Gå til innhold

Kastestang, eller fiskestang?


Jørgen Smith

Anbefalte innlegg

Det er fordel med forskjellige aksjoner i forskjellige situasjoner da. Har alltid med meg en stang for åpene plasser sånn at jeg kommer til de vakene som er langt utpå der og har alltid med en stang som passer til de trange plassene med masse trær og busker rett bak meg.

Ser på det som en stor fordel å kunne bytte utstyr og stil iløpet av notime, sånn at man får fiska effektivt i de fleste situasjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

0.25mm passer bedre sammen med et spett enn det 0.12mm gjør. Det spørs egentlig bare hva man må prioritere. Lengde, kraft til å slå over eller ei stang som passer til lette snører og fjærer nok til at man har kontroll med tynn spiss. Jeg prioriterer i alle fall fiskbarhet fremfor lengde. Med enkelte unntak når jeg fiske i sjøen. Jeg får nesten alltid kroket mer fisk på korte kast enn på lange likevel. Selv om langt for meg er normalt for de fleste andre her.

Enig i mye i innlegget her. Selv om jeg fisker i sjøen så velger jeg helst en stang for fiskbarhetens skyld, som det er gøy å kjøre fisk på.

Sjelden behov for å kaste veldig langt i sjøen heller. Heldigvis er det veldig sjelden man trenger en ren kastekjepp også langs kysten.

Jeg synes de beste stengene er gode fiskestenger som man få til å jobbe relativt dypt, men som har litt punch, men ikke så mye at det går utover fiskegleden.

Jeg er også blandt dem som ikke kaster særlig langt. Langt unna det som virker normalt i hvert fall.

Heldigvis så er det mulig å få fisk på litt kortere hold i sjøen også.

Endret av THJ
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Jeika

 

Så du klarer altså ikke å kaste langt nok ved å ha med bare ei stang?

 

DøøøøH... :-)

 

Blir jo som å kjøre to biler på jobb det. En for sakte kø, og en for motorveien:-)

Litt vanskeligere å ha med seg to biler enn et par stenger kanskje. Skjønte ikke helt sammenligningen...

Jeg pleier alltid å ha en stang, da jeg vader og fisker over lange strekker, og ikke vil måtte gå inn og hente med meg en stang nummer to. Det begrenser meg i mitt fiske. (Nå er det litt annerledes i sjøen da)

Men jeg har noen forskjellige stenger, og noen i backup i bilen.

Stenger kan knekke, og har man kjørt langt så er det ekstra kjipt om den ene stanga knekker, og ødelegger resten av turen.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir jo som å kjøre to biler på jobb det. En for sakte kø, og en for motorveien:-)

Den sammenligninga der er jo helt på tryne!

Du har tydeligvis ikke fiska mye i forskjellige situasjoner, opplevd banning å steiking over forskjellige situasjoner som krever forskjelligt utstyr.

Men til sjøørret, har jeg kun med meg en orvis helios 9ft #6 tipflex og heller noen forskjellige liner

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åssen stang er det? Jeg vil gjerne ha en mirakel stang som er god til ALT!

idag har jeg 10 stenger i prisklassen 6-10 000kr og 2 hjemmebygde, men føler ikke at noen av de er gode til ALT da alle har sine sterke og svake sider. Hvis det virkelig finnes en mirakel stang så har jeg jo unødvendigt mye kapital liggende i utstyrssamlinga som jeg heller kan bruke på andre ting

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Zpey, huff. Aldri mer.

Støtter da norsk næringsliv jeg også, er kun de hjemmebygde stengene som er handla i utlandet

Edit: ser i en annen tråd at du mente det blåste så mye at det umuligtgjorde fluefiske, den situasjonen kunne du lett ha sluppet med forskjelligt utstyr :)

Endret av JEika
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...