Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/17/22 in all areas

 1. Sånn! Da har jeg fylte ene siden av flueboksen med mygg. Så blir det daddy, klink og maur på andresiden. Tror det skal bli min universalboks.
  5 points
 2. Så nylig buzzer-filmen til Veig, og de fisket med «vertikalmyggen.» En slags shuttlecock i myggdressur. Aldri testet «snowshoe», så det fikk være flottør i dag (originalen bruker hvit cdc, men labb burde vel funke?)
  4 points
 3. Palomino mygg var et fint sted å starte.
  4 points
 4. Sånn! Da har jeg laget meg en god gjeng med mygg i flere stadier
  4 points
 5. Truls

  Friluftsfjorden!

  Tror ikke det er bare en enkelt grunn til kollapsen i oslofjorden. Nitrogen er nok bare en av flere ting, men bidragsytende. I oslofjorden er det mange ting som har gått galt over lang tid. Utslipp, mudring, tråling, overfiske, kjemikaliedumping osv. for å nevne noe Sjøørretbestandene er desimert så det holder også. Bare en trist brøkdel av hva det var, og spesielt mangelen på stor fisk er bekymringsverdig.
  3 points
 6. Medlemsskap her er like obligatorisk for en fluefisker som fortom. En naturlig del av grunnutrustningen.
  3 points
 7. Er ikke bugs en vesentlig del av fluefiskingen da..? (Sorry, jeg klarte bare ikke å la den ligge)
  3 points
 8. Hva er normalt for en line i klasse 5, 9gram ifølge aftm og dette var vanlig lenge på tradisjonelle WF liner som hadde typ en klump på 9meter. Nå er det jo klumper på alt fra 6meter til nesten 20 for en 5er line. Så og si ingen stenger på markedet i dag i klasse 5 anbefales med såpass lett vekt. Det er ingen fasit lengre. Kun anbefalinger på kastevekt fra de ulike leverandørene. Med 12gram på 10,6m så er ikke Elite noen tungvekter i den sammenhengen egenlig, den er ganske normal. Eldre stenger er ikke så fleksible og stabile som de med nyere teknologi. Så de kan være litt mer følsomme for kastevekt og stiller litt andre krav til kasteren. Må nesten prøve seg litt fram hvis man ikke har noen referanseline fra før. Jeg har noen nye liner som ikke er lagt ut ennå men som kommer nå. Jeg tar med de og de er litt lettere enn det som er normalt nå om dagen. Kan få teste de.
  2 points
 9. Prøver meg på forskjellige daddy mønster Første er forsøk på å følge Roaas sin daddy på YouTube. Andre er Lium sin Stanko. Og tredje er Stokkebekk sin høst daddy
  2 points
 10. Spennende prosjekt! Jeg er alltid på utkikk etter forenkling og færre typer fluer, men lykkes bare delvis med det 🙂 Adams er ment å være en generisk imitasjon av en døgnflue. Den fungerer godt i elv, der døgnfluene ofte kan ha litt lyse farger. Gråfargen i kroppen til Adams kan derfor imitere disse tilstrekkelig så ørreten/harren tar den. I skogsvann og i fjellet hadde jeg laget den med betydelig mørkere kropp, slik Truls beskriver. Det er fordi at de døgnfluene en kan forvente å treffe på i størrelse 12-20 er mørkebrune, nærmest svarte i kroppen. På stille vann på vårparten i marka er det Marginata og Vespertina en kan forvente. Litt senere, på forsommeren, er det de samme døgnfluene som klekker i fjellet. Sjekk ut bilder i klekkerdatabasen så ser du hvor mørke de er. Bind gjerne str 12 og 14 som parachute. På mindre kroker anbefaler jeg comparadun med cdc i vingen. Lykke til!
