Gå til innhold

Spennende møte med kraftbygger.....


Gjest staffan@epost.no

Anbefalte innlegg

Gjest staffan@epost.no

I korthet: Vindmøller som ekstrakraft vil skape mere jojovann i elvene våre.... Vindmølle kraft er har ingen kontinutet i produksjon av energi, stopper vinden så må man kjøre kraftverkene....... Norge og Sverige er land som i framtiden vil være produksjonslandene av energi til Europa..... det fordi at alternativene i europa er kullkraft, kull er en forgjenglig energikilde samt skaper av stor luftforurensing hvilket vil slå ut mange av vassdraga våres med sur nedbør, eller flere atomkraftverk med den usikkerheten det er rundt slike produksjonssteder..... Altså, jojovannstand kan vi ikke unngå i framtida så lenge vi produserer kraft på den den måten vi gjør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg begriper ikke at når 99% av kloden er 1000 grader eller mer så greier ikke engang vi som verdensledende på boreteknikk, stinn av penger og på jakt etter å utvikle ny teknologi å få til noe. I stedet satser man på osmoseenergi (ferskvann/sjøvann) og vindturbiner. Dette er uspennende og tildels utprøvde ting, mens termisk energi stort sett bare er i bruk der varmvannet kommer opp av seg selv.

Vil slik energi utkonkurrere for mye av gammel tradisjonell energi? Det er jo greit for sysselsettingen at mange jobber i kullgruver. Har enda ikke hørt en eneste politikere nevne termisk energi.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

Det er et problem at vi ikke tør å utforske nye ting.... det må nok komme en skipsreder som vil bruke noen milliarder, for Jens vil ikke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tipper de fleste går og venter på fusjonsreaktorer.

Har også vært en del på nettet om Helium-3, som det finnes noe av på månen og mengder av på Uranus.

En last Helium-3 med romfergen er nok til å dekke USA sitt totale energibehov i et år.

Er dessverre at Borten Moe, Lund (Statoilsjefen), og Stoltenberg synes oljesand og lakseoppdrett er helt ålreit.

Så lenge vi sponser regnskogen med noen mrd i året (som likevel går til korrupsjon), så er det vel ingen som tror at den norske regjeringen ikke er grønn!!

Måtte bare måpe da jeg leste at oppdrettslaksen produserer mer kloakk enn den norske befolkningen til sammen!

Hva er da vitsen med renseanlegg? Hvorfor kan ikke alle gi faen og slippe kloakken rett i sjøen når oppdrettsnæringen gjør det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager avsporingen. Jeg vet ikke så mye om vindkraft, bortsett fra at Danmark sin vindenergi utgør 22-23% av den totale energiproduksjonen.

Et eller annet sted må vi vel hente energien fra. Tyskerne legger ned 10 atomkraftverk i nærmeste fremtid som følge av Fukoshima.

Håper (og tror) vindenergi ikke ødelegger så mye for naturen som vannkraft har gjort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hoy,

Ja de greiene der er skummelt, har så vidt touchet temaet tidligere. Det der med jojo elver, tror jeg også kommer til å skje. Det er derfore det er viktig å være fryktelig observant å komme på banen raskt hvis et kraftverk skal reguleres. Tenk bare hvis Barduelva og Bandak skulle blitt kjørt mer ekstremt!

Vindkraft er en ting, så kommer "Europas grønne batteri" i tillegg. Ved kraftoverskudd i Europa skal nordmenn sitte og pumpe vann opp i magasin, for så å kjøre som en tulling når det kommer kraftunderskudd i resten av Europa.

Sitat fra Venstre:

Pumpekraft og effektkjøring bidrar til raskere, større og hyppigere endringer i vannstanden i magasinene. Det kan skade naturen og er derfor en viktig miljøutfordring. Venstre vil at NVE og naturvernmyndigheter skal gjennomgå alle store magasiner, og lage regler for hvor stor variasjon i vannstanden som kan tillates for hvert enkelt magasin uten for store miljøbelastninger.
http://www.venstre.no/artikkel/43253

Det virker også som om det kan gjøres på en annen måte, med at det kjøres i et lukket system, mellom to magasin:

I motsetning til tradisjonell vannkraft, hvor vi tapper høytliggende magasiner ned til lavtliggende generatorhaller og slipper ut vannet i sjøen eller elver, så må disse vannmengdene tas vare på. De må slippe ut vannet i lavtliggende magasiner hvor vannet kan pumpes tilbake til toppen.
http://e24.no/energi/slik-kan-norge-bli-europas-groenne-batteri/20163636

Og heldigvis er ikke alt Borten Moe gjøre helt unyansert:

Så har det vært en diskusjon rundt begrepet “Norge som Europas grønne batteri”. Jeg tenker at det er viktig å ha litt kontroll på størrelsene. Tyskland alene vil ha et balansekraftbehov på 69 GW installert effekt. Norge har i dag 29 GW installert effekt, sa Moe.

Proporsjonene er viktige. Vi er nødt til å ha i bakhodet at infrastrukturen som kreves for å transportere slike kraftmengder over store avstander, vil vises. Jeg sier ikke at vi som samfunn ikke skal ta investeringene, men vi må være klar over hva som kreves, og over hvem som skal betale for det, sa energiministeren.

http://www.tu.no/energi/2012/01/05/selger-gjerne-pumpekraft-i-tyskland

Men hvorfor må dette gjøres i Norge? Vi har ikke kraftunderskudd her, i det jevne år er bunnlinja positiv og husholdningens kraftforbruk har minsket de siste ti årene. Så vil skal herje mer i naturen en det vi allerede gjør, på grunn av at resten av Europa lever som sild i tønne og ikke har tilstrekkelig infrastruktur. Den norske forbruker kommer til å være taperen, det er vi som må betale for linjene til Europa, og det er vi som får dyrere strøm.

Nei vi får si til Tyskland som de sier til Hellas, dette får dere rydde opp i selv.

Viskelær...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...