Dryflyfool Skrevet 3. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 3. mai 2012 Sorry for overskriften . Men ser på div. oppslagsverk at den blir "opptil 90cm og ca. 1,2 kg." I beg to differ! I dag hadde jeg en rakkar som prøvde seg på flua nesten helt inne. Det må ha vært en slimfisk på godt over metern! Stod på en brygge, og fikk god tid til å observere den. Noen som har erfaringer her? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Vegas Skrevet 3. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 3. mai 2012 Er vel generelle tall som noen har lagt inn Er vel ikke den fisken det målrettet fiskes mest på og de fleste (i allefall meg) setter de rett tilbake. Har selv fått noen hønnsvære jækler av den arten der så det forundrer meg ikke om de kommer i vesentlig større varianter. Norgesrekorden mener jeg er på rundt 1,6 kg eller noe slikt? Da bør den være godt over meteren... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hallingdansaren Skrevet 3. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 3. mai 2012 "90 cm og 1,2 kg" er et vagt estimat. Jeg fikk en relativt diger horngjel sist lørdag, den var 1 meter-ish og veide over kiloen. I tillegg hadde den et fin-fint utras på +/- 30 meter. Den svømte sammen med 2 andre horngjeler, hvorav én av dem var større enn den jeg hadde på kroken. Egentlig en ganske morsom fisk på få på kroken, og som etter min mening er minst like god på tallerkenen som makrellen. Om ikke bedre - kjøttet er saftigere. Tilleggsspørsmål fra min side: Jeg tok altså horngjel den 28.april. Er ikke det _veldig_ tidlig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dryflyfool Skrevet 3. mai 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 3. mai 2012 Jupp. Horngjellen har fått mye mas blandt oss SØ-fiskere, fordi mange føler sesongen er over, den tar flua før prikkefanten, samt at lukta sitter... Litt synd egentlig. For showet den kan gi, med brutale utrusninger, luftakrobatikk, er ganske så fett! Og så er den i tillegg en utmerket matfisk! Det er nammenam! Skru av lyset, og se beina lyse i mørket... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marbakken Skrevet 3. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 3. mai 2012 Å få Horngjel er kjedelig, den gir meg ikke noe spesielt kick. Artig å få nåe man er liten og den ser jo kul ut! Det er fisker man er redd for å miste jeg liker å fiske etter. En feit sjøørret som hopper og spretter vil du ha på land. En Horngjel vil jeg helst skal dette av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Vegas Skrevet 3. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 3. mai 2012 Jupp. Horngjellen har fått mye mas blandt oss SØ-fiskere, fordi mange føler sesongen er over, den tar flua før prikkefanten, samt at lukta sitter... Litt synd egentlig. For showet den kan gi, med brutale utrusninger, luftakrobatikk, er ganske så fett! Og så er den i tillegg en utmerket matfisk! Det er nammenam! Skru av lyset, og se beina lyse i mørket... Om den er en god matfisk kommer jeg nok aldri til å finne ut. At beina lyser i mørket er nok for at mine settes tilbake Men de gir ofte en god fight. At de lukter som "krabbeklo i undiken" er noe herk, men det verste er at de følelsesløse nebbene er godt utstyrt med et solid antall spisse tenner. Skal ikke mange trekkene til før ei flua kan kasseres, for de gir seg pokkern ikke før de blir kroka Vet ikke hvordan de jager byttet sitt, men har inntrykk av at de bruker nebbet til å smelle til byttedyret, deretter snur dem seg for å høste måltidet, men da trekker jo vi oftest i lina som resulterer at veldig mange av dem krokes i ryggen eller andre finurlige steder. Så det verste for min del er å få feilkroket fisk og ødelagte fluer. Lukta får tanga ta seg av. Jeg tar ikke på fisken Får jeg ikke kroket dem av kjapt i vannkanten så får håven plukke dem opp mens tanga jobber. Mens jeg er i gang med en doktoravhandling så bør det også nevnes at selv om horngjel ansees som en "møkkafisk" så bør den settes pent tilbake på linje med en sjøørret eller bass. Ser ofte mang en kar som sparker disse nedover svadberga og det er ikke veldig kompis. Fisk er fisk og den har sin plass i systemet PS: At horngjelen er på plass betyr bare at det går mot bass... Like sant som det rimer Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marbakken Skrevet 3. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 3. mai 2012 Håper det blir en bra HA sesong! Kjipt i fjor, som om den ikke var her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snekkern Skrevet 3. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 3. mai 2012 Sant så sant! Aldri smakt slang selv, men har hørt at den kan være best om man gjør det riktig..! Og beina er jo gøy for små og store:) Men ja.. Er slangen her, så er Hells her.. Ihvertfall like rundt odden.. Spennende tid fremover nå!! Gleder meg til første rapport på HA tråden!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pættis Skrevet 4. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 4. mai 2012 Mens jeg er i gang med en doktoravhandling så bør det også nevnes at selv om horngjel ansees som en "møkkafisk" så bør den settes pent tilbake på linje med en sjøørret eller bass. Ser ofte mang en kar som sparker disse nedover svadberga og det er ikke veldig kompis. Fisk er fisk og den har sin plass i systemet PS: At horngjelen er på plass betyr bare at det går mot bass... Like sant som det rimer så sant så sant lars! både at den er en møkka fisk og at den bør behandles som ALL annen fisk! pluss at bassen er i annmarsj, kjenner det på gikta! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
