Gå til innhold

oeyvind

Members
  • Innlegg

    162
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av oeyvind

  1. Jeg har OFA-boka. Har ikke lest den fra perm til perm, men det er vel primært omtale av vann? Tenkte først og fremst på hvor det er gunstig å sette fra seg bilen og sykle/ gå innover i marka. Er ikke mye av skogsområdene rundt Bærum utenfor OFA-land? Tenker på området rundt Tanum for eksempel. Men takk i alle fall!
  2. Hei, jeg har flyttet til Bærum og har min første sesong i ny mark foran meg. Etter å ha brukt litt tid med diverse karttjenester har jeg ennå ikke funnet ut hvor jeg skal starte turen - altså parkere bilen og ta beina eller sykkelen fatt. Hvor er det gunstigst å starte om man skal til for eksempel Triungsvann? Ser også det ligger en "rekke" med forholdsvis store vann et godt stykke østover - Aurevann, Småvann, Byvatnet osv. Er det ok å kjøre innover på Byveien? Er det noen som kan bidra med tips uten å røpe sine innerste hemmeligheter?
  3. Mangedelt stang. Hardy Smuggler eller tilsvarende. Noen som har en liggende eller vet om produsent/ modell som kan kjøpes ny? På forhånd, takk!
  4. For meg er det ikke noen motsetning å være opptatt av utstyr og opptatt av selve fisket - ikke at noen hevder det her altså - men jeg "starter" den kommende sesongen ved å evaluere den som har gått. Det gjelder i like stor grad generelt turutstyr som stenger og sneller, om ikke mer. Når sant skal sies er det rimelig optimalisert nå, men når alt fungerer kan jeg glemme utstyret og forsvinne inn opplevelsen av å være på fisketur når jeg er ute.
  5. Det er vel en kombinasjon av at jeg liker utseende og at de er vanskelig å få tak i :-) Jeg er godt dekket på stikke-fronten, så jeg ender nok opp med fulle bokser i 2014 også. For første gang føler jeg at jeg har en ganske klar strategi for bindingen; ikke så mange mønster som i fjor, men større variasjon med tanke på materialer, farger, størrelser osv. - det tror jeg vil gjøre meg litt klokere i løpet av sesongen :-)
  6. Jeg prøver å glemme at det finnes noe som heter fluefiske, så godt det lar seg gjøre, etter endt sesong og frem til jul. Både for å slippe til andre interesser, men mest for å ikke sitte som en hummer over stikka og lengte etter rennende vann og kaffe på kjele i alt for mange måneder. De siste kveldene har jeg sittet og planlagt sesongens binding, sett videoer på nett, luktet og klappet på en splitter ny cree-nakke. Jeg har testet det som kommer til å bli årets stang-investering og jeg har sjekket at vadebuksene ligger der jeg så de sist. FFS frekventeres oftere og jeg syns det er leit at jeg ikke har funnet en Law-stikke på loppis i år heller. Med andre ord: sesongen er i gang, på et vis :-)
  7. Jeg tenker at jeg har et etisk/ moralsk ansvar for å vedlikeholde et vassdrags kvalitet fiskemessig, overfor andre fiskere/ kommende generasjoner. Jeg har også en etisk/ moralsk forpliktelse til å behandle byttet på verdig vis, uavhengig av fiskens videre skjebne. At man slipper ut halvdød fisk, etter å slengt rundt på den i minutter for å sikre seg et foto, er dårlig C&R. Og ta ut en ørret, som avlives på en så human måte som mulig, for så å forvandles til et godt måltid er god høsting. Betyr ønsket om "råd" eller argumenter som vil overtale deg til å begynne med C&R at du har noen etiske/ moralske kvaler ved å drepe fisk?
  8. Moro å høre deres tanker rundt emnet. Spesielt at G2 8´8´´ og 9´ er så ulike. Det er nesten vanskelig å tro at noen cm skal utgjøre så stor forskjell. (Men jeg tviler ikke!) Hansjr: Mener du: "Mange som har havnet i den fellen." - eller var det en halv-spøk? Jeg er redd for at #5-stang vil bli liggende i bilen når jeg er på tur. Jeg klarer meg godt/ trives best med #4, men har som sagt ønsket en raskere stang. Jeg har da testet sidemanns #5-stang, men jeg syns det blir litt i overkant. At jeg kan trenger en #5 eller #6 til fjellfiske, for eksempel, er en annen sak... Dette er et alternativ til "tørrflue-setup". F2 7´7´´ #4 < G2 8´8´´ #4 > S4 9´#4 (kan også brukes med #5-snøre?) Setter som sagt stor pris på deres tanker rundt dette emnet. Og for å ikke hisse opp de av dere med kort lunte kan dette sees på som et spørsmål, ikke en påstand :-) ... Radian er sikkert en rå stang - jeg satser på at S4 oppnår kult-status på FFS om noen år og med det blir en god investering.
  9. Hei, jeg er nysgjerrig på hvor stor forskjell det er på Scott-modellene i samme klasse - håper noen kan dele sine erfaringer! Jeg har en 8'8" G2 #4. Med lang fortom, liten flue og sidevind har jeg av og til ønsket meg en raskere/ stivere stang. Burde jeg kjøpe en G2 9" #5 eller en S4 9" #4? Eller kommer jeg enda bedre ut av det med en sekser? ... Jeg er ikke ute etter en streamer- eller fjellvann-stang - det er snakk om å bruke de samme fluene i de samme elvene/ vannene, men under ulike forhold. Litt satt på spissen, men det er i hovedsak et stangpark-prioriteringsspørsmål - nyanser innenfor samme klasse, eller breddesortiment? Flott om noen kjenner til nevnte stenger, men erfaringer fra andre produsenter er også av interesse!
  10. Har ikke testet mønsteret selv. Ganske lik Muggly Caddis, men med annet vingemateriale.
  11. oeyvind

