Gå til innhold

fluevalg til SØ fiske - høst


KL

Anbefalte innlegg

tror nok fisken kan være selektiv på hva den tar jeg også, men om du fisker med en liten reke eller andre småimmitasjoner spiller kanskje liten rolle. Tror nok også de gangene du får på liten reke toggi at du likeså godt kan fiske med tangloppe eller en mysis. Det har gitt gode fangster nå de siste ukene. Når det gjelder små immitasjoner som mysis og tangloppe er de ofte spesielt effektive på dager som det er stille og fisken viser seg i vannflaten i ny og ne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 84
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

tror nok fisken kan være selektiv på hva den tar jeg også, men om du fisker med en liten reke eller andre småimmitasjoner spiller kanskje liten rolle. Tror nok også de gangene du får på liten reke toggi at du likeså godt kan fiske med tangloppe eller en mysis. Det har gitt gode fangster nå de siste ukene. Når det gjelder små immitasjoner som mysis og tangloppe er de ofte spesielt effektive på dager som det er stille og fisken viser seg i vannflaten i ny og ne.

 

Hei

 

Enig i det du skriver, har brukt loppe/mysis når reka har virka vannskelig. Men det har vist seg at fisketeknikken har betydd mye. At man må dra ned tempo til det minimale. Synes Runars tan reke er litt universal der. Fin som både reke/loppe med mer.. Men at jeg kan bruke dette enda mer til fordel for reke har du nok helt rett i. Jeg sto og knota med dette i våres og fikk endel fisk på det. Man må bare ha TRUA når man fisker så smått. Jeg har hatt best fiske med dette når jeg drar inn så tregt at jeg kan bake snus i mellomtiden. Hva er dine erfaringer?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring er ofte det stikk motsatte. I det siste har jeg fått veldig bra på oransj tangloppe. Da ser jeg fiksen kommer mot flua med en gang den treffer vannnet . .ser bølgene fra fisken. Da trekker jeg veldig ofte veldig fort inn og den tar som bare det.

 

Godt mulig det er annet fiske der du fisker Toggi, men som sagt som må man også ha trua på det man fisker med og hvilken teknik man bruker. Veldig individuelt :)

 

De siste turene jeg har hatt har det vært helt blikk stille og en del vak. .da er ofte tangloppe fiske suverent etter min erfaring. Har også hørt fra andre at dette funker veldig bra. Oliven tangloppe har også gitt gode fangster den siste tiden. Her tror jeg også andre farger vil fungere, me har ikke prøvd så mange variasjoner. Mysis bruker jeg ofte hvis det kruser på vannet. .også her med forholdsvis raske inntrekk. Har du noen erfaringer med farge på loppene??

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp

 

Oliven, orange i litt farget vann også Bjorni sin rødgrønne. Lurer på om det ikke ligger et bilde av den et sted. Egentlig ei "fantasi" loppe på farger. Den har mange farger, men den har fungert utmerket.

 

Den ene på flue.no har også fungert topp. Den er vel brun og grå med epoxy på toppen.

 

I mørket så har mini mini i sort fungert bra. Utrolig hva en fisk ser noen ganger ;D

Jeg fisker ikke kun tregt, varierer mye. Men stort sett så har tregt fiske med loppe fungert best.

Hvertfall når jeg kaster i typiske "regndråpevak".

 

Kult at vi bare har litt forskjellige erfaringer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er gøy å dele erfaringer og viktig at alle får ytret sin mening her på forumet. Det er på denne måten vi alle kan dra nytte av våre erfaringer :)

 

Når gjelder intrekk fisker jeg stort sett alttid raskt. .kun fordi dete r det jeg har mest troa på og som har funket best for meg uansett flua, men selfølgelig smak og behag som alt annet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På vanlige dager i dagslys er raskt inntrekk som regel bedre enn tregt syntes jeg, gjelder det en fisk som vaker, eller du mistenker at en fisk står på en spesiell plass er forsiktg og senere fiske av og til det som skal til for å få den på kroken.

 

I mørket er sene inntrekk langt å foretrekke, særlig i vinterperioden.

 

Har best suksess med relativt store fluer jeg generelt på sjøørreten, små fluer er bra selvfølgelig.

 

Det jeg har erfart på mine steder er at jeg får mye mer fisk med å fiske som om jeg skulle vært speeda....

 

Det er vel hovedårsaken til at jeg som regel har en fluer på fortommen, mindre fare for vas på fortommen....

 

Se for deg at det er en strekning der det står 4 sjøørret, da liker jeg tanken på å få presentert flua for disse og gjerne fortest mulig.

 

Er det en plass der jeg føler det bare må stå en fisk så hender det at jeg begynner å vurdere fluebytte eller venter og prøver med et annet tempo.

 

Det jeg har opplevd er at fisker jeg reker eller lopper så blir jeg litt rastløs, tempoet må ned og siden jeg ikke opplever voldsomt mye bedre fiske med dette så ender jeg ofte tilbake til de fluene og metodene jeg liker best.

 

Ser ikke alltid poenget i å fiske med noe som ikke er bedre enn det du virkelig tror på, men jeg legger til at jeg syntes reke og loppefiske er knallmoro. Det er bare altfor mange ganger at jeg ikke er slow nok til å fiske slik.

 

Tempo er en av mine fremste egenskaper som sjøørretfisker, jeg er over stokk og stein før andre har væta snøret....

 

Seriøst så er det veldig mange sjøørretfiskere som fisker altfor tregt, de bruker for lang tid på et område som ikke er fruktbart.

 

Vi fisker ikke over så store områder med fluestengene våre, til gjengjeld det vi fisker med presentert på en meget effektiv måte, og det vil si følgende:

 

Dekker du nok vann ved å bevege deg mye finner du til slutt en sjøørret som biter, eller viser tegn på interesse.

 

Det er rart at noen hiver på samme lille området kast etter kast, når den tida de bruker der( slukøret konkluderes det at enten så ville ikke fisken bite, eller så var det litt feil farge på flua) kunne vært brukt på å dekke flere mål(!) med strandsone!

 

Det er ikke så mange som tar opp dette, det er som regel snører, stenger, sneller, fluer, eller hvor fort man trekker inn(som også denne tråden handlet om for litt siden) Dessverre er fokuset ofte på uvesentlige ting, håndgripelige ting som man tenker at hvis man kopierer så er suksessen der øyeblikkelig.

 

Det er denne misforståelsen som gjør at mange gnir seg i hendene og kan fortsette sine lovnader om at.kjøper du dette sinnsyke snøret så kommer fisk etter fisk til å bite.

 

Ok Marbakken, vi roer oss nå.

 

En ting til som er viktig:

 

Hvis du hiver i et område og det er en sjøørret der som er i stand til å bli trigget til hugg så vil du sannsynligvis få kontakt med den.

 

Problemet oppstår når en fisker ikke forstår at han hiver flua ut i et område som ikke har en slik fisk, og da er fluevalg helt usedvanlig uvesentlig.

 

Det handler med andre ord om å skape en troverdig(det vil vise seg) overbevisning opp i hodet om at du hele tiden søker steder med fisk og at du senser når det IKKE er fisk til stede.

 

Erfaring og intuisjon, kjennskap til arten og evnen til å faktisk bruke tida der det gjelder(det vil også vise seg) er til slutt med på "styre" deg til fisken. Nesten som en kobling mellom deg og byttet(ha ha jeg begynner å bli trøtt!)

 

:)

Gøy med sjøørretfilosofi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

×
×
  • Opprett ny...