Gå til innhold

Marius N

Members
  • Innlegg

    656
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Marius N

  1. Synes poly blir svevende midt i mellom og foretrekker heller snører med synkedel eller multitip snører med snørespisser. Synes synkeegenskapene til poly er begrensede men de kan være med på å "roe" ned et snøre hvis man tenker kasting...
  2. Du får si fra hvis du bestemmer deg for å dra oppover Til neste år Glenn! Hadde vært hyggelig med en dram og litt fiskeprat i gapahuken!
  3. FF hybrid 6mm og pro cone disc M bruker jeg mest FF sine discer bruker jeg også. Korsholm har også tilbud på noen som er veldig fine.
  4. Fisker masse med turbocones og trives med det . I visse mønster mener jeg det er avgjørende med conen for at flua skal fiske sånn jeg liker. Men handler om å ha trua som i alt annet! Når det gjelderkasting er det en vanesak akkurat som med synkeliner. Klart lettere å kaste med en vanlig flue men med litt trening går det fint. Ikke noe problem med en kraftig tohånds...
  5. Nei skal ikke feste løkker skal "coate" løkker laget med bindetråd og superlim er aldri tingen når ting skal festes i tuppen av et snøre. Det blir stivt og sprøtt, til slutt knekker det! Da får man fortsette med Aquasure klinet:)
  6. Har du noe navn på disse midlene Tom? Skal brukes til å "coate" løkker!
  7. Marius N