    Vodoo

    Når det blir "diskusjon" av noe så opplagt som dette, må det være et og annet horn i en og annen side. At trikset i videoen ikke er det mest rasjonelle fiskekastet kan alle forstå. At man får bedre feeling med fluestang og snøre av å "leke med stanga si" (om det er lov å si) er vel også ganske opplagt? Dere burde ta dere en runde rundt lokalet og komme tilbake når dere har fått litt frisk luft :-)
  12. Fint innlegg, Waffer'n. Jeg har aldri vært noen racer på FFS, men jeg har postet noen innlegg og fulgt forumet med argusøyne i perioder. Nå er det lenge mellom hver gang jeg er innom og når jeg først tar turen er det lite som engasjerer. Delvis fordi jeg, etter noen sesonger i vadebukse, har funnet et "set-up" som fungerer for meg og konkludert med at jeg trives best med et minimum av fluer og utstyr. Og delvis fordi jeg oppfatter mange tråder som problematisering av det jeg ser på som bagateller. Fluefiske er befriende enkelt og ufattelig komplekst - i praksis. I teorien blir det fort redusert til uvesentlige detaljer jeg ikke føler bringer meg videre. Og når sant skal sies er det ikke spesielt givende å bevitne voksne menn krangle så busta fyker over CDC-fjær. Så: Selv om jeg ikke gidder å bruke energi på å argumentere for at 103BL er "hot" (i frykt for eget ve og vel) vil jeg gjerne være medlem på FFS :-) Det er jo tross alt mange flinke folk her inne, og i januar har jeg sikkert viklet meg inn i et nett av hypotetiske problemstillinger og må be om råd.
  13. Her er noen instruksjoner:
  14. Hva mener dere med fortom som flyter høyt? At den ikke synker?
  15. God sommer, jeg testet noen uprøvde fluer for en ukes tid siden. Mønsteret heter Variant og bindes ganske likt Catskill-fluene, men med overdimensjonert hackle og hale. Laget fluene da jeg jobbet meg gjennom Fluebinderens platform, og synes å huske at jeg droppet forfatterens anbefalning om å binde hackelet av to fjær; en fjær med den blanke siden mot krokøyet og den andre med den blanke siden mot krokgapet. Om jeg husker riktig skal to fjær motvirke propellering, noe mine varianter gjorde - etter et par flyt ble jeg nødt til å bytte spiss. Sett bort fra propelleringen var det gøy og lærerikt å fiske litt hurtigere og turbulente partier i elv. Reiser på tur igjen i morgen, så kvelden går med til å supplere boksen med varianter. Har ikke bøkene mine tilgjengelig og finner ikke svar noe annet sted. Håper derfor noen her inne kan bidra med innspill i løpet av ganske kort tid :-) Bør jeg lage hackle av to fjær, surret som beskrevet over?
  16. Ja, samme fortom som jeg pleier å bruke.
  17. Takk for svar. Tuppen begynner å synke ganske umiddelbart - har ikke hatt dette problemet med SA sine liner. Husker jeg sleit med dette problemet for noen sesonger siden, da lina fikk mye mer juling. Så da for meg at det var slitasje i coatingen som gjorde at lina trakk vann og mistet flyteevnen. Jeg skal teste pasta og lage en løkke selv. Bjørnen: Usikker på hvilken type lim som ble brukt, de monterte løkka i butikken.
