Jump to content

Leaderboard

 1. Rune Stokkebekk

  Rune Stokkebekk

  Administrators


  • Points

   7

  • Posts

   5943


 2. Eirik Rusten

  Eirik Rusten

  Administrators


  • Points

   7

  • Posts

   3337


 3. knut

  knut

  Medlem NFF - Standard


  • Points

   6

  • Posts

   496


 4. Kim Roger

  Kim Roger

  Medlem NFF - Standard


  • Points

   4

  • Posts

   132


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/26/22 in all areas

 1. Da ble det avslutning av årets fluesesong denne uka. Så kun ett vak så fokus ble på litt strømutsatte områder ved odder, smale sund og innløp/utløp. Røya liker seg på slike områder og avhengig av dybde går det i forskjellige vekter av kulehode nymfer agnet med maggot. Man kan også fiske i nærheten av røyevarpene(gyteplasser), men jeg lar gytefisken være i fred da det blir mindre og mindre røye mange steder i nærheten av Oslo og omegn. Jordsmonnet har begynt å avgi mer humus grunnet mindre sur nedbør og de fleste har vel registrert økt bruning av vannet under tregrensen. Røye blir spesielt skadelidende da den er avhengig av sikten for å finne mat. Jeg fetter inn spissen av fluelina og evnt. første delen av fortommen slik at jeg lettere ser de ivrige smånappene når nymfa svever rundt og jeg trekker sakte i fluesnøret. Artig fiske helt til stangringene fryser til🥶
  6 points
 2. Hei alle sammen I januar/februar/mars har Fluefiskesiden lyst til å arrangere en storslått bindehelg for medlemmene i Oslo-regionen. I den forbindelse trenger vi å sondere terrenget etter mulige lokasjoner, og trenger hjelp til å finne passende steder å arrangere dette. Ideen er å starte fredag og holde på helt til søndag. Vi ser for oss et flott program med flinke fluebindere som viser sine spesialfluer, kjente folk som kan underholde med foredrag, og generelt mye binding og moro. Vi tenker vi trenger en eller flere stuer hvor vi kan få opp bord og stoler for binding. Et lerret og prosjektor for å enten vise presentasjoner eller live binding på storskjerm. Vi burde ha tilgang på et kjøkken for å lage mat og kjøle ned nødvendig drikke. I tillegg bør det være muligheter for overnatting for alle. Det kan jo være tilhørende hytter eller annet. For en del år siden var det jo en del av oss som var med et par-tre ganger på Skogsborg på Sætre. Det er jo forsåvidt et greit sted, men synes ikke stuene var heeelt perfekte for binding og foredrag. Men det er jo kanskje en mulighet å sjekke opp igjen, om det fortsatt er i drift. En annen mulighet er jo konferanse-rom på hotell, men det kan fort bli noe dyrt. Vi har jo lyst til at foreningen dekker dette, uten at det blir nødvendig med noe egenandel. Så er det noen som har forslag til sted?
  6 points
 3. Legg de under juletreet og skriv "til far fra julenissen" så er det ingen som skjønner noen ting om hvor disse kommer fra 😅
  4 points
 4. Jula kom tidlig i år: Guideline LPX Tactical #5 9' fluestang Guideline Halo #4/5 (black stealth) fluesnelle Guideline Fario CDC #5 fluesnøre Braided Dacron backing, Guideline, 100 m Guideline ULS Hybrid #7 10' fluestang Lamson Liquid Smoke #7+ fluesnelle PE backing, Guideline, 150m Guideline Tip ULS, 4 gram, flyt Scientific Anglers Amplitude Smooth Infinity (Camo) #6 fluesnøre I tillegg ble det Simms bugstopper hoody, Simms bugstopper hansker og Simms bugstopper sungaiter. Hvordan man forteller dette til kona vet jeg ikke, så det har jeg ikke gjort :D.
  3 points
 5. Her er ei gromflue som har reddet dagen mange ganger når vespertinaklekkingene drar seg til og fisken blir selektiv på å kun spise nymfer rett under overflaten. 
  2 points
 6. Får aldri nok cdc mygg i boksen 😄 17-19-21... Er strax på de selv, fikk en sånn fresh smhaen twister i posten i dag fra nfisk, måtte ha litt nye leker 😁 Så det blir vel å sette seg ned å sortere ut en bataljon med cdcfjør strax før jeg setter igang produksjonen. Nå går det litt i maur her, har en sånn 12'er maur som jeg au tenkte å filme... Tipper den er på mot neste helg.
