Gå til innhold

Sv: Materialpriser


Gjest staffan@epost.no

Anbefalte innlegg

Gjest staffan@epost.no

lønnskorskjellen er stor i de fleste land i forhold til nivået her i landet. jeg kjenner til avansemekanismen, men det skal vel ikke være slik at dersom man kjøper noe for en krone så skal det koste 1000.- for det er det som er tilfelle. derfor håper jeg det kunne være en bedrift her i landet som kunne ta seg av pakking og distrubusjon verden over.  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Helt riktig Eirik. Man kan ikke se seg blind på produksjonskostander. Det produsenten som det er mest interessant for. For den som selger varen som ofte er 2 eller 3 ledd må man se på alt rundt.

 

Jeg har hørt- og har selv sutret på at butikkene ikke har alt jeg vil se og evt. kjøpe. Og jeg skriver evt. kjøpe, fordi mange av oss vil se og føle på det ene og det andre før vi handler det. Og når vi kommer hjem hva skjer da? Jo da slår vi på pc'en og kjøper det på nettet eller på nettet i utlandet. Ikke rart at butikken på "hjørnet" ikke har det jeg vil se. Jeg er jo bare ute etter å kvalitetssikre varen, ikke gjøre en handel slik at det er verdt for butikken å ha varen. Hvis man ønsker å ha varer i butikken så må man etterspørre og handle. Hvis ikke.... må man nøye seg med bilder i en katalog.

 

Ikke rart butikken på hjørnet ikke eksisterer lenger, sier jeg.

Snart må vi jo bare stole på bilder vi ser på nettet. Det å kjenne på, prøvekaste etc kommer til å bli en saga blott

hvis handling på nett fortsetter i samme tempo. Dette gjelder for mange varegrupper.

 

Misforstå meg rett, har full forståelse for at man ønsker å spare ganske så mange kroner på diverse varer ved å handle via nettet.

Men jeg tror man med fordel kan stille seg noen spørsmål før man legger ting i handlekurven.

 

Ett av dem bør da være følgende: Hva skjer på sikt for de små forhandlerene her i Norge, hvis vi alle skal handle på nettet?

Neste kan kanskje være: Hva er konsekvensen for meg hvis forhandlerne blir borte?

 

Det kan faktisk hende vi bør vurdere å betale litt mer enn billigste nettbutikk for å kunne ha den unike muligheten å direkte ta produktet i øyesyn.............

 

Men helt enkelt er det ikke, da økonomien ikke strekker til for alle..................

 

Terje!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så enig så enig Terje .

Folks økonomi vil altid variere .En vare vil for noen altid være en stor økonomisk belastning det er det ingen tvil om , men som for andre ikke er en problemstilling i det hele tatt. Sånn vil det nok alltid være , å kanskje bør være .

 

For meg vil det å kunne gå inn i en butikk med godt utvalg å ta på varen alltid komme forran å se det på bilder. Nå er jeg kanskje litt sær , men jeg går heller til en litt dyrere forhandler hvor jeg får fenomenal service enn til en billig uten service.

 

Så , ja jeg vil gjerne betale litt mer for at feks. Jarle å Bjørnar, Nordisk å Gero med fler  skal kunne holde åpent.For noen vil min holdning være Hoven å flosete , men den er min. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

selvsagt er det slik man vil ha det. noen ett eller annet sted her i landet kan vel lage en liten indudtri og selge world wide slik som f.eks. lureflash, spiritriver etc gjør. det er ikke noe annet jeg mener, men for noen kan det oppfattes som provoserende det fordi det rugger på det eksisterende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener at priser på fluebindemateriell bør sees i sammenheng med prisnivået på øvrige ting i Norge.

Fluebinding er i likhet med andre hobbyer ikke dyrere enn vi selv gjør det til.

 

Jeg er forøvrig enig med Staffan i at noen burde reist ut i den store verden, plukket litt fra produsenter og skapt noe "Godt Norsk" utav dette! Sysselsetting er stikkordet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

Endelig, der var det en som tok det, takk Lars! Hvorfor kunne det ikke vært en slik bedrift her i landet! Det er ikke noe problem med å finne varene! De ligger der, og de vil være mulig å selge over hele verde, eller den delen av verdenen som har brukt for det. Men det er total galskap at polygarn skal koste 30.-. den høye prisen ekskluderer mang, f.eks.de unge gutta med en tiggende hånd fra mor og far!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som blodfersk fluebinder synes jeg faktisk det er verdt å betale det jeg gir for produktet i butikken. Om jeg gir 45 kr for en pakke ed et eller annet syntetisk, og materialet koster fem kroner, vel, jeg betaler gjerne de siste 40 for å få se produktet, ta på det, og få gode tips fra en selger. Det er kanskje anderledes for dere som kan alle produktene, og vet hva de er brukandes til. Men som sagt, å betale 40 kroner for god service gjør jeg når som helst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

Produsent ---> Leverandør/Merkenavn ---> Importør ---> Butikk og til slutt forbruker.

 

Du glemte noen ledd her. norges stat! vist du har noen annsatt så må du ut med lønna til vedkomende,(den er jo grei) plus arbeidgjevaravgift plus fosikring på dine annsatte. det  blir fort mye peng for butikken på hjørne, så må kunden betale 25% moms opp på prisen. ruller fort penger da

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Når det gjelder materialpriser så ligger nøkkelen i det Rune skriver. Volum, enorm plass i butikk og enorm handling. Synes fluebindingsutstyr absolutt er verdt pengene og er også det jeg sverger mest til å kjøpe her hjemme på berget, bortsett fra kroker, disse blir litt for enkle å bestille over dammen.

 

Et lite regnestykke: tar man f.eks nordisk sine lokaler å knytter antall kvadratmeter fluebinding opptar opp mot husleie får man bare der en kraftig indirekte kostnad som ikke kommer frem i normale kalkyler, men som likevel må taes med for å finne den reelle gevinsten ved å selge kategorien.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...