Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/19/20 in all areas

 1. 7 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2020

  Å sånn btw... vare ute i dag på dagen og fikk et pent knippe. Var bittelitt vespertina, mygg, og vingemaur samt masse dansefluer. Ganske sporadisk med vaking men de som var oppe var tilsnakkendes. Tok en av de peneste ørreter jeg noensinne har fått i elv eller skau. Synes denne kilosørreten hadde et helt fantastisk mønster og farge. Cdc Myggen
 2. 5 points
  Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2020

  Var ute i går og fikk noen fisker. Først et par på 6 og 7 hg som jeg synes var litt tamme, selv på NT8 #4. Fine fisker, men de ble med veldig greit oppi håven. Deretter fikk jeg en finfin ørret på 9 hg som jeg var sikker på var større da den virkelig dro ut og ga en flott bøy i stanga Begynte egentlig å lure på om den var feilkroka, men den var bare sterk og vill. Denne tok en CDC mygg. Fikk også på danseflue.
 3. 4 points
  torese

  Hva har du kjøpt i dag?

  En gammel Ross reel med tilhørende stang fra orvis! Ross Gunnison og orvis hls. Tore
 4. 4 points
  Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2020

  Var ute i går med et stort håp om mindre vind enn Yr faktisk spådde. Det ble vel strengt tatt mer vind. Tenkte å teste ut 2-3-4 vann, men endte opp med å være i samme vannet hele tiden. Det var mye vind og ingen aktivitet i starten, så jeg gikk rundt vannet med libellenymfa til Rune uten ett eneste lugg, noe som er litt uvanlig egentlig. Til slutt inne i en rolig vik fant jeg endelig litt aktivitet. Det var sannsynligvis èn fisk som raste litt rundt, og vaket her og der. Noen plaskvak, noen dråpevak og litt forskjellig. Jeg knøt på en eldgammel maur som så veldig snasen ut, og la den ut på en perfekt spot. Fisken tok etter en liten stund og den var stor og sterk. Jeg gjetter på rundt kiloen, men siden den røyk etter 10-15 sekunder så vil den for alltid være mye større. Enten hadde jeg knytt flua dårlig på, eller så hadde den vikla seg inn i noen vannliljer, som er på full fart opp nå. Uansett, pjong sa det og fisken var borte. Jeg har jo mistet masse fisk opp gjennom, blant annet en veldig fin en bare 3 dager før som datt av en minizonker. Jeg blir som regel bare bittelitt irritert og bryr meg ikke så mye om slikt, selv om det evt skulle ryke. Denne fisken, derimot, irriterte meg noe grenseløst. Ikke fisken da, men mer meg selv. Jeg tror jeg gjorde alt riktig; med helt ny fortomsspiss på, finfin knute, bra tilslag og kontrollert kjøring samtidig som løslina kom på snella. Så hva pokkern skjedde? Var det dårlig knute, dårlig fortom eller uflaks med liljer? I will never know. Ble såpass irritert at jeg holdt meg ved vannet hele tiden, med håp om å få flua tilbake etterhvert Det skjedde selvfølgelig ikke, men det var bittelitt vaking som holdt interessen ved like. Ett her, og ett der. Jeg fikk tre små-tasser. Jeg tenkte også som så at det nok ikke var noe bedre andre steder, og der ville jeg kanskje også være enda mer uheldig med vindretning og slikt. Så jeg holdt meg der. Jeg hadde sett noen få vespertina i løpet av dagen, men bare noen få. Etterhvert begynte jeg å spotte litt mer vespertina inne i en rolig vik. Så ut som de fleste var i gang med egg-legging, og det var tilslutt ganske så mange av dem utpå. Det kan jo hende en del av dem var nyklekka også, selvfølgelig, Men jeg så ikke ett eneste vak på dem. Satt lenge og ventet og håpet noe skulle komme i gang, men det skjedde ikke. Jeg tok med en trøstende pølsefest på primusen for meg selv, og ventet litt til før jeg dro hjem.
 5. 4 points
  Om alt går som det skal, så kommer det en 5-siders sak om Chernobyl i juli nummeret av Jakt & Fiske.... Gamakatsu 314F str. 8.
 6. 3 points
  RolvS

  Stillevannsfiske 2020

  Hadde en tur ute i går, og besøkte noen vann jeg ikke har vært i før etter litt tips. Ganske krevende vær - sterk vind og fire årstider. I motsetning til Ruben over så jeg ca null (interessante) innsekter. Ble litt zonker/libelle/vannymfe i første vannet fra belly - en ørret på ca 4hg og tolv mikroborrer. Gikk opp til et annet vann, og fant to som ville ha mygg. Den ene viste seg faktisk én gang på forhånd også! En av fiskene var kanskje 4hg - fin og tjukk fisk på 35cm. Angrer litt på at jeg ikke fiska fram kameraet, for fisken var nydelig. Det var viktigere å få den tilbake i sitt rette element tenker jeg. Sesongen er litt orntli i gang nå, føler jeg
 7. 2 points
  En fiskeflue for Danicaklekkinger på Hanak 500bl #12
 8. 2 points
  Ruben Petterson

