Gå til innhold

Sjø-ørret treff i Fredrikstad


F. E

Anbefalte innlegg

  • Svar 109
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Ja det er viktig å være til stede, Larser`n.  Høres ut at du har henda fulle da. Viktig å slappe av mellom gjøremåla.  Nok mas i hverdagen vil jeg tro. Gi trygghet gjelder utover nå. Stå på og lykke til alle 3.....4?

Takk for gode råd :)

Vi blir 4 stk. dersom du regner med bikkja ;) Men frykt ikke: Dagsturer blir det nok mye av uansett!!  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En naturlig prioritering dette Larser'n. Men hyggelig hvis du får til en dagstur ut på lørdagen.

Jeg sender ut telefon nummer til allle som skal være med når det nærmer seg. Da er det bare å kontakte meg for avtaling av henting med båt når man måtte ønske dette.

Roffe: Du er selvfølgelig allerede blitt meldt på. Trenger jo noen som kan kjøre båt ;D

Mvh Frode

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Pistus.

Område saltholmen og onsøysiden er islagt. Det samme gjelder de fleste områdene i Torsnes.

Noe av Hvaler skjærgården er fiskbar.

Men dette er stort sett info jeg har fått i butikken. Skal ta en tur rundt i morgen for å sjekke en del plasser da.

Kommer tilbake med sitrap da.

Mvh Frode

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville vel ikke anbefalt deg å sitte i pølsebrød med meg i båt nei;) Men satser på å slippe å kjøre for mye,vil fiske jeg vett...Gleder meg som guttungen te jul.... Vil ha varme å åpent vann NÅ!!!!!!!!!!!!

Hehe. Frode regner jo med at du skal kjøre hele tiden.. Blir nok en stor skuffelse for han når du nekter.  ;)

Is er noe dritt. Den som fant opp vinteren var enten idiot, eller så hadde han rett og slett for lite fluer i boksen sin ;D ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Da har jeg fått bekreftet levering av mat for lørdagskvelden for alle som kommer. Ferske reker og kreps blir levert av en lokal fisker. Dette er gratis. Men jeg bestiller opp en del loff og majones når jeg har fått det eksakte antallet uka før treffen. ( Kanskje 20-30kr per person).

Nå er det mye å glede seg til fremover. SØ fisket starter for fullt med åpent vann på Bornholm om en og en halv uke. Så når jeg kommer hjem der fra har kong vinter forhåpentlig vis gått i hi, slik at det da er godt i gang her hjemme også. Mangler bare å binde opp en del tanglopper så er alle fluene på plass til sesongen.

Mvh Frode

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest bmathies

fy faen nå blei jeg misunnelig på alle som skal på det treffet 8). reker og kreps lar seg høre.. noe av det beste jeg får.

kos dere og skitt fiske.

bent

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg fått bekreftet levering av agn for lørdagskvelden for alle som kommer. Ferske reker og kreps blir levert av en lokal fisker.

Så tar vi med kastedupp og setter oss ned og venter på å få SØ på dupp med reke...  ;D ;D ;D

Skal vi ha med noe sild også? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Liten oppdatering av forholdene her nede i Fredrikstad traktene.

Var ute en liten tur i går kveld for å sjekke isfolhold i noen av buktene som pleier å være bra på denne tiden.

Da jeg kom frem var det allerede en annen fluefisker der som sto å kjørte en halvkilos. Han hadde rett før fått en på ca 1,4, gjeldsfisk i god kondisjon.

Prøvde ut ett nytt mønter som bygger på Omøbørsten, men som har fått det klingende navnet Homobørsten grunnet litt mer glam i kroppen.

Fisket ca en times tid med 2 Sø på ca halvkiloen som resultat.

Ny tur ut klokken 0600 i morges til det samme området. I dag var også Roffe 84 og Lars med. Første timen ble resultatløs i den samme bukta som leverte dagen før.

Ny bukt, tre kast en fisk. Ingen stor fisk dette heller, men ca 6hg. Totalt ble det 5 fisk største på kiloen.

post-4079-13949876189025_thumb.jpg

post-4079-13949876189387_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sender deg nummeret på PM Tony.

Flua fikk sitt navn av kompisen min som også er opphavsmannen til flua Pistus. Er bindt på samme måte som en Omøbørste, men med icedubbing i kroppen og cdc som hackle. Det er en del plasser fortsatt med is, men det hjelper for hver dag. Onsøy landet er så godt som isfritt. Mens Torsneslandet har fortsatt en del is. Blir en tur ut før jobben i morgen tidlig.

Mvh Frode

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har stått og sett på mye fisk i Hvalsund (innløpet mot nord), både torsk, sei, horngjel og sjøørret). Fått noen fine sø der også, men mest smått. Til og med makrellen går noen ganger inn i Vauerkilen om sommeren, og noen overvintrer, sannsynligvis fordi de ikke finner veien ut.

I vest, strømmen ut mot Papperhavna, så er det veldig grunt, men har sett sjøørret jage tobis på grunnene der. Ved innløpet i Vauerkilen har jeg fått noen fine, bl.a en gang det var 24 grader i overflata. Merkelig følelse å varme henda på en sjøørret :) Ellers er det irriterende mye småhvitting der om kvelden.

Det er ofte litt slitsomt å fiske i disse strømmene, fordi det er så mye vegetasjon (alger) som dras inn og ut av strømmen. Men artig å fiske i småelver som er salte, strømmen kan gå ganske hardt ved full-/nymåne.

edit: noen skriveleifer mm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det bare å glede seg til treffet!!!

Bedre og bedre fiske for hver dag som går. Har nå fisket noen dager ved kilen som ligger rett vest for Arisholmen med fangst hver tur. En eller fler av oss har fått fisk, eller hatt fisk på. På de tre siste turene har det blitt tatt 9 fisk med snittvekt på 7-8 hg.

Turen i dag ga to fisk på undertegnede på henholdsvis 1,1 og 1,4kg. Er nå så optimistisk med tanke på treffet at jeg nesten gir fiskegaranti på de som er med. 14 dager så er nok trivsel temperaturen ganske optimal der ute. Regner med å ta en tur ut i morgen ca kl 0600. Hvis det er noen andre som har lyst til å bli litt mer kjent i området før treffet er det bare å henge seg på. Alle fiskene som vi får slippes selvfølgelig ut i gjenn slik at de kan bli litt større når dere andre kommer nedover for å prøve lykken.

Ingen bilder i dag grunnet tomt batteri på kamera.

Mvh Frode 

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...