  1 point
 7. Da er november over og dette er vinnerne: 1. Tom J. Fillan 90% på 01:20 2. Jarle TL 80% på 01:06 3. Dr.Snusk 80% på 01:19 Gratulerer til vinnerne!
  1 point
 8. Jeg har flere mønstre jeg har planlagt i 1-2 år, for å komplementere flueboksene, men ennå ikke rukket å binde. Ikke alltid så lett som småbarnsfar. Etter at jeg fant fluefiskesiden har jeg blitt mer metodisk, og binder opp bokser som dekker det meste jeg trenger (men med få mønstre). Men det går litt seinere enn planlagt, jeg har også bundet litt for bekjente. Så jeg har en liste med mønstre som skal bindes, noe jeg trolig vil starte på rett over nyttår. @RolvS Løsningen din hørtes veldig bra ut 👍.
  1 point
 9. Den torva så ikke trygg ut, @Rune Stokkebekk! Villt at det er mulig å dra ut i November og fange en sånn fisk. Var nydelig vær på Østlandet i går da - nesten som en kveld i august til tider. Jeg har nok vært av dem som har mentalt avslutta sesongen når september runder av, men i år har jeg fått tøyd strikken mye lengre enn før og det kommer jeg nok til å fortsette med. Var ute en tur i går og, og landa det som for meg er tidenes bonusfisk - ørret på 850g på cdc-mygg. Den holder nok skuldra greit nede til i alle fall mars.
  1 point
 10. God Søndags morgen, Det er ikke helt samme stemningen i været i dag som det var i går. Gårsdagen var vel første dag med sol og litt rolige forhold på lenge og tempen krøp vel opp i 12-13 grader midt på dagen. En dag som jeg og et par andre fiskekompiser utnyttet til max. Jeg var sterk i trua på vakende fisk og jammen fant vi ikke flere på solsiden av de tjernene vi besøkte. Knøttsmå mygg, mini daddys og noe som så ut som små møll var det jeg fikk med meg. Fisk ble fanget på minidaddy og flest på cdc mygg krok 19. 12 November 2022! Magisk stemning. I første vannet klarte jeg å lure opp et par fine på 6-7hg. Men i nr. 2 fikk jeg etter endel kommers lurt en som bikka såvidt kiloen og det må sies å være ultimat bonusfisk! Knallmoro på 3ern, 6x og cdc mygg.. Under her er når jeg skulle håve kilosen som var litt gal i forkant av dette, hadde en plan om å geleide den ut av torvene her men et lite tre på ytterste tova fikk jeg ikke lina over så det ble litt fram og tilbake og la det stå til... 😆 10000000_5469091243207510_1785153812192316673_n.mp4
  1 point
 11. Var ute her en sving på tirsdag for å se etter myggen.. det var det tynt med som alt annet. Det som var litt artig var at jeg fikk fanga en vektmessig ok fisk rundt 950gram.. dog litt sliten sak... På selveste nye bærfisen, sånt er moro.. den fant den flua etter typ 1min etter den vaka 🤣Får lage en video eller sbs på denne her når det blir full fyr i peisen. Jeg har au tatt flere andre på den flua som har vært mindre.. video-f9706ab9-07e1-41cc-990b-d071a054b196-1663341482.mp4
  1 point
 12. Lang artikkel, men interresant lesning om fisken britene spredte verden rundt: https://forskning.no/fisk-fritid-jakt-og-fangst/britiske-koloniherrer-tok-orreten-med-seg-til-fjerne-farvann-der-er-den-elsket-og-hatet/2030448
  1 point
 13. View this video Description Bjørnemyggen er en enkel og god imitasjon av en fjærmygg. Et ypperlig mønster for nybegynnere. Svart er en basisfarge, du kan lage flua i flere farger og kan legge inn mørkere thorax etc. Et bra mønster som er lett å holde flytende. Flua fisker best når den sitter høyt og fint på vannet, dvs. du bør bruke risteboksen flittig! Bruk gjerne en kortskaftet tørrfluekrok, f.eks TMC 112TR, TMC 102Y, TMC 921, TMC 2488 (16-20) for de minste. Ken Sawada DD1 #14-18.  
  1 point
 14. Cdc Myggen er en svært bra flue som fisker meget godt som imitasjon av tørr fjærmygg og kan etterlikne en rekke andre typer tovinger og faktisk døgnfluer som sitter lett på vannet. Sliter du med at du binder ned mye cdc fibre når du spinner så tar du først å stryker alle til en side på løkka slik at du får en bar flate som du legger på kroken.
  1 point
×
×
 • Create New...