    Mykt UV lim

    Finnes det et mykt UV lim (samme konsistens som Aquasure) som noen kan anbefale? Aquasure er bra men herdetiden er for drøy...
  8. Frode her inne har muligens ordna det! Takk så langt! M
  9. Trenger en stangsokk til en 5 delt stang. Noen som vet om det finnes en sjappe som lager dette på bestilling?
  10. Hvorfor skal det bety at det ligger til rette for bra fiske i år siden det var dårlig i fjor?
  11. Masse nytt siden sist for alle laksefiskere her inne. Seff masse tørrfluestoff også, eller ikke:) www.urbanflyfisher.net
  12. Selges en Backwinder BigGame på ebay nå
  13. Hei Har en toppdel jeg må få surret på ringer samt en pynte surring på holken. Er en Z-Axis. Noen som kan tenke seg å gjøre dette for en billig penge? Eller vet om noen som kan ta en slik jobb. På forhånd takk!
  14. Hei, Noen som vet hvor mange BW Salmon sneller ble laget? Fikk akkurat tak i et eksemplar og veldig fornøyd med det men hadde vært morro å vite hvor mange som kom. De rakk vel aldri å komme på markedet?
  15. Øy, har en Scott stang som flasser litt, keen på å få den fiksa men den er kjøpt over dammen... Noen erfaringer?
  16. Like - beste innlegget du har hatt MB! Det du beskriver er laksefiske, noen liker det men kun de som klarer seg gjennom de første 3-4 resultatløse sesongene. Ja for da er det tilfeldigheter som oftest gir fangst!
  17. Sa jeg ikke skulle bruke flere kalorier men kan ikke la være. Etter min mening er det alt for mange alt for selvhøytidelige fluefiskeballerinaer her inne. Alt for mange som setter sine egne ord høyest og ikke minst alt for mange som bare hører og er enige selv om det bare er vrøvl som kommer. Marbakken skal ihvertfall ha for at han står for vrøvlet som han gulper opp (mye bra også altså MB, missforstå meg rett) de fleste andre sutrer så fort noen utfordrer dem. Faen, kan ingen navn innenfor fluefiske, jeg fisker og driter fullstendig i om en er konkurranse fisker eller den andre kan lage binde-gull av gamle sokker men registrer at mange av guruene tar seg selv for høytidelige og truer med å flykte når noen kødder og det er ingen som tørr å kødde lenger! Vet ikke om jeg er den eneste men det er mindre å mindre matnyttig som kommer frem her. Guruene plukker fra hverandre uten å si hva de gjør. De som deler er de som fisker mye uten å være proffer; pættis, Tony, SVN, Fly-Fish, robban og mange til. Tar seg sel liksom ikke så høytidelig, har det fortsatt kult. Setter det seff på spissen men er så dritt lei alle balerinaene! PS: dette var en bra tråd!
  18. Here we go: marbakken: har nå lang tid, over 3 sesonger holdt kjeft men eller gang får det være nok. Ja du har kunnskap og erfaring, sikkert mer enn mange men problemet er at du ikke har selvkontroll og har en vrangoppfatning av janteloven. Ja vi nordboere liker ikke at folk snakker pent om seg selv og det er sikkert idiotisk men slik du snakker om deg selv til tider i monologer er ikke annet enn ren og skjær arroganse og selvgodhet. Det er egentlig greit men jeg får problemer når hver eneste tråd du slenger deg på blir useriøs fordi du endten ønsker dette eller totalt mangler sosiale antenner... Nei det er ikke du som gjør den useriøs men pga av måten du skriver på blir bare folk useriøse fordi du glorifiserer deg selv der du landet trofe fisk etter trofé fisk og multiplusserer det med 18 slik at ikke en kjeft tror deg. Nei sorry MB gidder faktisk ikke bruke en kalori til på å henge meg på tråder der du "raver" rundt. Jeg er her for å lære men også dele egne erfaringer. Dine tråder blir bare vås. Den dagen vi møtes håper jeg virkelig du er så sympatisk som du selv mener du er... Skål! Ps: moderator: slett gjerne dette innlegget hvis det ble for personlig!
  19. Hehe, der vi er uenig JB:) men tror argumentasjonen kommer med antall timer brukt på det ene eller andre:)
  20. Poenget er at imitasjonsfiske er som sjakk og laksefiske er som frijazz, der alt er lov og ingenting er feil. Setter man på en knalloransj busteflue når det klekker vespertina, så får man muligens en fisk, men man driver ikke med imitasjonsfiske. Reglene er soleklare! Noe lignende finner jeg ikke i laksefiske. See? Jeg skjønner veldig godt hva du mener JB og jeg ser også at du er ihugga imitasjonsfisker. Du har sikkert fisket mye laks også men er ikke enig at det ikke fins "regler og sannheter" innen LF, de er ikke så absolutte som i imitasjonsfiske men!!! Jeg har innsett at dette er en bunnløs diskusjon når en liker mora og den andre dattra:) En ting skal være sagt at fluevalg innen laks (mange unntak) ofte er mer for fiskeren enn laksen. Jeg fokuserer mye på hvordan fluene jeg bruker bindes (dressa, vekt, str, farge kombo, flash osv) og ikke minst hvordan de fiskes akkurat der man er. Det er dette mange ikke skjønner at det ikke bare er 45 grader, et mend og vent... Her finnes det mye å lære og helt andre teknikker enn det ofte en tørrfluefisker benytter seg av.
  21. Sikkert mulig å få finne et mønster og noe som fungerer her og der. Du vil ha brunt i nesten alle fluer, men Pål som fisker i Drammenselva (tror jeg) ville overhodet ikke ha brunt i fluene sine. Spørsmålet jeg alltid sitter igjen med når det gjelder laksefiske er: Hva i huleste er logikken, og er det i det hele tatt logikk vi snakker om når forskjellene varierer stort mellom elver og kanskje også mellom fiskere? Nei, det finnes ett logisk fiske over alle: Imitasjonsfiske etter brunørret! Selv har jeg en selvironisk distanse til dette også, da allroundfluer kan fiske bra (vi kaller de multihatch for å holde de innenfor en logisk ramme), men er man opptatt av logikk, hvilket jeg også er for da blir det mer gøy, så er det enkleste å holde seg til et fiske der man kan følge klekkingene og fiske med imitasjoner (på filmen, i filmen og under filmen). PS! Forstår at laksefiske fascinerer, men ikke første og fremst på grunn av logikken, men på grunn av størrelsen på fangsten. Dette er nok en evig diskusjon JB. Men at forskjelige ting (farger, teknikk osv) fungerer helt ulikt på ulike steder er vel ikke ulogisk!? Er vel samme greia innenfor brunørreten?! Når det gjelder hva som driver en tror jeg de som kun drives av størrelse ikke blir en laksefisker lenge... Det er helheten som driver meg, kodeknekking, erfaringer og forsøk på å rasjonalisering av Karlsens adferd for igjen kunne starte "planen" bak bindestikken for så teste den og forhåpentligvis få resultater:)
×
×
  • Opprett ny...