Gå til innhold

ArveS

Members
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av ArveS

  1. Jeg har sett endel ganger at edderkopper seiler med vinden på en silketråd. Disse henger ofte litt nede på vannet og lager en liten tynn stripe som går ganske kjapt. Fisken tar gjerne disse, og ofte ganske hardt fordi den må være kjapp fo å få tak i dem.
  2. http://www.animatedknots.com/perfection/index.php?LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.com Er god forklaring på noen knuter på denne siden. Litt kul egentlig.
  3. Har et par Viper'e. Synes det er gode sneller med god brems. Bremsen løsnet til å begynne med, men det ble borte da jeg fikk en ny pakning fra butikken. Etter det har det aldri vært noe feil å sette fingeren på. Synes de er verdt veiledende pris også, og har vært å kjøpt et par på tilbud. Noen skriver om at sneller kiler seg og har dårlig brems. Det kan ikke gjelde disse her.
  4. Jeg har brukt Rio Accelerator i en sesong, så jeg kjenner det godt. Guideline The Dry har jeg testet noen ganger, både i hallen og ute på vann. Det utklasser Riosnøret på alle måter. Du kaster langt lettere, og det er lett å holde snøret i lufta. Oppfører seg så pent liksom. Hvor lenge coatingen holder gjenstår å se, men det holder vel en sesong, akkurat som alle andre flytende snører.
  5. Her er som lovet er bilde av en ørret så liten du får den.
  6. Det er noen små ørretyngel der. Men de er så små enda, og de trives dårlig. Det blir nok for varmt vann. Skal prøve med ørekyte og små abbor og andre norske arter. Noen som tåler romtemperatur. Varmen blir vel problemet med insekter også tenker jeg. Kan legge ut bilde av nyklekket ørret i kveld.
  7. Det er morsomt med akvarier. Legger inn et bilde av bekkeakvariet mitt. Det er 2,20 langt og 15cm dypt. Har god vanngjennomstrømming og fiskene trives i bakevja som dannes bak steinene. Angående CO2 tilsetting som er nevnt i foregående innlegg. Alle planter består til 40% av karbon. Det tar de opp fra vannet og hvis en tilsetter karbondioksyd(co2) i vannet, får de mer å leve av og bygge seg opp av. Rett og slett.
  8. ArveS

    Save River Folla

    Save River Folla http://www.perfectcast.net/ Dumpet borti denne linken på en utenlansk side. Jeg har ikke hørt om dette før. Er det virkelig sant??
  9. Merbau er veldig hardt, og veldig sterkt. Det har sprukket noen lister når jeg har prøvd å bøye dem, men det hjelper å legge de lenge i varmt vann. Jeg dampet de i et aluminiumsrør. Jeg skal se om jeg finner et bilde i kveld.
  10. Interressant! Kan jeg spørre hva slags materiale du brukte, og eventull prosess/fremgangsmåte? Er møbelsnekker av yrke, så det hadde vært en artig "liten" utfordring. Jeg har brukt merbau og bøk i bøylen og sur bjørk i håndtaket. Merbau er mørk rødbrun og bøk er lyst. Jeg laget en form av en 25mm tykk kryssfinerplate. Høvlet 2mm tykke lister av merbau(2 stk) og bøk(1stk) som ble lagt i varmt vann i noen timer. Disse ble spent fast i formen med masse små tvinger, og satt der til de var tørre igjen. Etter de var tørre ble de limt sammen med polyuretanlim på den samme formen og masse små tvinger. Limte i et pent stykke bjørk til håndtak. Justerte tykkelse forsiktig på avretter og pussemaskin til slutt. Avrundet bøylen med håndoverfres. Pusset og oljet like fint som et knivskaft.
  11. Jeg har en trehåv jeg har laget selv. Nettet på den er helt utslitt og må byttes. Jeg har da lyst på et finmasket nett, men jeg klarer ikke å finne det. Er det noen som har tips til hvor jeg kan begynne å lete?? Det eneste jeg vet om er Jarle og Bjørnar som har et stort er med store masker i.
  12. RIO Accelerator har en klump som ligner TT, eller kansje mer Vs Presentation. Jeg har ikke prøvd den selv, men de jeg kjenner som har prøvd den, sier dette er lina de skal bruke i fremtiden. God å kaste langt med og spenner opp stanga på de korte kastene også. Slik jeg kjenner RIO, har de god coating og lite minne.
  13. En annen mulighet er kansje denne. http://www.fluefiskesiden.no/forum/viewtopic.php?t=1523 Brun flatdøgnflue blir også 15 mm og den klekker i disse dager.
  14. ArveS

    melhus

    Kjør vestover til Skaun. Ligger flere vann over dit. Sjekk kartet og vannet ved Eggkleiva. Går en liten elv derfra og ned til fjorden, kan være ok der hvis det ikke er for lite vann.
  15. Pratet med en Oslokar, på Villmarksmessen i Lillestøm, som stopper ut fisk. Utrolig bra resultat. Tror ikke han har webside, men referer til visittkortet: Jan Ivar Brynildsen 980 38 509 Ring for avtale om pris levering etc. Pakk fisken usløyd i plast, og legg den hel i fryseren.
  16. Er dette likt gode gamle Vision Presentation?
×
×
  • Opprett ny...