Gå til innhold

torvaldtåke

Members
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral
  1. Fibertex som brukes til prepping av ski funker som bare det. Type sånne f.eks: http://www.oslosportslager.no/produkt/fibertex-t0266-21670.aspx . Fins i litt forskjellige farger etter slipegrad.
  2. Henger meg på Mergus' forslag her. Den EZ-sparkle er i mine øyne nesten ubrukelig pga lang herdetid. Har en del forsøk med den, men måten som er beskrevet over er myye bedre. Bare husk på at du får glitter over alt og kan se ut som en øst-europeisk Melodi Grand Prix-ekspert etter at du er ferdig.
  3. For min del er det vanskelig nok å forklare/forsvare c&r til normale mennesker om vi ikke skal drive med det jeg vil kalle unødvendig pining av fisken. Det gjør det ikke lettere å diskutere temaet med ikke-fiskere hvertfall. Forklaringen med å forstå fisken bedre holder muligens i fiskekretser, men jeg vil ikke diskutere det med en som ikke er knallhard imitasjonsfisker. Kanskje jeg skal ønske meg endoskopiutstyr til jul så kan alle ta del se "fangsten" på youtube etterpå?
  4. Har sjøl fått havabbor med flere vanlige abbor i magen, så den går hvertfall i brakkvann.
  5. Jeg har også vært plaga med det ved lignende aktiviteter, og det eneste som har funka for meg er å trene litt styrke for å bli sterkere og derfor ikke belaste sener og ledd så mye. Det er jo en ufattelig kjedelig løsning, men det eneste som funker for meg. Det er i tillegg en utrolig stor forskjell med kortere stang. Forskjellen på 9 og 10 fot er meget stor for meg hvertfall og med 9 fot stang kan jeg fiske og kaste mye mer. Ganske logisk igrunn siden kraft ganger arm gjelder her som ellers. Speycast med enhånds har jeg gått helt bort fra. Det er virkelig drepen for høyrearmen. Ellers har jeg ved enkelte anledninger, gjerne i mørket og langt fra folk, testet å kaste med venstre. Det er nesten umulig, men med litt trening en veldig god løsning. God bedring!
  6. Hei! Har fulgt denne tråden en stund nå, og må si det er gøy å se så mye fisk som taes rundt omkring i Rogaland! Ikke verst! Jeg tror dette er loven som gjelder for fiske etter anadrome arter i sjøen: http://www.lovdata.no/ltavd1/filer/sf-20100531-0731.html Som man kan lese fra §3 her så står det: " Fiske med stang og håndsnøre fra land og fra båt er tillatt hele året, jf. imidlertid § 2, første ledd." Hvis vi da går tilbake i §2 som det henvises til, og ser der står det: "I fredningstiden for det enkelte vassdrag er det ikke tillatt å fiske nærmere grense elv/sjø (elvemunningen) enn hundre meter. Fylkesmannen kan utvide tidsrommet og området for forbudet gjennom forskrift gitt med hjemmel i lov om laksefisk og innlandsfisk § 40." Og med vassdrag menes: «vassdrag»: innsjø, vann, tjern, elv, elvearm, bekk eller kanal. Kort fortalt betyr dette at det er lov å fiske sjøørret, laks og sjørøye med stang og håndsnøre hele året, så lenge man holder seg lenger unna elvemunningen enn 100 meter. Så kan man jo diskutere hvor grensen mellom elv og sjø går, og det er også vanskelig å finne noen eksakte definisjoner på dette, men der elva brått vider seg ut og mister preget av elvekanal har blitt brukt i andre tilfeller. Hvis vi bruker Høleånå som eksempel vil da en fredningssone på 100 meter se omtrent slik ut: [attach=1] Som man ser av kartet så er det ganske betydelige områder som er fredet. Nå er dette tatt ut fra et flyfoto og er sikkert ikke helt hundre prosent nøyaktig 100 meter, men dette er bare et eksempel. Den blå streken på kartet er målt opp med til 100 meter på kart.finn.no. Til slutt må jeg si at dette ikke er ment som kritikk mot trådstarter, men som et tips til alle som fisker i sjøen. Det er helt klart alt for dårlig skiltet rundt omkring, men vi som fisker har også et ansvar på hvor vi fisker. Om det er på Høle, Ims, Årdal eller Møllevika. Alle steder med større eller mindre elver/bekker og fredningssone. Skitt fiske og god tur til Danmark!
  7. http://www.jackgartside.com/ Der ligger det endel bindebeskrivelser av forskjellige gurglere. Var vel mannen som fant opp disse også.
  8. Takk for det! Som sagt så ble den tatt på ren slump under sjøørretfiske. Den tok på chartreuse jiggy og coastalline. Skulle gjerne hatt bilde av ansiktsuttrykket mitt når jeg så det var en havabbor. Haka på knea er vel beskrivende tror jeg. Skal ut i pontongen imorra tidlig og teste litt mer målretta. Det pleier jo å være flere på samme sted, sjøl om jeg fortsatt tror det er litt tidlig.....
  9. Jeg fikk faktisk en liten havabbor på halvkiloen onsdag kveld. Den blei tatt på Jæren og tok helt i overflata under sjøørretfiske. Nå har jeg ikke termometer, men jeg tviler på at det er noe særlig mer enn ti grader i vannet. Jeg har hvertfall aldri fått havabbor så tidlig før, eller så liten for den del... Så sesongen er såvidt igang !
  10. Liten ettermiddagstur i Hafrsfjord idag. Litt kaldt, litt kjip vind, men en liten sjøørret ble da lurt. Ca 600g på grå frede. Overraskende å ikke se andre folk ute idag. Fin start på påska hvertfall!
×
×
  • Opprett ny...