Gå til innhold

LarsS

Members
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av LarsS

  1. Nydelig sommerkveld i Ekso. Har ikke vært mange slike i år.
  2. Se www.eksovillfisk.no , gjesteboken.
  3. Blir ikke flottere enn dette, 1,5 kg dynamitt, har hatt på og mistet større, men denne er det sterkeste jeg har vært borti.
  4. Good times allerede i min elv.
  5. Takk for tilbakemeldingene. Lyssatt med to blitzer, en fra høyre og en bakfra som motlys, trigget optisk. Sjekk www.strobist.com hvis du er interessert i lyssetting med blitz utenom kamera, mye bra der.
  6. Ny bindestikke omsider (med hjelp fra gode fiske- og fluebindekamerater). Søndagsværet fristet ikke til uteaktiviteter, så det ble fluebinding og litt foto stedet.
  7. Flott bilde, Gisle. Har prøvd å ta bilder der snøret vises i lufta og det jeg har fått best til av slike bilder er ved sidelys i lav høyde, f.eks. lav kveldssol. Rodswinger i Ekso:
  8. Tre representanter for årets bestand. Ble til kveldsmat første pinsedag.
  9. Takk for det og takk for trivelige bindekvelder i vinter.
  10. Takker Stig. Tror du har rett i at Ekso og dalen passer meg spesielt. Først og fremst som en mulighet til å komme litt bort fra en arbeidshverdag med ti problemer til en hver tid som må løses med en gang eller aller helst i går. Passe langt borte fra basen blir det nesten som en annen verden der ting går mye roligere for seg i som sagt nydelige naturforhold. Og så har det vel noe med alderen å gjøre vil jeg tro.
  11. Takk for det Steffen91 og waffer'n. Ikke så vanskelig å ta fine bilder i sånn natur.
  12. Årets første tur i dalen igår. Elva vakker som alltid og mer snø på fjellet enn det jeg kan huske jeg har sett tidligere på denne årstiden. Nye fasiliteter i år, rene luksusen i forhold til tidligere. Ikke mye som ligner på det gamle grustaket lenger. Fisk ble det også til slutt...... .....på av alle ting Red Tag, etter å ha prøvd det meste jeg hadde i boksene uten resultat. Hjemturen via Nesheim til Evanger ble en opplevelse i seg selv. Hadde rekna med noen snøfonner på toppen, men ikke noe sånt som dette. Mye snø som skal smelte her, vil vel kanskje holde elva kald en stund? Uansett topp førstetur i år og anbefaler alle turen over fjellet til eller fra Evanger. En ekstra opplevelse i tillegg til fisketuren.
  13. test http://farm8.staticflickr.com/7145/6462148493_9309d29129_b.jpg
  14. Sjøørret eller lakseparr dette? Brunørret som nevnt i overskriften, men noe preget av litt vel entusiastisk Ligthroom/Elements-behandling.
  15. Årets første på tørt. Etter to timer i sur vind på søndag løya det noe og et par fisker begynte å jakte på mygg i en lun vik. Et par-tre kast og dagen var reddet. Ikke store karen, men moro likevel. Ok start på sesongen for min del. [attach=1]
  16. Om det ikke gikk etter planen så ble resultatet svært bra etter min mening. Fint lys pluss at det er noe med komposisjonen stemmer tror jeg er årsaken (kan for lite om komposisjon til å forklare det nærmere). Flott bilde Henning.
  17. Joda, har nok gjort en del i photoshop (elements). Det var først og fremst fargene jeg tenkte på, de er ikke forsterka i etterbehandlingen. Tror det er kontrasten som er forsterka litt i meste laget. Bruker ellers stort sett samme prosedyren som Lars Mathisen lister opp i et tidligere innlegg her.
  18. Enig med deg der Andre, har etterhvert funnet ut at det er når lysforholdene er spesielle at jeg får de beste bildene. Ofte om kvelden, men også tidlig morgen i forbindelse med soloppgang. Bildene i går var bare flaks, tok med fotoapparatet på turen men hadde ingen forventninger om at det ville bli gode fotomuligheter. Det var det heller ikke mesteparten av tiden, men så plutselig var lyset der. Og da var det fint at jeg for en gangs skyld hadde apparatet for hånden.
  19. Det var ganske fantastisk ja. Og det er ikke photoshoppa, har faktisk desaturert noe i etterbehandlingen. Enkelte ganger er lyset bare slik, men det varer ikke lenge. En må være til stede når det skjer.
  20. Et par bilder fra en fisketur noen nautiske vest for Marsteinen idag. Bildene er tatt etter solnedgang. Lars
  21. Flotte bilder, Willy.... skulle nesten tro det er en seriøs fluefisker som er avbildet. Hvis ikke noe skjærer seg blir det ganske sikkert en tur til helgen. Må nesten få med hvordan ryddingen av krypsiv foregår. Bra værmelding så langt også, bortsett fra at det blir kaldt om natten, ned mot frysepunktet. Håper også å få tatt noen bilder med ny (brukt) normalzoom, Nikon 17-55 2,8. Har blitt alt for lite fotografering i år. Men her er jeg avhengig av at posten finner ut av hvor pakken er: innlevert Skotelv igår kl 1355, via Drammen, Oslo og ut fra Bergen terminal idag kl 1023. Kjempebra etter min oppfatning, men når det gjenstår en halv time til lokal post i butikk forsvinner alle spor. Ingen kan si hvor pakken er, bare at den sannsynligvis dukker opp i morgen. Jaja, den som lever får se. Går ut fra at det ordner seg.
  22. Nettopp hjemme fra en kort søndagstur i dalen. Fisket i 3 timer nesten uten vak og ingen fisk. Det jeg så av insekter var for det meste mygg og ihvertfall en av de få fiskene som var oppe tok mygg. Avsluttet turen med vespertina og hareørenymfe nederst i sone 1 og det gav 3 på ca 3 hg og 1 på 6hg siste timen. Bra med vann i elva og vanntemperaturen ved "Braastadbekken" var 12 grader.
  23. Bildet er nok fra i fjor høst ja. Atskillig mer vann i elva forrige helg. Litt for tidlig å komme i høststemning nå med 3 uker igjen til sommerferie for min del, men høsten i Eksingedalen gir uante fotomuligheter, så derfor noen eksempler til: [attachimg=1] [attachimg=2] [attachimg=3] [attachimg=4] Har dessverre ikke blitt så mye foto i år, må skjerpe meg videre fremover. For så vidt gjør det ikke så mye så lenge Willy er der og sørger for en jevn strøm av topp bilder.
  24. Nydelige bilder Willy. Spesielt det nest siste. Har ventet på at du skulle legge de ut. Så noen flotte motiver selv lørdagskvelden, men hadde dessverre ikke kamera med. Søndagen hadde jeg noen timer fra ca 1100 med bra fiske til meg å være i dette området: [attachimg=1] Mer vann og strøm enn på bildet på innsiden av holmen hadde lagt tingene til rette for en god del 3-4 hg fisk som plukket døgnfluer på nedsiden. Senere ble det stille på overflaten, men fikk fortsatt en del fisk på nymfe nederst i sone 1. Alt i alt godt fornøyd med fisketuren, også det mer sosiale; drøftingene og evalueringene sammen med god mat og drikke i grustaket lørdagskveldene er alltid et høydepunkt i en Ekso-tur.
×
×
  • Opprett ny...