Gå til innhold

hvor gamle var dere............ alle må svare


AndersRN

Anbefalte innlegg

  • Svar 156
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Hei Gisle,

det måtte være i 2003 jeg husker ikke navnet på hun som holdt kurset, men det var ei jente fra Asker. Kurs eller instruksjon er absolutt å anbefale, både min svigersønn og jeg hadde stor nytte av det. Seinere har vi brukt videokamera og filmet hverandre når vi kaster på barmark, noe vi begge har funnet svært nyttig, da det er letter å se selv hva som må korrigeres enn å få det forklart - rart dette med hvor mye klarere man ser med egne øyne enn gjennom andres. Vi ses kanskje i fjæra etter som jeg bor på Slemmestad. Det får vi kanskje ta som PM.

 

M.v.h.

 

Jens

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Fisket med langbambus fra jeg var 9 til jeg var 13 år. Da fikk jeg en Moon innebygd haspel snelle og stålstang. Da startet interessen for innholdet av ABU katalogen for fullt. Første lønning som 14-15 åring ble brukt på åpen haspel utstyr. Kjøpte ABU stang og ABU Delta3 snelle for konfirmasjonspengene. Da skulle fluefisket begynne. Men, jeg hadde ingen til å lære meg og på den tiden fantes det ikke video' er og bøker om fluekasting. Internett var knapt Arpa nett og en av de gjeveste konfimasjonsgavene var en kalkulator med to desimaler!

Fluekasting ble en stor stor skuffelse. Snøret landet alltid ukontrollert i en kveil knappe 4 meter fra meg uansett kraftbruk. Flueutstyr ble derfor lagret på loftet.

 

32 år gammel ble jeg invitert med til elva Eitro på Hardangervidda. Gutta som hadde med seg fluestenger fikk fisk. Vi som fisket med mark, sluk og spinner ble statister. Inspirert på nytt bestemte jeg meg for å prøve en gang til. Dette var rett før fluefiskebutikken på Frogner i Oslo la inn årene. Kjøpte noe av det dyreste utstyret de hadde. Hvis jeg ikke fikk det til nå, så var det mannen det var noe feil med, ikke utstyret. Denne gangen gikk det bedre, etterhvert så overtok fluefisket totalt. Det er ergelig å tenke på at jeg mistet så mange år.... Kan vel si at jeg startet fluefisket som godt voksen.

 

Hmmm, kunne tenke meg en tur inn til Eitro igjen. Det er fin liten elv der den nederste delen ned mot Langavatn kan by på kilos fisk hvis en er heldig. Tror vi brukte en 3 -4 timer på å gå inn fra Tinnhølen.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anders80

Fikk et sølvkroken fluesett på en ferietur på vestlandet da jeg var 15er nå 27,fisker fremdeles med andre ting også men det blir mer og mer flue. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trur jeg var ca 7-8 år gammel da jeg fikk mitt første fluebindersett fra Turral , og allerede den sommer’n sto jeg og vifta fatterns  hvite og brune, eller var det hvite/røde tjøstheim AFTM 6-7 , mens marken lå ute og koste seg i elva. Ble fort slutt på haspel da min nye julepresang, en Kunnan grafitt  et eller annet lå under juletreet, en åpenbaring i fluefiske, den nye herligheten ble veid i gram ikke kilo. Nyheter som  Wf skulle ta over for Dt, wow.  Interessen økte for hvert år og jeg bygde min første stang , en Powell featherlight(weight) for ivrig opptjente jordbærselgerpenger.  Hobby gikk over i mani, dreie sine egne snellefester i tre og plast, kappe blanks , lakke stenger hvite og rosa, og surringer i alle slags farger,  tøye grenser for alt det var verdt frem til nå….. Faktisk kjøpt meg en markstang igjen, litt til meg og litt til den nye,  han er fem år, ivrig og helt lik pappa,  kan det bli noe bedre..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fisket siden 11 års- alderen, kjøpte ei 1.fluestang når jeg var ca 14, fisket med det en sommer. Og har ikke fisket med flue siden ifjor vinter. Nå er jeg helt hekta. Bundet fluer har jeg gjort siden jeg var 14, tok det opp igjen for 1 år siden. Er 27 år nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...