Jump to content

Lars Mathisen

Members
 • Posts

  2437
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Lars Mathisen

 1. Tror jeg ville gått for en annen løsning. Bevegelse er viktig. En løs bakkropp med noen haletråder burde funke. Forlenget kropp av marabou f.eks., evt. chenille eller lignende. Tror også det kan være lurt å binde større enn "originalen", som i og for seg er ganske stor i utgangspunktet. Ellers støtter jeg forslaget om fortyngning av fortom. Har brukt små splitthagl ved flere anledninger. Disse er jo også hovedsaklig inne på grunna.
 2. Ble litt giret etter å lest gjennom tråden. Måtte ut å prøvekaste Helios'en mot Sage One 590-4. Må ha vært full når jeg kjøpte Sage'n... Tror jeg selger den igjen, men skal prøve med et tyngre snøre først. Prøvde begge stengene med SA VPT #5 og GL Highwater #5. Har bestilt et Orvis Hydros 3D Power Taper WF #5 tiltenkt fjell og vidde med vær og vind. Spent på denne..
 3. Endelig en tråd om skikkelige stenger Her er favorittstanga mi til allround fjellfiske. Helios 905-4 MidFlex. Bildet er tatt før jeg setter inn trekket i fremkastet. Ble litt paff når jeg ser hvor dypt den krummer seg. Kaster med et Highwater #5 som i utg.punktet er et litt tungt snøre.
 4. Nå fisker jeg ikke med to-hånds selv, men selger mange av dem. Til synkeline er det klart flest som velger TCX 9140 fremfor ONE. TCX'en er litt strammere, håndterer tyngre klumper, og løfter lettere synkelina opp av vannet. Til flyteklump er det litt mere 50/50, men har enda ikke sett at noen velger ONE til fordel for sin eldre TCX.
 5. Fjerner du topplokket havner du under kiloet Nye Exos har jeg stor tro på til lettpakka turer. Har prøvd den på ryggen med relativt tung last, men da foretrekker jeg Atmos.
 6. Noen som har testet Ridge Clear SI på Sage Xi3 690-4? Har et stk. i klasse #6/7, men hadde lyst på tilbakemelding før jeg drar det av spolen..
 7. Ta med River Salt- jakka fra patagonia, så slipper du dunvest/-jakke. Primaloft er uansett lettere å tørke enn dun… Enda et påskudd for å handle mere stæsj
 8. Vet ikke om noen husker navnet på de gamle ultralette midjevaderne fra simms (med nylon i stedet for neoprenesokk)? Prøver å finne et par slike. Brukte disse og sandaler før når jeg ville ha med vadere med på vidda. Stort sett klarer jeg meg uten, men innrømmer at det hadde åpnet for flere muligheter på noen turer. Ellers vil jeg slå et slag for Osprey Xenith 105 ryggsekk når vi snakker relativt lette sekker med godt bærekomfort. 2,61 kg egenvekt og velegnet til totalvekt rundt 28 kg. Har hatt Bergans Alpinist og Norrøna Pararanger. Har ingen planer om å se tilbake
 9. Slenger på et stemningsbilde fra Blåvannet i Strupskardet i Lyngsalpene, Troms. Aldri før har jeg sett et så intenst farget brevatn.
 10. Som ungdom fisket jeg relativt mye med oter (begynte å binde fluer når jeg var ti år og starta med fluefiske da jeg var tolv..). Av klassiske våtfluer er det vel kun Heggeli jeg ikke kunne vært foruten! Funker til ørret, røye (spesielt sjørøye) og laks. Ellers kan det være lurt å tenke litt utradisjonelt. Streamere er livsfarlige på oteren (gjerne i godt voksen størrelse). Zonkere, muddlere, mickey finn etc. er jo som skapt til formålet. Ellers er det flere her oppe i Finnmark som anvender stankelbeinimitasjoner på oter. Både fjellørreten og røya går fra konseptet når disse cruiser bølgetoppene.
 11. Masse flotte bilder, både med & uten fisk Har akkurat børstet støvet av bindestikka etter 3 år uten bruk. Her har jeg hatt flua liggende i foto telt med blits under samt kameramontert blits med diffusor. Både kamera og blits er kjørt i manuellmodus. Sølvreflektor i taket på teltet. Har laget en liten collage av flua tatt fra ulike vinkler. Litt smårustne bindeteknikker.
 12. Noen høstmotiver fra den siste uka
 13. Lenge til vannene er isfrie... Helgas isfisketur på Sennalandet
 14. Slik jeg ser det kan det skyldes følgende: For mye kraftbruk i framkastet slik at stangtuppen ikke går i en rett linje, men får en konkav bevegelse. Eller at du avslutter dobbeltrekket/ slipper for tidlig i avleveringa.
 15. Lekre Bilder, Henning og Trygve!! Har vært på isfiske i helga. Flott fangst av ørret og røye, men godfølelsen av å være ute på tur er og blir viktigst Det heter seg at isfiske er best ved fullmåne. Må vel ikke nødvendigvis være opplyst av sola...
 16. Har kjørt både Rio Outbound, Airflo 40+ og Coastal, og holder som mange andre en klar knapp på sistnevnte. Coastal skyteklump er også flott til RS'n
 17. Bare å ta seg hatten for alle de flotte bildene som postes her på forumet!!! Lav vintersol og en kjører med "støttehjul" (les randonee) på tur ned Gabrielfjellet, Troms.
 18. Tusen takk, alle sammen!! Utrolig mange flotte bilder og høy kvalitet her på ffs! Artig Nå er det snart helg og duket for en tur til min kjære i Tromsø. Da er det toppturer som står på programmet Her er et motiv fra min flotteste tur i fjor på kanskje Kvaløyas fineste topp, Storstolpan. Midnatt 1.juni. Midnattsol, nysnø i lufta og 40 cm fersk pudder på toppen! "Free your heel"!!!
 19. Rufsete kvalitet på produkter så folk stoppet vel å handle merket ? Vision har nok en lang vei å gå før de finner tilbake... Det nytter ikke bare at det SER bra ut! Ellers synes jeg det er lite spennende nytt denne sesongen. Litt spent på Orvis Helios 2...
 20. De har hatt en mere "regular fit" (type romslig) frem til nå. Simms scorer utrolig høyt på passform, og er vel grunnen til at patagonia "går dem i sømmene". Buksene er fremdeles like solide, men mindre stive. Vesentlig lettere å kle på/av enn simms G3 som er ganske naturlig å sammenligne med.
 21. Gleder meg virkelig til de nye vadebuksene fra Patagonia kommer! Prøvde disse i høst. Fantastisk passform (ikke ulik Simms G3), skikkelig komfortabel og med en glidelås man ikke trener å være mørkhudet for å kunne pisse ut av Vadejakka med uttagbar primaloftjakke står også høyt på prioriteringslista. Prisen er jo også bra!
×
×
 • Create New...