Jump to content

Padle fra Namsvatn til sivilisasjonen


Recommended Posts

Ja, tenkte på hvordan det er å padle Namsen i dette området. Tenkte å starte i Store Namsvatn ved Fredheim og padle (eller bli fraktet) over vannet og ned elva. Finner svært lite om padleforhold og hva slags "profil" elva har. Er den hurtig, "flat" osv. Ser at det er noen fosser som må forseres, men bortsett fra disse, hvordan er elva å padle ned til eeeesæks? Er jo først og fremst fisketur og da er det jo kjedelig med 1 km fiskbar fluestrekke på 15 km padling.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Elva er regulert ved Namsvatnet. Dette betyr vanligvis lite vann og vanskelige padleforhold. Ved Namskroken kommer Storelva inn og derfra og ned er det nok vann men elva er stri. I selve flyene ved Namsskroken og ovenfor Helvetesfossen er det kurrant å padle, og det er også der det er mest aktuelt å fiske.

Vær obs på at den delen av Namsen som ligger i Røyrvik kommune er privat, og det selges ikke fiskekort.

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

Har nesten vokst opp i Namsskroken jeg da , og padling fra dammen til mellingselva er nokk meget vanskelig for ikke å si umulig. Det er noen fine flyer ned til Helvetesfossen men derfra og ned til Jofossen er det ett juv med masse stryk ol. Har fisket med flue der . Det er en del små kulper med noe fisk , men ulendt tereng. Fra jofossen og videre nedover til Storelvfossen går det nokk bra å padle , men det er derfra og ned du vil få store problemer. Det er nesten ufremkommelig ved land, og det er noen store stryk med en del jettegryter som noen strømmer går under og kommer opp lengre ned. Har også fisket der med flue, går an , men ikke å anbefale. Det er en del rasfare i området. Det er jo en plass som heter Jutulhaugen. Navnet burde si det meste.

Sier dette fordi jeg traff en person der oppe for ca 5 år siden. Han var på befaring nettopp med tanke på padling , men han skulle til Namsos. Han sa at det ville bli meget vanskelig så de skrinla hele prosjektet.

Lykke til og god tur. Det er ett meget fint område så ta en befaringstur.

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...