  18. I dag testet jeg en splitter ny Guideline-line (Presentation). Til min store skuffelse synker tuppen, et problem jeg kun har hatt med eldre og slitte liner. Når en snau halvmeter ligger under vann er det ugreit å plukke opp flua og flytte den raskt. En delvis druknet line gjør også at jeg mister kontroll på hvor mye løsline jeg har ute, spesielt ved litt lengre kast. Kan man dyppe lina i Drydip eller lignende, eller vil det skade coatingen? Dette er en line uten løkke, så jeg har fått montert på en strømpe med løkke. Kan dette ha noe å si?
  19. Om du ikke kommer direkte til boka kan søke på tittelen.
  20. http://www.nb.no/nbsok/search;jsessionid=9429F1A6518BCFB2A472280F3E897099.nbdigital3?page=0&menuOpen=false&instant=true&action=nosearch&currentHit=0&currentSesamid=&searchString=Med+stang+og+snøre Klikk på lenken og bla i boka - da finner du fort ut om det er noe å samle på :-)
  21. Jeg har F2-stanga (#4 7´7´´) og bruker den både på i stille vann og i elv. Hovedforskjellen på F2en og mine andre stenger er at F2-stanga er veldig myk. I praksis betyr det at jeg bruker litt roligere/ tregere bevegelser under kasting. Utover det tenker jeg ikke så mye på at det er glassfiber jeg kaster med. Jeg støtter HåkonH i at den er rimelig lettkasta og allsidig, med jeg vil anbefale F2en som en suppleringsstang. Og hele poenget med å ha flere stenger, slik jeg ser det, er at de skal utfylle hverandre/ har ulike egenskaper. F2en (glass generelt kanskje?) passer veldig fint til tørrfluefiske i de situasjonene du nevner, men best som en bi-stang. Sniker du deg langs vannet/ elva og skal kaste relativt kort og spesielt i litt kronglete situasjoner er stanga i sitt ess. I og med at den er veldig myk vil du også få veldig god "kontakt" med fisken. Den første ørreten jeg fanget med denne stanga veide drøye 700 gram - jeg var sikker på at jeg hadde kroket en kveite :-) Nå bruker jeg litt lengre tid på dette svaret enn planlagt, men poenget er at stanga ikke vil være begrensningen på fisketur, selv om det sikkert finnes bedre glassfiberstenger (og det sikkert finnes bedre materialer enn glassfiber). Bor du i oslo-området kan du teste stanga hos Jarle og Bjørnar.
  22. Ikke helt sikker på hva du mener, men dette mønsteret kan du binde i en rekke fargevarianter og størrelser. Det er jo i prinsipp en fallskjerm-flue på kurvet krok. Kjøp deg en bok om insekter. For eksempel Insektlære av Pål Krogvold. Let opp informasjon om aktuelle døgnfluer, som størrelse og farge. Bind noen varianter av den samme flua. En med nymfeskinnet på slep, en med rib, en med heklet kropp etc. ... Med andre ord: Ved å variere størrelse, farge/ fargekombinasjon, material/ materialkombinasjon. Ta deg en sveip innom inspirasjonstråden her på FFS - der finner du 10 000 klekkere, mange bundet a la klinkhåmer. Her finner du mer utfyllende info om mønsteret: http://www.danica.com/flytier/hklinken/klinkhamer_special.htm
  23. Ingen tips, men ønsker deg god tur! Håper du deler med FFS i en eller annen form.
×
×
  • Opprett ny...