  2 points
 11. En av fluene jeg trenger påfyll av. En favoritt når det vaker litt her og der, eller når jeg ikke har sjanse til å se hva de tar.
  2 points
 12. Jeg er selvfølgelig med. FFS sponser full bevertning av det som er mulig å lage der. Er det kjele, fiser vi opp noen pølser. Med løk. Eventuelt så blir det bokstavkjeks og rødbrus Kaffe bør vi også klare. For medlemmer. Ikke-medlemmer tvinger vi medlemsskap på så er det også ordnet.
  2 points
 13. Har vært helt bindetørke her i gården også, men jeg fikk i det minste somlet meg til å dra frem boksene i helgen for å få en oversikt over hva som trengs. Det var overraskende lite egentlig, så da blir det kanskje bare et par mønstre jeg ikke har hatt i boksen tidligere, som denne myggklekkeren. En variant av "hatching midge"
  2 points
 14. Slitt litt med å finne en steinflue imitasjon som jeg liker og har trua på. Synes rett og slett en stimulator som kan imitere f. eks steinfluer er heselige. Disse med nitten runder hackle og sånn. Jeg bare får meg ikke til å binde dem. Derfor begynte jeg å titte litt rundt. I søken tenkte jeg ut et mønster jeg kunne like, som jeg synes gir en bra profil, som flyter godt og som er enkel å binde. Dette var det jeg kom frem til. Denne er på en krok 14, i dette tilfellet Ahrex FW505 og FW511. Har klokketrua og ser frem til å prøve den ut til våren.
  2 points
 15. Har hatt ekstrem bindetørke. Tror jeg er i ferd med å finne noe som ligner mer på marsjfart nå…
  2 points
 16. Det er hyggelig å høre at det er til hjelp! Det er moro å kunne bidra.
  1 point
 17. Takk for @Roaas og takk for alle tips på Insta og anbefalingen av Tommy Solberg. Med hans videoer, dine tips og videoer og alt av mønster og instruksjoner her på siden, så er det nok å lære og la seg inspirere av
  1 point
 18. Heisann, Jeg har leid Bjørkelangen Sportshall 26 februar fra kl. 11-16 for at vi skal kunne kaste litt med flue. Eneste forbeholdet er evt. endringer i covid restriksjoner. Jeg tipper vi også finner på en form for bevertning 😉 Fint om de som ønsker å komme melder seg på i denne tråden. Tipper vi kommer til å legge ut en sak på FFS Face også.
  1 point
 19. Gikk ut fra Klinkhammer. Hareøre i kropp. Veldig gøy.
  1 point
 20. Dette blir mer og mer normalt. Prøv bare å gå ned en klasse på snøret som et alternativ. Noen ganger kan det føles riktig så bra å kaste med
  1 point
 21. Hei dere. Hørte på podcast og hørte Tore Rydgren sette sammen «Den norske flueboksen», med hans 12 utvalgte fluer. Siden jeg liker minimalisme fikk jeg lyst til å binde en slik boks, og se hvor godt den klarer seg i skog og fjell. Har kommet til Parachute Adams nå, og ønsker å binde en så forenklet variant som mulig, i ulike størrelser, men som fortsatt fisker bra. Vulgata/Danica kommer seinere. Hvordan mener dere den da bør bindes? Her er forresten lenke til Rydgrens favoritter:
  1 point
 22. Jeg gjør akkurat det samme, og synes det har fungert veldig bra.
  1 point
 23. Takk for innspill! Da blir det som dere sier 😊
  1 point
 24. For bruk i skauen hadde jeg bundet døgnflua i mørk brun med mørk grå vinge str 15 og 17 (kanskje 19). Meget mulig jeg hadde bundet den som "vespertina cdc comparadun, altså uten hackle.
  1 point
 25. Knut Adolfsen

  Friluftsfjorden!

