Jump to content

SyrDarya

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

 1. Forsker Sven Moland snakker om merking av hummer, torsk og sjø-ørret i verneområdet utenfor Flødevika, Hisøy
 2. Den ene flua ble kalt Bromley orange, den andre Bromley (Red?) Har også sett de blitt kalt Broomley.
 3. Var ute hele søndagen. Fikk vondt i armen :'(, merka ikke noe annet
 4. Mitt innlagg tidligere var ikke rettet mot yrkesfiskere. De har sikkert et stramt regelverk de må følge, et som forsøker å gjøre fisket bærekraftig. Enten du fisker med tørrflue eller not, så bør hele tiden tanken på å ikke ta ut for mye av bestandene du fisker på. Det er en selvfølge for de fleste av oss. Når et fåtall personer nesten demonstrativt gir beng i dette, da blirdet hissige innlegg og varme under skjorta. Totalforbud mot garnfiske i utvelgte områder, som Tony nevner, høres ut som en vei å gå. I Tvedestrandfjoren, er det vel(?) at det er opprettet en sone med totalt fiskefor
 5. Hvis det i Sandeområdet er det ikke samme båten som jeg så. Den båten er en rødbrun plastsjark som ofte har et hjelpeseil akter. Tror de fleste som fisker i Drøbaksundet kjenner til den.
 6. Jeg vet ikke hvor i verden du filmet det der, men det ligner veldig, veldig en båt jeg så. Jeg reagerte dengang på at den satte lange, hundrevis av meter med garn på en søndag. Brukene ble satt inne i en relativt liten poll, et typisk oppvekstområde for bl.annet torsk og ørret. Båten hadde fritidsbåtresgistering. Forhørte meg litt, og det viste seg at båten og hobbyfiskeren hørte hjemme i Drøbakområdet.
 7. SyrDarya

  oslofjorden

  Fisk som lever på steder med hardt fiskepress som i Indre Oslofjord rekker som oftest ikke å vokse seg seg til 2kg. For en sjø-ørret i indre fjord er det som regel ikke et spørsmål om den blir tatt, men når den blir tatt.
 8. Sannsynligvis tenker seniorrådgiveren på at trål og not vil sitte fast å bli ødelagt i et slikt kunstig rev. Jeg tror at de folkene ikke tar med i regnestykket at fisk trenger oppvekstplasse, mattilgang og skjul
 9. SyrDarya

  oslofjorden

  Trur han Mr.60cm fort kan bli for seint ute til daten i Sandvikselva. Mesteparten av ørreten er ferdig gytt der, men lykke til. Eller prøv et annet vassdrag!
 10. Rotenon er en plantegift, brukt for å skaffe fisk av urbefolkning i Sør-Amerika i uminnelige tider. I de første elvene i Norge som ble smittet, og Driva var kanskje den aller første, viser laksen ingen tegn til å utvikle resistens. Hvor lang tid bruke Østersjølaksen på å utvkle dette? Noen titalls tusen år, kanskje. Grunnen til at gyroen ikke opprinnelig finnes her er at den som parasitt hadde utryddet sin vert, og dermed krepert sjøl. Vet vi forresten noe om at fiskeutstyr kan spre smitte? Hva tåler disse parasittene? Alle tror vi noe, men er det noen som vet?
 11. NRK nevner også makrelltoktet:
 12. Havforskningsinstituttet har avsluttet årets makrellregistrering i Nordsjøen og Norskehavet. Fant helt enorme mengder av makrell, noe sild, og svært lite post-smolt av laks (Den lever pelagisk i de samme områdene som makrellen)
 13. Hva er så trist med det? Havabboren i fiskedisken er oppdrettsfisk importert fra Sør-Europa. Eller er det trist at det finnes fiskedisk :'(
 14. Strålende innlegg. Du kan mer enn å fiske, Henning.
×
×
 • Create New...