Gå til innhold

GIGA SJØØRRET!


Gjest nicolaj brekke

Anbefalte innlegg

Jeg vet om ihvertfall 3 sjøørreter på 10kg fra indre Oslofjord' date=' men ingen av disse er på listene...

 

Jeg tror mange store "sjøørreter" er laks, og noen får vi aldri bekreftet hva er fordi de ikke blir meldt inn på riktig måte (vitner, skjellprøver, godkjent vekt etc), eller ikke meldt inn i det hele tatt.. Da blir de ikke "ofisielt godkjente"!

 

Hva er f.eks dette tro..? ;)

 

 

[img']http://sportsfiske.nu/foto/arkiv/5745/14540_s.jpg[/img]

 

14541_s.jpg

 

14542_s.jpg

det er vel ganske sikkert en laks det på bildet, er det vel ikke det. man ser jo på sporen, skjeven. selv om store sjøørreter har store skjever. hvet ikke helt sikkert jeg.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Den giganten som ble dratt opp I grenland ble sendt til prøver og det ble bekreftet at det var SØ. Grunnen til at jeg vet alt dette er at jeg fisker stadig med han som hjalp til med å lande den laugh.png' alt=':lol:'>

 

Helt rått' date=' uansett ganske rått å få stoor SØ i sjøen. Hatt muligheten selv på en mulig 3-5 kilos.. Hvem vet, jeg mistet den etter et kvarter med utras frem og tilbake. Men bare å vite at jeg kanskje får sjansen igjen gjør hvertfall meg motivert. Derfor bruker jeg timesvis med min nydelige iron feather i sjøen laugh.png' alt=':lol:'>[/quote']

 

siden det ble tatt prøver, hvor gammel var den? litt interessant å vite.. den store i Danmark på over 16kg som var død var 9 år gammel. litt å sammenligne med lissom.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Toggi

 

Jeg er sikker på at den måtte vært 9 år ja. 6 år tror jeg er for lite. For hvis du tenker etter så er den i elva i ca 1 år etter klekking, det er ikke mange om noen som går ut samme året. Så er de vel ca 2 år i sjøen før de er kjønnsmodne. Da er de fra 1 til 2 kg.

 

Det som er merkelig som jeg har lest hvis bekken eller elva fører til et vann, så er de det halvparten av kullet som blir sjøørret resten går opp i vannet å blir vanlig brunørret for sjøørret og brunørret er samme fisken. Det samme gjelder for brunørreten. Ender bekken ut i sjøen så er det ca halv parten av dem også som går ut i sjøen. Dette stå i alt om fiske i fjor.

 

Jeg bor i en kommune der det ble bedrevet drivgarnsfiske, min onkel var med på det han sier at de fikk en sjøørret som var 16 kg. Så det finnes da stor sjøørret i Norge men dem er vel uhyre sjelden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

En ting er sikkert, det der var en dritsvær fisk tatt i sjøen.

Om det er en laks eller sø er umulig å si, ut fra hodet ser den ut som en laks, bakover som en sø.

Nå er det uhyre sjelden (jeg har aldri sett en så stor fisk tatt i sjøen) at vi ser slike dyr, så å sitte her på ett nettforum å bestemme hva det blir intet annet enn litt morsomt.

Kun en skjellprøve kan avsløre gåten.

Og....skjeven staves kjeven...så var det og nevnt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er merkelig som jeg har lest hvis bekken eller elva fører til et vann, så er de det halvparten av kullet som blir sjøørret resten går opp i vannet å blir vanlig brunørret for sjøørret og brunørret er samme fisken

 

Dette varierer fra vassdrag til vassdrag, og også mellom ulike stammer i samme vassdraget.

Mye avhenger av vekst, temperatur og lysforhold. Variasjoner fra år til år forekommer også.

Smoltifiseringen bestemmes ofte utifra fiskens størrelse ved utvandringstidspunkt.

Fisken kan like gjerne vandre ut første gang når den er ni år gammel....

Slik er det også med røye.

For eks. i Storvannet, Hammerfest blir ca. 70% av avkommet anadrom!

 

Så det finnes da stor sjøørret i Norge men dem er vel uhyre sjelden.
I Skibotnvassdraget er det mye diger sjøørret. Der er det desverre også endel hybridisering mellom laks/SØ, men ren SØ på oppmot 8-10 kg landes jevnlig ved prøvefiske....
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 4 uker senere...
×
×
  • Opprett ny...