  Mange år siden sist jeg skrev om Friluftsfjorden her men ideen er ikke død. Ikke noe nærmere oppfyllelse heller, men så lenge det ikke koster meg noe å holde på, og man stadig får mere motstand enn støtte trigger det en gammel gubbe. Håpet Venstre som viste mest interesse for "prosjektet" og etterhvert interesse for hele fjorden ville ha et verneområde men det endte med en utvannet og lite konkret "Helhetlig plan for Olofjorden" og da Ingar Heum og jeg fikk SV på Stortinget til å foreslå vern fra Oslo ut til Larkollen/Slagentangen var det kun de pluss Rødt og MDG som stemte for. I tillegg er NJFF, alle miljøorganisasjonene og Oslofjordens friluftsråd tause som Stillehavsøsters. Mener vel at man dermed er nøytral men støtter naturligvis dagens forvaltning. En forvaltning vi lenge har sett resultatene av. Jeg mener vi trenger et pilotprosjekt hvor fiske kun skal foregå med håndsnøre og stang. Teiner når det er lovlig men ikke som i dag hvor krabbeteiner er lovlig hele året og overalt unntatt i hummerreservater. Et bedre sted å lage noe nytt og fremtidsrettet på enn i deler av Oslofjorden finnes etter min mening ikke. Mulig jeg tar feil, men her vi det berøre få negativt, men ha positiv effekt for svært mange. Så har man det med å dele ressursene som tilhører fellesskapet på en mest mulig rettferdig måte. Det gjør man ikke i dag og flertallet synes det er helt ok for sånn har det alltid vært. At det er økonomisk og økologisk dumt ser heller ut til å sementere gamle holdninger enn å inspirere til nytenking. Håper noen her inne tør å tenke nytt og eksemplene på hvor bra vern er finnes mange steder i så ulike land som Kuba og USA. Friluftsfjorden!
  1 point
 26. Det er jaggu ikke ofte jeg bruker snowshoe. Fluene blir veldig fine på bilder da Hadde noen fluer før, men synes det måtte såpass mye snowshoe på for at de skulle flyte bra. Mulig det var jeg som ikke brukte riktig flytemidler på dem. Bruker heller cdc.
  1 point
 27. Denne flua er en oppgradert versjon av et mønster jeg har brukt i mange år. Grunntanken med mønsteret var å etterlikne små stankelbein som kommer utover seinsommeren og høsten. Jeg har hatt et par tilfeller når de har vært vakgiver. Men det er svært skjelden at de naturlige forbildene skaper noe vakbonanza. Like fullt er dette en flue som er veldig god under en rekke forhold. Generelt så liker jeg å tilpasse mine attraktorfluer til noe i nærheten av det fisken beiter på, litt større men ikke noen bombe. Små insekter dominerer mange plasser, spesielt litt seint på sesongen. Sky fisk kan være litt kresen og lettskremt. Og ørret som lusker rundt og rydder i bøsset kan være litt finspist. For meg er dette en av de store favorittene fra august til og med oktober i marka. Mang en gang har ørreten gått 5 på når denne har kommet i banen under beiting på fjærmygg. Den er også en skikkelig lureflue til elva når fisken er oppe en skjelden gang og vaker. Krok: Normal tørrfluekrok, bør ha litt lengde på skaftet. Eks TMC 100 str. 14 er en bra standardstr. Tråd: Brun eller Grå 12/0 Uni/Benecchi, eller Sheer 14/0. Kropp: Naturlig grå cdc fjær eller Flyrite nr 19/20. Bein: Faux Bucktail m/knute.Vinger: Grå hacklespisser fra indisk hane. Thorax: Nat brun/grå cdc spunnet i løkke.  
  1 point
 28. Hei Ruben, Pr. nå så vet jeg ikke, alle demoer avhenger av hva som skjer med covid. Og jeg tipper det kommer opp en liste på slikt når det er klart.
  1 point
 29. Det er teksten under som er feil. Bilde osv er riktig, men beskrivelsen under tilhører stankelbein (faux-daddy)
  1 point
 30. Det gjør min også. Men teksten til cdc myggen er same som på stankelbein. Men fant dette i fluedatabasen: "Lag denne flua i flere farger! Oliven kropp og vanlig brun cdc. Grå kropp og sort cdc. Biot i kroppen er også utmerket!" Så da ha jeg vel svaret mitt
  1 point
 31. Storopprydding i kjelleren og mellom masse rart som for det meste havner til resirkulering. Minner fra barna var mindre og et fantastisk lite hefte som hadde gått i glemmeboken for mange år siden
  1 point
 32. Truls

  Friluftsfjorden!

