Jump to content

Ruffen

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  11582
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Everything posted by Ruffen

 1. Å himmel å hav....Jeg tror ikke jeg vet om noe sterkere låt! Leverer så sykt live. Si meg en som eier mer en Thåstrøm når han opptrer. Helt sykt overbra!
 2. Jeg har og noen såler til et par korkers som jeg skal kaste så langt jeg klarer. filten er ubrukt og gummisålene er så og si ubrukte. Har ingen anelse om modell. Kan se om det står noe på de når jeg kommer hjem mot helga. Hvis noen vil ha dette så gi et hint.
 3. Både durade og havabbor er fantastisk mat på grillen.
 4. Det håper jeg. Humor HELT etter min smak. Grisebra.
 5. Fantastisk Lars! Denne karen var og med på å gjøre denne sesongen til en spesiell sesong for min del. Så mange trivelige karer jeg ikke kjente fra før jeg har truffet i løpet av denne sesongen kommer til å stå som en milepæl for min del.
 6. Årets sesong er en sesong som kommer til å stå i spekulatoren for evig tid. Grunnen til det er fisketid. Jeg har bevilget meg meget fisketid dette året. Er oppe i over 40 teltdøgn til nå i år. Og sesongen er ikke over...... På tross av diverse begivenheter servert av djevelen selv med en hånlatter så har jeg klart å kose meg. En alle tiders start her på Sørlandet ga en god grobunn for en god turne på Nordkalotten i nesten tre uker. Det innbar alt i fra himmel til helvete. Som det bør og skal gjøres. Vel hjemme for å lade batteriene en liten stund bar det videre for å mislykkes å lykkes til de grader på Island. Slik det bør og skal gjøres. Jeg vet høst sesongen kommer til å fylt av skuffelser og oppturer slik den bør og skal oppleves.
 7. Det klekker aurivilli nå langt nord. Tro det eller ei.
 8. Jeg skjønner ikke hvordan man gir så anderledes tilslag når man fisker med flue men det er meg. Uansett. Hvis man ser på hundre fisker man får på flue. Hvor mange av de er ikke kroket i nærheten av leppene på fisken. Noen i tunga men de fleste sitter ytterst i munnen. Svært få fluer sitter dypt. Noen gjør det men jeg tørr hevde svært få. Dette blir nok litt anderledes når man fisker med agn som de fleste bruker sirkelkroker til. Jeg tror heller man bør tenke mottaksløst i så tillfelle. Vil legge til at det skader jo ikke å bare prøve.
 9. De derre småjævlene av noe knott som fyker rundt på vannet og plager livet av alt som prøver å klekke i all anstendighet. Finnes de i islandske elver?
 10. Så fint det er å se folk koser seg. Det er dette ørretfiske handler om. Trivsel! Av og til klaffer alt og av og til klaffer ingenting.
 11. Jeg sier ikke det er en sannhet. Jeg sier hva jeg føler. Men ok. Dere som kan dette får få rett da. Det er sikkert mye kulere å bombardere fisken med en eller annen tørrflue ennå prøve å tilpasse seg situasjonen. Jeg har gjort det mange mange ganger. Det funker. Det er faktisk heller ikke så vanskelig. Fisken tar som regel til slutt.
 12. Ser man det. Takk for svaret.
 13. Var det vanskelig å svare på?
 14. http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/Foreslar-begrensninger-pa-fritidsfisket-3040030.html Dette er interesant. Det er ikke i den indre oslofjorden men handler om samme tema så jeg så ingen grunn til å starte egen tråd. Ikke garnfiske men et veldig hardt fritidsfiske. Det er fryktelig med tyskere her. Spessielt på høsten.
 15. Jeg har aldri blitt helt klok på dette jeg heller. Annet at det er varmt og lummert når det svermer jordmaur. Mange hevder det skjer på en hvis temperatur. Det tror ikke jeg. De svermer på så mange forskjellige plasser at jeg har vondt for å tro at det er samme temp på alle plassene. Det er fryktelig mye maur på tomta mi og i dette området. I tillegg er det et stup på tett på nedsiden av tomta så de får et løft til værs når de flyr utenfor. Det er litt av noen mengder med måker og svaler som kan samle seg. Det er søren ikke så rart at fisken er så glad i maur. Men jeg har nevnt før at for min del er det ofte litt lokalt i vannene jeg har hatt bra fiske med jordmaur. Gjerne plasser det samler seg mat naturlig og hvor det plutselig begynner å vake en periode. Har liksom ikke kommet til vakfest over hele vannet nå.
 16. Slik var det her og. I dag har det regnet så da ble det stopp. Fascinerende hendelse disse svermingene. Spessielt og når det svermer på likt over store områder.
 17. Dægern. Høres ut som skumle greier. Spessielt når man tar i betraktning hva saken handler om.
 18. Har det vært noe liv i vannene hos dere i det siste? Det har svermet noe så voldsomt med jordmaur her i de siste dagene. Tror jeg hadde 500 måker i lufta over huset her i går. Aldri sett noe lignende. Har ikke fått fisket selv.
 19. Fisker du mye med ventemaur? Edit: det var til tom.
 20. En sann tørrfluefisker heter tråden. Er det ikke da rimelig å tro at den handler om å fiske med tørrflue og ikke maurspotting og slikt? Det er et tynt argument å si at det ikke begrenser fiske fordi man ikke fisker hvis det ikke vaker. Det en annen diskusjon. At folk har lyst å bare fiske tørt kan jeg forstå men at det ikke begrenser fiske (som tråden egentlig handlet om) er jeg uenig i. Når fisken står og nymfer langs bunnen i klart vann finner jeg det mye kulere å prøve å ta den på det. Det er dødskult. Hvis jeg ikke skulle gjøre det pga noe jeg har forhåndsbestemt så er det en begrensning. Kan jo si jeg heller vil ligge i lynga å titte på den men det har ingenting med å fiske med tørt eller ikke. Da har du allerede begrenset deg på forhånd til at den fisken ikke skal fiskes på fordi den ikke vaker. I så fall bør tråden hete: ser du på maur og annet hvis ikke fisken vaker.
 21. Du skal få gjøre akkurat hva du vil. Jeg for min del kommer aldri til å legge noen begrensninger på meg selv om hvordan jeg skal fiske. jeg vil gjøre det jeg synes er gøy.
 22. Kan sende med en veldig fin oppbevaringspose til fisk av hvit plast mot et lite tillegg på 250,- Den har logoen "rettferdig matauk" forkortet til rema.
 23. Noen har svarene og noen har spørsmålene. Sånn er livet.Litt særiøst og. Lurer egentlig litt på hvorfor det er slik at man utvikler seg til å bli tørrfluefisker. Som om liksom ringen er sluttet da. Har hørt mange si det. Fint for dem men sludder i mine ører. Det som jeg synes er kult er folk som er virkelig flinke til å analysere en situasjon. PS. Slike diskusjoner ender som regel med blodfeider og utmeldelser. Så vær forberedt.
×
×
 • Create New...