Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Henrihl

    Henrihl

    Members


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      9


  2. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 556


  3. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      659


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. juli 2021 i alle områder

  1. Her ble det full klaff i går. Dro ut med kanoen og fluestang i går, og prøvde alle tenkelige plasser. Til slutt prøvde jeg ved siden av fundamentet til en bro, et sted jeg vet holder mye byttefisk. Skvatt til av hugget, og kunne dra inn en kilos gjedde. Min første på flue, men definitivt ikke siste! Nå må jeg bare ha synkesnøre, flere fluer, kansje binde de selv, ekstra spole til snella og... der var jeg i gang igjen ja😁
    2 poeng
  2. Jeg har hittil i år ikke fisket noe særlig i elv foruten noen små turer til noen småelver i området uten nevneverdig action. Kort oppsummert var jeg på jobb i helgen, hadde nattevakter som for meg er tiden på døgnet hvor alt mulig kan skje. Bestiller jeg nye vadere? Nytt fiskeutstyr? Nytt fluebindeutstyr? Sovepose? Hotell? Trivago? Jeg bestilte for øvrig sovepose. Det hører til en annen tråd. UANSETT!! Jeg så på været og fant ut at det var hull i kalenderen, og en elv jeg lenge har hatt lyst til å besøke hadde en værmelding som skrek "kom og ta meg". Konfererte kjapt med en fiskekompis som fikk grønt signal og vi dro. Kjøreturen tok snaue tre timer med forsvarlig ferdsel. Vi var ved elven klokken 11. Det var masse insekter å se, fisken vaket litt sporadisk men steady mange steder. Jeg fant to stykker som vaket jevnt og trutt(a). Det var klin umulig å vite hva de spiste. Det klekket baetis, marginata og mygg. Det var massevis av daddy, dansefluer og steinfluer. Jeg prøvde utallige av "match-the-hatch" fluer på begge fiskene men det var ikke snakk om. Jeg var fullstendig rådvill. Prøvde caddiser uten hell. Jeg stod og glante ned i flueboksen uten ett snev av anelse for hva jeg skulle sette på. Jeg tittet på tilfeldigvis på raden min med "Arnes bille" i strl 16 og tenkte "Tenk om...". Knøyt den på, kastet av sted, perfekt flyt, og tok på første. Fisken gikk bananas. Går klar av vannet to ganger og jeg holdt fast i stanga som om det var det siste jeg eide. Fikk den omsider i håven og lykken var komplett. Den var smelltjukk og litt kort. Smørgul og vakker. Jeg veide den og den tikket inn på 700g. Fortsatt tviler jeg på om det var riktig til tross for at jeg kontrollveide håven ved bilen senere. Jeg har sett flere på SoMe som garantert hadde kalt dette kilosfisk. Heldigvis betyr ikke vekt alt. Knakanes fin opplevelse!!
    1 poeng
  3. Lørdag var vått. Det regnet jevnt og trutt, med en og annen skikkelig skur. Og med drittværet kom baetisene. I mengder. Det føltes til tider liksom litt fånyttes å legge ut ei flue og se at fisken like gjerne kunne velge de fem andre som kom flytende rett ved. Men jeg fant da ut hva som skulle til for å lure noen fisker - 5 fot 6x tippet, parachute dun str #16 og så myke nedlegg som mulig hjalp bra på. En nymfe servert på samme måten var og populært - og det er vel så spennende som et tørrflueflyt spør du meg. En episode er verdt å beskrive i litt mer detalj. Jeg satt ute på spissen der elva gjør en brå sving. I denne svingen er det en dyp og rund kulp. Himmelens sluser åpna seg skikkelig, og det bøtta ned. Og fiskene ble spinnville. Jeg landa to fine fisker og mista en på de ti minuttene det pågikk. Den ene fisken sto rett ved land, en stanglengde opp fra der jeg satt, og vaka konstant. Som ei nise i overflata. Skvulp, skvulp, skvulp. Jeg satt over fisken med bare fortommen ute og fiska et par tre flyt med ei nymfe, før jeg bytta til en ganske stor komparadun (som ble søkkvåt under påknytingsprosessen.) På andre flytet ville fisken være med å leke. Jeg mista den omsider, men vi trenger bilde av en fisk nå vel? Søndag ble i utgangspunktet et antiklimaks. De fiskene som var oppe var små, og det var rett og slett ikke så mye action som dagen før. Fisken er lettskremt på glatta, så det er jo likevel interessant sportsmessig å få fisken til å ta. Søndag var også årets nedtur et faktum. Jeg brakk godstanga … Jeg får nok fiksa den, men jeg må leve noen uker uten er jeg redd. Dette var etter alt overmål en liten fisk på tre hekto. Den skulle på død og liv inn under torva der jeg sto og jeg holdt igjen det jeg var kar om… «Sees neste år» - kan jeg tenke meg er et ikke helt urealistiskt utsagn.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...