  Dette er vel i hovedsak det artikkelen tar opp. Kystforegangsnasjonen norge følger ikke opp forpliktelser gjort gjennom internasjonale avtaler, for rensing og bevaring av sjøen. Det renses ikke for nitrogen fordi ingen vil ta regningen. Men andre land rundt skagerak/oslofjorden gjør dette, og vann strømmende fra dem hjelper til å tynne ut nitrogenoverskuddet i oslofjorden. N.mengden har femdoblet seg siste 150 år, og siden 90tallet har utslipp av N.økt med 30% fra kloakk/avløp og 19% fra jordbruk. Skammelig for den rike kystnasjonen Norge.
  1 point
 33. Terje Bendiksby

  Friluftsfjorden!

  Det er stort sett at brorparten av utslippene fra renseanleggene rundt omkring fjorden renser alt unntatt for nitrogen fra bl.a vår urin. Nitrogen er supermat for trådalger osv kveler det biologiske mangfoldet. Nitrogenrensing koster hver husstand noen kroner ekstra. Kloakken renses for dopapir, bæsj, kondomer, q-tips og andre fremmedelementer. Men ikke for nitrogen - stoffet som kveler fjorden.
  1 point
 34. Disse er jeg fornøyd med til å bare ha bundet 50 fluer til nå.
  1 point
 35. Tidlig vår må man nesten ha med seg en mini-zonker. Er det ikke noe overflate-aktivitet, så får du fisk på annethvert kast med denne (nesten) Og danseflue er viktig når det blir sol og litt varmt Edit: kanskje ikke det letteste å binde, men viktige læll
  1 point
 36. Her er et par du burde ha, døgnflue, døgnflueklekker, og vårflue. I tillegg så ville jeg hatt en klinkhammer med svart kropp og sort hackle. Ellers ser det jo ut til at du har det meste i de fluetypene du har valgt ut. Det er greit å ikke ha for mange typer og varianter også.
  1 point
 37. Truls

  Friluftsfjorden!

