Gå til innhold

Kirkelig trålkritikk


Knut Adolfsen

Anbefalte innlegg

Denne andakten vakte vrede hos fiskebåtredernes forening. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_romsdal/1.8367427

Tror det er mange som har opplevd det samme som kappelanen.

Har ikke fått noen reaksjon fra informasjonsleder Skarbøvik hos fiskebåtrederne på denne

http://fiskejournalen.se/tralforbud-skyddar/  Kanskje ikke så rart?

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skremmende lesning og igjen banaliseres ødeleggelsene av eksponentene for grådighetskulturen. For det er det det er.

Av kommentarene til første link så kan det synes som at pastoren sneier borti et ømt punkt hos fiskebåtrederne. De har nok ikke helt reint fiskemel i posene sine nei...

Dette bør leses. Bra du tar opp dette  Sarepta!

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt informasjonsfaglig arbeid av kirken, tipper de må bli så spisse for å nå ut til så mange som mulig fremover. Spissformuleringer får ofte folk til å komme ut av boet og tryggheten sin. Være med og sette agenda, skape bølger, unngå å bli tiet ned, viktig om det er elv eller fjord også det. En god oppskrift på hvordan få gehør og skape debatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja Sarepta,dette viser hvilken dårlig sak de har og av kommentarene under artikkelen var det også et par tidligere trålermannskap som bekreftet at dumpinga av fisk antagelig er større enn tidligere antatt.

Tråling er en økologisk katastrofe. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitater:

"Fiskebåtredernes forbund mener at dagens radioandakt inneholder injurier og usanne påstander"

"– Alle skal snakke sant. Og det blir ekstra alvorlig når slike feilaktige påstander blir satt frem i en andakt, sier informasjonsleder Oddbjørn Skarbøvik til NRK"

Haha...unnskyld at jeg ser det komiske i en slik sak, men dette er kanskje den eneste gangen de faktisk har sagt noe sant i en andakt. Og først da får de pepper for å lyve  ;D

Reaksjonen til rederne er som forvente. Det er ofte når man føler seg truffet at behovet for å forsvare seg er størst!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har skjedd tidligere at trålfiskere, dessverre bare en og en, har fortalt sannheten. Da lages det så mye støy fra organisasjoner og andre fiskere at saken og personen snart blir glemt. Kapellanen la seg dessverre flat og unnskyldte seg. Hun var helt sikkert ikke klar over at uttalelsen skulle skape så mye rabalder, og manglet fakta for sine påstander.Vi bør ikke glemme saken selv om vi svinger fluestang i salt eller ferskvann. Jeg har skrevet til Brennpunkt og tipset om rapporten om øresund vs kattegat. De skal forresten ha et program om Røkke og hans bravader i nord-norge. Hans(og andres)trålere ødela fisket for lokale fiskere langs vestkysten av sør-amerika. Der var det fritt fram. Her er det ikke fritt fram men ikke alt lar seg regulere. Kaster man store deler av fangsten er det miljøkriminalitet. En trålfisker som fisket i Barentshavet på 90 tallet sa at bare de kastet mer fisk pr år enn det tyske "bobilfiskere" fisket.

Friluftsfjorden/ Trålfrifjorden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...