Gå til innhold

Tisleia - Ja trenger positiv ros om elva:-)


Nielsen

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har akkurat kommet hjem fra valdres nå! Mye fin fisk der, men elva var noe større en normalt. Snakket med mange fiskere der som hadde gitt opp, men ikke så rart når alle fisket " oppå" hverandre. Fikk ihvertfall 8 fisk. Den største 1,4 kg resten mellom 250- 500 g. Reiser oppover mot Tisleiafjorden i morgen igjen for å prøve på ny!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tisleia er en nydelig elv under rette forhold. Alltid krevende å finne storfisken og hvor (!) klekkingene er best, men det er litt av sjarmen. Snittvekta ligger nok på rundt 400 gram, men det står og blir tatt langt større fisk i elva. Best fiske i slutten av juni som mange steder på Østlandet, og vanskelig på høsten.Klekker bra med Sulphurea  og baetisarter i begynnelsen av sesongen og frem mot juli, men andregenerasjonsklekkingene på høsten er ofte sparsomme. Har imidlertid mistanke om at det kan bli bra i år!  Vannstanden varierer svært mye pga reguleringen i Tisleidammen, men i midten av juni i år var det supre forhold med 18 - 20 m3/s vannføring. Normalen er på 14 m3/s, under flommen i  begynnelsen av juli var det over 140 m3/s !!  (Vannstand kan sjekkes på http://www.begna.no/vannstand.asp).

 

Elva varierer også mye mht terreng, vadbare forhold, raskt og stilleflytende, bunnforhold m.m. Men jo nærmere deminingen du kommer desto flere gamle markbokser dukker opp, og da forsvinner litt av sjarmen - spesielt hvis de som legger boksene der også er på plass  :-\  Er du på Vasetdansen camping i slutten av juni neste år, kan du alltids stikke bortom hytte nr. 6 på kveldstid - som er fast residence for undertegnede og en likesinnet   :)  Et sted det kan være verdt å forsøke er strekket nedenfor broa på Vadset, ned mot Ølsjøen (som til tider også er navnet på nevnte hytt nr. 6   ;D  )      . 

 

En bønn til e-verksgutta: Strøm må vi ha, men ta vare på Tisleia også da !!

 

mvh

Jørn

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...