  Stillevannsfiske 2020

  Ein tur i eit lite myrvann igår, fekk oppleve ein vakefest på ei lita mørk døgnflue. Hadde alt for store imitasjoner i boksen so ingen fisk. Kan dette stemme med vespetina? Hadde mørk døgnflue duns i str 12, men dette var ikkje interessant i de heile.
 9. 2 points
  Klar for marka i morgen vil jeg tro. Har en hel haug med mygg nå, har sliti med å finne materialer til nymfeslep på Runes Hatching midge, så da ble det en provisorisk løsning hvor jeg droppet det. Har jeg flaks så funker det også. 102y i størrelsene 15-19, tre av hver.
 10. 2 points
  RolvS

  Hva har du kjøpt i dag?

  Andre gangs sammensetting av Allykano; ganske imponert over forskjellen! 2% læring fra forrige gang, 90% materialer er vant til å være kano. 8% medvind, vanntemperatur og flaks.
 11. 2 points
  RolvS

  Vadebelte

  Å holde styr på stæsj er en evig kilde til «fikling» syns jeg (og en relevant del av hobbyen.) Disse beltene som kommer med vadebuksene er ofte flimsy greier. Så i fjor høst da jeg leste en artikkel på Troutbitten om temaet og fant at butikker i Norge fører Blackhawk utstyrsbelter var jeg kjapp i avtrekkeren og shoppa. Dette er et solid pistolbelte faktisk, og sitter veldig bra rundt livet. Juster diameter én gang, done. Dette har jeg brukt noen turer nå - både i elv og vann - og er rett og slett jævli’ fornøyd for å si det på fint. Et slikt belte må man selvsagt henge stuff på - vadestav for eksempel. Så jeg har skaffa «siste skrik» på fronten fra GL - lett og smekker sak i karbon. Denne er festet til vadebeltet med strips, så den ikke stikker ned - da er den bare i veien. For å holde styr på staven har jeg shoppa en gearkeeper retractor med snu-plate så den kan snu fritt rundt på beltet. Denne skrus faktisk fast på beltet - dette blir sittende I tillegg har jeg funnet en vannflaskeholder jeg liker, det trengs jo også. Mulig jeg skviser på en hip-pack - vi får se hva sesongen bringer. Sist men ikke minst, Her er det plass til en gearkeeper retractor til, som holder styr på hoven (som henger med håndtaket ned i en magnet stripsa fast til håv-kanten og med motparten festa i ringen bak jakkehetta.) Nå er jeg klar for noen lange dager i elva! Ferdig montert belte, strippsene skal selvsagt klippes. Vadestav ut av futteral, snudd gearkeeper. Beltespenne til venstre i bildet.
 12. 2 points
  Truls

  Gjeddefiske

  En kort liten tur i dag. Krystallklart vann og solskinn er kanskje ikke optimale forhold for gjedde. På bildet er det mellom tre og fire meter dypt... Hadde fisket over et område da det plutselig plasket i retningen jeg kom fra, ca 25 meter unna. En diger hvirvel avslørte fisken som tydeligvis jaktet. La ut flua og det tok ikke mange trekkene før hugget kom og det var fast fisk.
 13. 1 point
  Roaas

  Hva har du kjøpt i dag?

  Medium Mclean håv, rubber mesh
 14. 1 point
  Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2020

  Siden du sier liten og det ser ut som lite markert vingemønster, så vil jeg anta vespertina.
 15. 1 point
  Denne flua har sitt opphav i Rene Harrop sin Biot Dun, jeg har modifisert beina litt, Et knallmønster til elva som kan imitere en rekke små døgnfluer ved å tilpasse fargen. I fluedatabasen ligger det mer info og materiallister på noen varianter som har fungert godt for meg:https://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?/fluedatabasen/x-650
 16. 1 point
  torese

  Renzetti vs Stonfo?

  Hei igjen, Har 2 stk renzetti en traveler og en presentation 3000. Traveleren har jeg bundet mange fluer på og krokene sitter som støpt. Mange fluer er nok en plass mellom 5 og 10 000. Presentation stikka er perfekt for små fluer med forholdsvis liten kjeft og skru bak. Fordelen med renzetti er arbeidsplass samt at hodet er lite og lett nok til ikke å forstyrre rotary funskjonen. Dynaking er kokos på akkurat dette punktet. Når den kommer over topp punktet tar den fart. Alternativet er å skru den fast. Men holder uansett en knapp på regalen i sin enkelhet. Var en kort periode innom en stonefo kaiman. Kort klumpete og mindre arbeidsplass. Jeg liker å legge hånda på stikka når jeg skal feste materialer. Stonefo ser ut for meg å for stor knekk og kort hode. Da blir det vanskelig å hvile hånda samtidig som man får materiale på plass. Opplevde tilsvarende med snowbee Waldron. Tore
 17. 1 point
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2020

  Tospann med buzzer godt foran dem, rooolig handtwist, meget gøy!
 18. 1 point
  RolvS

  Renzetti vs Stonfo?