EirikF Skrevet 4. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 4. mai 2012 Egentlig en ganske morsom fisk på få på kroken, og som etter min mening er minst like god på tallerkenen som makrellen. Om ikke bedre - kjøttet er saftigere. Har du noen tips til tilberedning? Har trodd den måtte røkes el.? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pistus Skrevet 4. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 4. mai 2012 Den er mye brukt i fiskesupper/gryter i våre naboland,kan tilberedes som makrellen ellers-både stekt og kokt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tony Pedersen Skrevet 5. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 5. mai 2012 Horngjel er kult på popper Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
EirikF Skrevet 5. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 5. mai 2012 Den er mye brukt i fiskesupper/gryter i våre naboland,kan tilberedes som makrellen ellers-både stekt og kokt artig, skal prøves! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snekkern Skrevet 5. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 5. mai 2012 Horngjel skal visstnok være en av de bedre fiskene å lage kraft av iaffal Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tore M. Nilsen Skrevet 6. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 6. mai 2012 Hva med denne: Googlet litt og fant denne: http://www.smh.com.au/lifestyle/cuisine/seafood/recipe/panfried-garfish-with-spicy-cucumber-20111019-1m07y.html Skal garantert kakke og spise dem neste gang de er innenfor skuddhold. Ser jo godt ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kalle Skrevet 6. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 6. mai 2012 Jeg hadde aldri sett en horngjel før men i går fikk jeg denne Så faktisk flere som gikk i stim rundt meg, hadde en 7-8 stk bare 2 meter i fra meg. Merkelige skapninger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flyfish-doc Skrevet 6. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 6. mai 2012 bare å komme til Tønsberg og forsyne seg.... De leveres som metervare og tar det meste som blir servert under Sø fart.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lhegdal Skrevet 7. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 7. mai 2012 Horngjell er utmerket å spise som det blir påpekt. Foretrekker å steke den, slik som med makrellen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fæskarn Skrevet 10. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 10. mai 2012 bare å komme til Tønsberg og forsyne seg.... De leveres som metervare og tar det meste som blir servert under Sø fart.... Skriver under på den. ... Fiskes best når du aller helst vil ha SØ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gavia Skrevet 10. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 10. mai 2012 For den som ikke bare liker en morsom fight, men også å ta opp fisk for å slippe og spise mer industrimat og kraftforprodukter enn høyst nødvendig, er horngjellen topp. Men i fiskerverdenen er ikke alle fisker like. Noen utras er mer verdt enn andre selv om de ikke er tøffere. Horngjel liker jeg best stekt. Det blir smale fileter! Blir lett en del biter og ikke hele stykker. Spis de stekte bitene med stekt ris og en frisk salat. Anbefales! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fæskarn Skrevet 10. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 10. mai 2012 For den som ikke bare liker en morsom fight, men også å ta opp fisk for å slippe og spise mer industrimat og kraftforprodukter enn høyst nødvendig, er horngjellen topp. Men i fiskerverdenen er ikke alle fisker like. Noen utras er mer verdt enn andre selv om de ikke er tøffere. Horngjel liker jeg best stekt. Det blir smale fileter! Blir lett en del biter og ikke hele stykker. Spis de stekte bitene med stekt ris og en frisk salat. Anbefales! Ble sulten her jeg sitter..... Har jeg kanskje en Grandis i frysern tro? hehe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atle L Skrevet 10. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 10. mai 2012 Røker de med sitronpepper og salt i varmrøk. Det kan lett gjøres i en kulegrill med røkspon. Serveres med en kald lys pilsner Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vebjørn' Skrevet 10. mai 2012 Rapporter Del Skrevet 10. mai 2012 Røker de med sitronpepper og salt i varmrøk. Det kan lett gjøres i en kulegrill med røkspon. Serveres med en kald lys pilsner Gjett hvem som ble sulten nå! Vebjørn! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg