Shpongleyes Skrevet 2. april 2009 Rapporter Del Skrevet 2. april 2009 Noen som kan forklare meg hva som menes med k-faktor? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 JL Skrevet 2. april 2009 Rapporter Del Skrevet 2. april 2009 http://www.fjellogfiske.no/linkesider/artikler/kfaktor/kfaktor.asp?id=417 http://www.villmarken.net/index.php?id=12159 Google er din venn Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 -Arild- Skrevet 2. april 2009 Rapporter Del Skrevet 2. april 2009 det er forholdet mellom vekt og lengde. k-faktor på 1 er normalt http://ieg.hitos.no/fiske/k-faktor.pdf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Ruffen Skrevet 2. april 2009 Rapporter Del Skrevet 2. april 2009 Det en tabell som sier noe om hvor feit fisken er. En fisk som er 47 cm lang og veier 1038gram har en k-faktor på 1 mens en som veier 1350 gram og er like lang har en k-faktor på 1.3 Jo feitere jo høyere k-faktor. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Shpongleyes Skrevet 2. april 2009 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. april 2009 Skjønner Takker og bukker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Gjest Pål Andersen Skrevet 2. april 2009 Rapporter Del Skrevet 2. april 2009 K-faktor formelen er basert på innenlandsørret fra hardangervidda, og kan ikke uten videre brukes på all annen fisk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Gjest Sjur Skrevet 3. april 2009 Rapporter Del Skrevet 3. april 2009 K=(Vekt i gram/lengde i cm i tredje)x100 Formelen inneholder kun lengde og vekt og kan således brukes på all fisk. En sjøørret er normalt mer langstrakt enn en brunørret vil derfor ikke oppnå like høy k-faktor som brunørreten. En feit brunørret ligger gjerne på 1.2, mens en sjøørret på rundt 1,0 også anses som fin fisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 JohanStix Skrevet 3. april 2009 Rapporter Del Skrevet 3. april 2009 I sverige talar vi om Fulton värde vilket jag tror är det samma, här är våran hemsida där det är lätt att räkna ut fulton/K-värdet titta i höger fliken,,, P.S Jag har själv ett fulton/k-värde på 1,67 vilket är en riktigt fet snubbe MVH Johan Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Gjest Sjur Skrevet 3. april 2009 Rapporter Del Skrevet 3. april 2009 I sverige ta lar vi om Fulton värde vilket jag tror är det samma, här är våran hemsida där det är lätt att räkna ut fulton/K-värdet titta i höger fliken,,, P.S Jag har själv ett fulton/k-värde på 1,67 vilket är en riktigt fet snubbe MVH Johan Det er liksom ikke så stas å skilte med høy k-faktor hos oss mennesker. Jeg har en nabo som garantert ville bli klassifisert som overstøing hvis man hadde kroket han i sjøen... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Stian38 Skrevet 3. april 2009 Rapporter Del Skrevet 3. april 2009 Feil Sjur. Det er helt fint å bruke det... Regnet ut at jeg selv hadde en K-Faktor på 1,43 - Dvs. at jeg er i meget bra kondisjon ;D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Gjest Pål Andersen Skrevet 3. april 2009 Rapporter Del Skrevet 3. april 2009 K=(Vekt i gram/lengde i cm i tredje)x100 Formelen inneholder kun lengde og vekt og kan således brukes på all fisk. En sjøørret er normalt mer langstrakt enn en brunørret vil derfor ikke oppnå like høy k-faktor som brunørreten. En feit brunørret ligger gjerne på 1.2, mens en sjøørret på rundt 1,0 også anses som fin fisk. Kan brukes ja, men sier nødvendigvis IKKE noe om den arten du måler. BLA. er det utarbeidet en en K-faktor utregning på feks. harr. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Ruffen Skrevet 3. april 2009 Rapporter Del Skrevet 3. april 2009 K=(Vekt i gram/lengde i cm i tredje)x100 Formelen inneholder kun lengde og vekt og kan således brukes på all fisk. En sjøørret er normalt mer langstrakt enn en brunørret vil derfor ikke oppnå like høy k-faktor som brunørreten. En feit brunørret ligger gjerne på 1.2, mens en sjøørret på rundt 1,0 også anses som fin fisk. Kan brukes ja, men sier nødvendigvis IKKE noe om den arten du måler. BLA. er det utarbeidet en en K-faktor utregning på feks. harr. K-faktor brukes vell ikke som regel ikke "bombastisk". Er vell mer en pekepinn på hvordan fisken ser ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Gjest Pål Andersen Skrevet 4. april 2009 Rapporter Del Skrevet 4. april 2009 Tror ikke det Hva ville K- faktoren med gjeldende formel bli på ål, lange, flyndre etc. da bli??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Ruffen Skrevet 4. april 2009 Rapporter Del Skrevet 4. april 2009 Vi tenker vel mest på ørret og røye når vi snaker om k-faktor. I alle fall de jeg snakker med. Ikke hvalhai-stingsild og lungefisk. Appropos k-faktor: en slektning av meg hadde vært inne i indre Troms etter røya. De fineste de hadde fått hadde en k på over 1,6. Det er ikke så værst. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Gjest Erik Eikre Skrevet 4. april 2009 Rapporter Del Skrevet 4. april 2009 Såså folkens, ikke gjør det vanskeligere enn det er. Enten kan man lage egne formler for hvert fiskeslag eller så gjør man det såre enkelt: Formlen brukes som den er og normalen justeres for hvert fiskeslag. Normalen for Ål kan da f.eks. være 0,32 (har ikke peiling og bare la inn et fiktivt tall). For hvem sier at man må lage egne formler for at normalen skal være 1,00? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Lars Mathisen Skrevet 4. april 2009 Rapporter Del Skrevet 4. april 2009 K=(Vekt i gram/lengde i cm i tredje)x100 Formelen inneholder kun lengde og vekt og kan således brukes på all fisk. En sjøørret er normalt mer langstrakt enn en brunørret vil derfor ikke oppnå like høy k-faktor som brunørreten. En feit brunørret ligger gjerne på 1.2, mens en sjøørret på rundt 1,0 også anses som fin fisk. Vil ikke rote til tråden, men er virkelig sjøørret normalt mere langstrakt enn brunørret fisket på samme tid av året...? Mitt inntrykk er ofte motsatt, spesielt om vi snakker om sensommeren. (Nå fisker jeg da sjelden sjøørret FØR den har rukket å få litt fett på kroppen...). Det som også er viktig å legge til er at stor ørret/sjørret og røye/sjørøye normalt har høyere K-faktor enn mindre individer. Eks.vis vil en sjøørret på 60 cm med en K-faktor lik 1 virke adskillig slankere enn en sjøørret på 40 cm med samme kondisjon. Ørret har også store lokale forskjeller. Noen steder er ørreten bredrygget og langstrakt, mens den andre steder kan se ut som ei flyndre... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Gjest Pål Andersen Skrevet 4. april 2009 Rapporter Del Skrevet 4. april 2009 Anadrom fisk i topp kondis har som regel endel høyere K-faktor enn innenlandsfisk. Således har også fisk på stille vann (spes harr og sik) som regel endel høyre K-faktor enn elvefisk... SØ på denne årstiden er i 99% av tilfellene skyldig kondis Nei Erik, dette går jeg ikke med på. IKKE noe er normalt Driter ærlig talt i hele faktoren.. Feit eller tynn, noen ganger midt i mellom... 3 gode mål Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Igor Soldo Skrevet 4. april 2009 Rapporter Del Skrevet 4. april 2009 Anadrom fisk i topp kondis har som regel endel høyere K-faktor enn innenlandsfisk. Således har også fisk på stille vann (spes harr og sik) som regel endel høyre K-faktor enn elvefisk... SØ på denne årstiden er i 99% av tilfellene skyldig kondis Nei Erik, dette går jeg ikke med på. IKKE noe er normalt Driter ærlig talt i hele faktoren.. Feit eller tynn, noen ganger midt i mellom... 3 gode mål støtter den. feit, tynn eller midt i mellom enkelt og greit Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
0 Ruffen Skrevet 4. april 2009 Rapporter Del Skrevet 4. april 2009 Det er vel slik det funker ja. Detr er kun slike som lærere (les:six-pack) og lignende som er opptatt av slikt. Fra han kommer altid rapportene med k-faktor. Selv om han er nødt til å bruke en annen formel en oss andre. Han legger til en "imponerefaktor" i ligningen sin. Tror han ganger med 1,6 eller noe til slutt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spørsmål
Shpongleyes
Noen som kan forklare meg hva som menes med k-faktor?
Lenke til kommentar
Del på andre sider
18 svar til spørsmålet
Anbefalte innlegg