  Naah. Her er det Renzetti vs Stonfo som var tema. Jeg kommer aldri til å shoppe regal - liker sentrert rotasjon for godt
 19. 1 point
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2020

  Hi! Har vel ikke stoppa helt Løsner bigtime nå om dagen.
 20. 1 point
  bushman

  Hva skal jeg binde til høyfjellet/vidda?

  Jeg brukte strl 10 mustard R50 mener jeg. Viste ikke om den før en dag Lars skrev på FB at det lar seg lure ørret i marka selv om det blåser masse noravind på vår (det var cca et år siden). På min spørs hva slags flua han brukte svarte han Chernobyl ant. Vet ikke om han tulla eller ikke men jeg fant denne side som jeg har tatt som utgangspunkt og de to versjoner som nevnes der er de som jeg brukte på fjell: ps: bruk vingen som anbefalt og / eller en tungre krok, noen versjoner jeg laget med lettere krok lander feil.. kan bruke gjerne våtfluekrok.
 21. 1 point
  lars p

  Hva er så dette..?

  Er en hel haug arter med Bibio i Norge altså. Alle med forskjellige klekketidspunkt I Finnmark for to år siden så noen av oss den poppet opp av vannet også. Noe som ikke er beskrevet at den gjør ! Alle var edrue også......
 22. 1 point
  Den var rå, takk Rolv og Thomas! Skal se om jeg ikke prøver på noe sånt! En annen ting, leser at store caddiser er viktig, men hva legger dere i ordet stooore? Og eventuelt hvilke mønstre er å foretrekke, mtp tyngre krov osv
 23. 1 point
  Om kulde fortsetter Kjell så fisker vi med buzzere og cdc myggen hele sommern! DET hadde vært noe det som de sier... Jeg tror ikke den 16grader'n er så magisk grense for å starte klekking, det er mer det at det drar seg til med større mengder insekter etterhvert som temperaturen stiger. Men at det drøyer det er ikke noe å lure på. Det var ofte ganske bra og langt vulgatafiske rundt 97-2004-ish. Har litt notater da. I 98' så fisket jeg med vulgata fra 26mai til 25 juni! Da så jeg de første 25 mai og har notert 15 grader i vannet 15 juni. Året etter tror jeg det var enda kaldere da skjedde det knapt noe før midten/slutten av juni. Her sakset fra fiskedagboka det året: Fiskedagboka 06.06.1999 - Rekognoseringstur på dagen før seinvakt på jobb. Fisket fra 11-13.30 for å se om det er noe Vulgata i dag, så de første i går på grunnene. Nada å se nå i dag, fæl vind. Så noen få vingemaur og fisken på bildet var oppe å plasket etter en slik. Jeg hadde tilfeldig på en streaking caddis som den tok. 14 grader på 1m dyp.
 24. 1 point
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2020

  En liten kort innpå her og litt status langt øst i viken. Myggen holder stand i de større vanna men off så mye vind i uka som har gått. De mindre vannene har vært ganske livløse som er ganske normalt før vi skriver minst dagens dato. Hadde en knalltur i dag med en kompis og det ble jammen 5 fine i håven mellom 5-900gram. Pluss denne da på 1,5kg som virkelig lagde drama ved å sette seg fast et par ganger i bånn. Ble endel lirking med stanga under vann, jevnt rolig press for å lure den ut og litt marsj fram og tilbake. Men heldigvis gikk det fint, var ganske spennende på 6x 4-2 til danseflue vs. vespertina i dag. Så noen få flyvemaur også. I det ene vannet hvor jeg fikk 5 av de 6 så var det ganske ok med vespertina i sivet som innimellom havna utpå. Så det er definitivt ting på gang. Masse dansefluer i lufta, og flere vak uten at jeg så noen insekter utpå tyder på at de gikk ned da da er veldig leie å spotte på vannet. Fiska mellom 12 og 17. God Helg!
 25. 1 point
  Her er mine forsøk på Runes CDC Hatching Midge på TMC 102y str 17 og str 19. Råkule å binde! De fikk akkurat plass i boksen med cdc-mygg og Mock Palmer
 26. 1 point
  knut

  Nitelva

  Vannvittig mye søppei i Tøyenbekken, men den ble fin da...
 27. 1 point
  Rune Stokkebekk

  Guu-Mæver'n

  En imitasjon av vanlig skogsmaur med vinger, en viktig flue for mai og juni. Er våren tidlig så kan de komme i april også.Materialliste: Krok: Tmc  2487/2488 str. 12 og evt. 14. Tråd: Sort. UNI 8/0, Sheer, Benecchi 12/0 anbefales. Underlag bakkropp: Sort floss eller annen farge som tusjes sort. Her Uni Stretch som er enklest å jobbe med. Rib: UTC wire Xsmall Olive el. tilsvarende. Gjerne mer grønn. Hackle: Brunt. Vinge: 1-2 stk. nat brune cdcfjør. Kan også bruke 3 små. Framkropp: Sort tørrfluedub (flyrite, superfine).
×
×
 • Create New...