Jump to content

Bounce

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  436
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by Bounce

 1. Rune, du har ikke bildet av denne fasen her? Jeg vil gjerne forstå den riktig. Jeg prøver å binde en lignende mini-nymfe og kroppen er akkurat slik, av marabou.
 2. Kjenner ikke dagens objektiver, men vet at det hjelper dersom du sier hvilken kamera den er for.
 3. Red Truck Diesel 905/4 blanks
 4. Da har jeg funnet en Sage Quiet Taper DT0 som fungerer fint med stangen.
 5. Denne er nå i boks, fant at SA VTP #4 er egentlig gansk lett og funker fint med stangen (Eikre Aquila 833). Enersnøre fortsatt litt i leting.
 6. Bra jobba på håndtaket. Det er ikke enkelt å få gummiringene formet på samme måte som korken. Skal du bruke nylon eller silk? Nylon som regel blir mørkere enn silk med lakkering, og mindre gjennomsynlig. Samtidig, tror begge deler kan funke med blanksen der.
 7. "Shotguns and fly reels -- jewelry for men." 😉
 8. Skal finne et par liner til de letteste stengene: Allaround line i klasse 1, helst litt framtung klump (typ Rio Creek) men andre kan funke, og. Tørrflueline i klasse 3, helst med lang fronttapering (typ Rio LT eller SA VPT), men andre kan funke, og.
 9. Da er første kastene tatt med stangen. Linen var Cortland Sylk #2, med tanken at hvis jeg bruker noe mindre enn 33ft så blir det nokså riktig vekt for en ener. Dette fungerte i så måte riktig at jeg ikke kunne gå mye mer enn 7-8m av line ute før jeg fikk trøbbel med kastingen. Sikkert noe som skyldes kasteferidighetene mine, men likehvel har stangen helt åpenbart grensene sine. Å kaste en glassfiber ener synes å være en øvelse på å tilpasse seg selv til det som stangen orker å gjennomføre. Den kaster pent med stangtoppen når man har 3-5m line ute, og orker opp til de 7-8 meter line som sagt. Gøy å kaste med små bevegelser og prøve å ikke bruke kraft til 5-6 meters avstand (siste 2m er fortom).
 10. Bounce

  Rio eller Sa

  Har brukt VPT (tidligere versjon) til tørt, men den er ikke akkurat en all-around line. Muligens er det noen her som har erfaring å gå undervanns med den, kanskje går det greit med buzzere og nymfer.
 11. Kjøpte min her, kjenner ingen andre som har per i dag:
 12. Har ikke veid den, nei. Men vet at Christian Hörgren mente at denne er en ypperlig gjeddestang. Dessverre tror jeg at tilgang til blanksene er dårlig.
 13. Terje, denne er ikke testet med fiske ennå, men kastet er den. Kaster fint en riktig klassifisert line, men har masser av reserve i bunndelen. Kaster også fint en kortere klump på 18 grams, samt slenger ut en Rio Gamechanger på 350grains, som motsvarer 1-hånds klasse 11.
 14. Det er halve poenget: når fiskelykken bare gir småttiser, må utstyret følge tilbudet.
 15. Ser at jeg ikke har registrert denne her, kanskje pga at den er litt mer laksestang. En Haldin 8' #8 med Struble snellefest og Snake Brand lineførere. Tok noen 13 farger å teste til jeg fant en passende tråd, men er nok fornøyd med komboen nå.
 16. Jeg siklet litt deres femdelt 7' #3. Den ser skikkelig intressant ut.
 17. Har ikke testet ennå. Har en Sylk #2 å teste med.
 18. Jeg kunne klassifisere denne som glassfiber topp/halv. Mere kraft fra halvveis og ned, mykere topp. Selvfølgelig meget avslappet, som forventet av en glass ener.
 19. Bens of Holland glassfiber 6ft og halv, klasse 1. TAC snellefeste og Rec ringer+topp. ProWrap nylon A i farge 710 (BeesWax). Klar for kamp med storfisken.
 20. Sånn litt saklig, så er det bortimot umulig å få korken av stangen pent nok å bli gjenbrukt. Snellefestet, kanskje, men denne har nå verdi av noen hundrelapper. Best gjenbruk er å finne noen som har en ødelagt bunndel av RSI906... Ellers er det jo uendelig med muligheter som en ikke-stangdel...
 21. Tror det finnes en bedrift i Sør Norge som reparere Simms og en del fiksing av fiskeutstyr. Husker ikke navnet men de kanskje har kunskapen.
 22. ...eller Monomaster, f.eks:
 23. Leter fortsatt etter en god flytesnøre i klasse 8. Liner som jeg vet funker i stangen er Rio Outbound Short, Vision Kust. Liner som jeg kunne prøve er Rio SHS #8, Barrio GT 90/125, Rio Gold. Andre forslag velkommen (unntatt Bullett Evolve, som er testet).
×
×
 • Create New...