CF bokser.  Har i grunnen likt Wheatley og Dewitt best.  Dem er ikke vanntette, men så bader jeg heller ikke hver dag på fisketur.  Har vel hatt problemer med at de har vært fulle av vann på overdreven vadetur med vann piplende over kanten på vadebuksa og vestlommene hengende i vann. Men har bare lagt dem til tørk om kvelden og null stress med det.  Men ble revet med da disse C&F boksene kom og kjøpte opptil alt for mange.  For nå liker jeg ikke disse vanntette boksene lenger. Er jeg ute i regnvær kommer det fuktighet inni dem som må tørkes om fluene skal overleve. Når jeg bytter fluer liker jeg også å bare klppe av og putte i boksen. Er dem våte så er jeg igjen like langt.

 

Så nå har jeg igjen begynt å bruke de gamle Dewittboksene som er veldig lette og med god plass. Så har jeg et par av de minste C&F boksene som ikke er vanntette til noen nymfer; buzzere og spent-spinnere. 

 

Kjellemann

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ellers er der mye forskellige bokser på Ebay. Har selv denne Caimore boks til Danica/Vulgata - den er dyyyb :-)

 

Vandtæt og billig......har dog en mindre C&F kopi fra Caimore - den er desværre ikke vandtæt :-(

 

 

http://www.ebay.co.uk/itm/Caimore-Click-Lock-Any-Size-Fly-Box-Black-/400310538567?pt=UK_BOI_Packing_Postal_Supplies_Labels_LE&hash=item5d345e1147

 

/Torben

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

nemis, sa på 11 Nov 2014 - 14:31 :snapback.png

Bruker to c&f kopier!! ..(regner med at det er kopi da det ikke står c&f på de, ellers er de ganske like..)

Men bruker itillegg en liten boks som jeg hat i kjedet rundt halsen.

 

Tar aldri med meg de store boksene ut i elva/vannet men fyller heller den lille boksen med de fluene jeg tror jeg kommer til å trenge. Litt tungvint kanskje, men det tvinger meg til å tenke nøyere over hvilke fluer jeg skal bruke og planlegge bedre. Den lille boksen funker veldig greit når man står utvada..

 

Har ikke hatt problemer med flate vinger på duns'a så lenge de sitter på rett plass i boksen, men har heller ikke noen ephemera duns der da..

Jeg har heller ikke Vulgata eller Danica i de vanlige boksene, da blir det sånne compartments bokser. Men allerede på #12 aurevilli på Tiemco TMC 100 med litt høy vinge blir de presset ned av lokket :(

 

 

Kjøpte en c&f boks her om dagen og kom på denne tråden..

 

..De c&f kopiene jeg har fra før er faktisk høyere enn c&f sine. Ble litt skuffet faktisk da jeg betalte 120,- for kopi boksen og 600,- for c&f sin..

 

Grunnen til at jeg kjøpte en c&f boks var at jeg har fått rust i en av kopi boksene. Her er c&f sine smartere: Begge har gummilist og bør holde vannet ute, men kopi boksen har metall hengsler på "mellom-veggen"inne i boksen. I den ene boksen har disse begynt å ruste og rusten har dryppet på fluene og slittfoamen. Denne boksen går derfor i søppla.

 

Det har jo bare skjedd med den ene boksen så det er vel egentlig bare snakk om å ta litt bedre vare på tingene sine..

 

Hvis du forsatt er på utkikk etter boks så kjøpte jeg kopiboksene hos Midgar Flyfish: http://www.midgarflyfish.com/p22620/9-x-9-foamrader-+-9-x-9-svingplate/product_info.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

CF 2577, har stort sett bare tørrfluer. Disse er lette, vanntette og forholdsvis høye. Iallefall har ikke jeg trøbla med flate vinger. Har også brukt compartment bokser, men har ikke ti av hver flue, og synes slitfoam gir meg god oversikt. Har også en CF boks med slitfoam i den ene siden og rom med lokk i den andre. Her har jeg større fluer, mus og pupper...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bruker scierra sine vanntette bokser. ser akkuratt ut som C&F sine, men de er dypere for større tørrfluer og vinger. og under halveprisen. får også cierra bokser som er enda en størrelse større i bredden. Plass til flere fluer å går akkuratt oppi de største lomma på fluevesten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har C&F bokser som på ingen måte er vanntette (skal selvfølgelig være det) og kopibokser som er det. Jeg har heller ikke i løpet av en lang karriere klart å bestemme meg for hva jeg liker best av slitfoam eller kompartments, så jeg bruker litt av hvert. Som sagt før er det vanskelig å finne det helt optimale, så da er det kanskje like greit å bytte litt om fra år til år. En ting jeg ikke liker med C&F boksene bortsett fra prisen er at de ikke har gjennomsiktig lokk. Synes det er fint å se hva som er oppi.

 

M

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...