Jump to content

Bustevulgis


Robban

Recommended Posts

En busteflue fra litt langt tilbake. Husker ikke navn og opphavsmann på denne. Ble bare påmint av en kunde i butikken forleden som hadde en spesialordre på noen fluer som han ville at jeg skulle binde.
Denne husket jeg godt fra tiden hvor jeg ofte blindfisket mere enn jeg gjør idag, og ofte fisket under alle forhold. Fisket hele tiden da, og satt ikke bare å venta på vak he he he he. Merkelig også det hvordan noen mønstre forsvinner fra boksen når man stadig binder noe nytt. Denne har vært helt glemt, og det var skikkelig kuult å bli minnet på igjen. 
Har jo blitt noen erfaringer rikere også siden denne sist satt på fortommen, så gleder meg til å prøve denne igjen. Farger og slikt er nok ikke så veldig viktig her, men prøver noen i litt tradisjonelle vulgisfarger. Har heller aldri vært så opptatt av det, bare det er nogenlunde likt.
Minnene av denne flua er fra Vulgata i stillevann, og Danica i Trysilelva for mange mange år siden. 
Flua for alt annet enn blikkstille og steady fisker hvor andre mønstre fungerer.
Litt vind, blindfiske,ventefiske, bustegosling, og seff som en totalthavarert spinner. 
Det blir noen nye rader. Drar over flua med en tannbørste et par ganger slik at den ikke blir helt perfekt. Det myker også opp hacklet litt slik at den propelerer mindre. 
Navnet over er fiktivt og ikke min flue, måtte bare binde noen igjen.

https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/647

Bustevulgis.jpg

  • Like 8
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...