  Det er liten tvil om at Oslofjorden har behov for en sterk form for medisin. Ufattelig trist å se forfallet som har skjedd, og ikke minst hvor raskt det har gått. Tenk turistpotensiale med storbyferie med innblanding av rikt fiske litt ut fra kaia, kombinert med laksefiske i Akerselva. Og ikke minst hvor gøy det var å gå å spotfiske fin torsk på grunnene i februar og mars... Savner fjorden!
  1 point
 38. Siste pynte-update før jeg må hive meg rundt og lage hundrevis av fluer. Ene som jeg posta sist synes jeg var litt små-kul sånn i grunnprinsippet. Ikke spesielt virkelighetstro, men litt mere abstrakt preg med både svarthvitt og en del farger. Jeg lagde to til som jeg synes ble litt bedre, i alle fall med han fiskern. Vanskelig med følk, lettere der jeg bare klatter i vei.
  1 point
 39. Pynte-update. Har fått litt fot for akrylmaling. Jeg kan ikke tegne eller noe, men har veldig lyst til å lære. Har lyst til å pynte med fine ting på kontor/promperom. Prøver litt forskjellige teknikker, men får det ikke helt til. Tror jeg mangler dette kunstner-genet. Mennesker feks er kjempevanskelig å få til, så da tenker jeg at jeg kan prøve litt mer abstrakte ting. Selv ikke det blir det noe ordentlig ordnings på. Tenker faktisk å få tatt et kurs ila året, for det er litt moro å holde på med dette. Akkurat nå er det mye forsøk på Youtube-kopiering, men selv om jeg prøver å kopiere strek for strek så mangler jeg noe vesentlig. Selv det å blande riktige farger er farken meg vanskelig.
  1 point
 40. Her kommer det ett lite bibelvers. Har bare plimpra litt på stikka i det siste og har kommet opp med en prototype på en mygg klekker. Jeg veit ikke om dette er å sparke inn en allerede åpen dør eller ei, men idéen virket som upløyd mark. Hvertfall, idéen kom ut av en fjær jeg så som var brukt i en annen setting. Det var på en krøpling. Tenkte å teste ut den som en ren flottør. Det jeg tenkte å oppnå her var en flue som hang dypt i filmen med en tydelig vinge som var lett og se i mindre størrelser. Resultatet ble slik: Dette er noen runder med oransje nanosilk 18/0, tre runder påfugl og en naturhvit CDC puff. Alt samlet på en krok 18. Tok totalt 3 minutter og surre tror jeg. I vannfilmen blir det seende slik ut: Hele cluet her puffen som gir veldig god flyteevne. Naturlig mye olje i færen og måten den bindes inn så man får de små fibrene på fjæren pekende nedover, gjør at den flyter godt. Uten noen form for impregnering så testet jeg den i ett vannglass. Video ligger under her. Hva tror dere? Kan det funke? Vingen kan jo enkelt justeres med saks i en post-stikke mid fiske situasjon, eller man binder den inne noe kortere hvis man ønsker. VID_20210320_114820.mp4
  1 point
 41. Utgave 2.0 av klekker med harelabb ble inspirert av BW klekkern til Eivind Berulfsen. Etter flere flyt-tester så landet jeg på å binde "bunden" av hårene opp, dette gav betraktelig bedre flyteevne, og med litt dry-magic så må jeg jobbe litt for å få den til å synke håper avtrykket mot overflaten blir greit.
  1 point
 42. Jeg tenkte å synde litt på fluefronten til sommeren, kanskje prøve en buzzer eller noe, men har bundet lite av fandenskapen. Nå har jeg prøvd meg litt frem, og laget ett par i strl 14 og 16. Kan det gå?
  1 point
 43. Ingen Vinter uten å masseprodusere CDC Myggen Runda vel nettopp 30 stk her nå. Fort gjort. Det er en del som knoter litt med beina ser jeg, og det krever jo litt øvelse å unngå å binde ned for mange fibre. Så her er et tips... BRETT ALLE BAKOVER!! Så surrer du løkka, prøver å treffe kroken med "bar løkke" og legger surringene inntil hverandre, IKKE OVERLAPP!
  1 point
 44. Har aldri fisket med Griffiths Gnat. Så noen bilder og ble litt inspirert nå som vi gradvis nærmer oss høsten. Ahrex FW500 i strl 16.
  1 point
 45. Her er mine forsøk på Runes CDC Hatching Midge på TMC 102y str 17 og str 19. Råkule å binde! De fikk akkurat plass i boksen med cdc-mygg og Mock Palmer
  1 point
 46. Yellow Owl (i innbindings rekkefølge) Krok: Kamasan B 110 #16 Bindetråd: Uni 8/0, sort Vinge: Cdc, natur "Wild Mallard" Kropp: Påfuglquill - gul Thorax: Hareøredubbing Kroppen er dekket med 5 lag vanlig Veniard Cellire fluebinderlakk. I tillegg er quill'en surret over et lag med lakk. Har også laget noen med Loon Flow UV slik at man kan undersøke hvilken av metodene som er mest holdbar.
  1 point
 47. Denne kunne vel vært i mange tråder. Måtte fylle på med noen klekkere.
  1 point
 48. Jeg pleier å binde buzzere i størrelse 12 og 14. Men har funnet ut at det er greit å ha med noen mindre også. Her har jeg bundet noen på TMC 2488 #16 med bindetråd og ymse ribbinger. Blir fine med quill fra påfugl også. I hodet er det litt tynn kobbertråd med svart bindetråd og rød flash til cheeks. Dekket med uv-lim og litt klarlakk.
  1 point
 49. Litt buzzere på menyen... Lagde en sak i fluedatabasen også med fargekomboer og SFS. God Kveld i stua :-)
  1 point
 50. Den biter ikke jeg på Andre Jeg kaster med høyre sveiver med venstre fordi det er det mest praktiske Man gjør selvfølgelig det som er det enkleste for DEG, værre er det ikke Pleier heller ikke å ha sterke meninger om hva andre skal gjøre
  1 point
×
×
 • Create New...