Gå til innhold

Fluer til fjelltur i Nordland


arnetob

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg og en kompis skal en helgetur til et lokalt fjellområde og trenger tips til valg av fluer og sånt. Vi har egentlig akkurat begynt ordentlig med fluefiske og bruker som regel bare å peise ut en flue vi syns ser bra ut og satse på det beste. Så vi har liten peiling på insektsliv og klekkinger. Vannet vi skal overnatte ved er middels stort og ligger ca 550 moh. Andre små vann og tjern i ca samme høyde skal også fiskes i. Tips til fluer og hva slags insekter vi skal se etter nå på denne årstiden? Har denne boksen + masse enkeltfluer. Hva er "sikkerstikk" der oppe nå?

http://www.fluefiskeutsalget.no/index.php?nr=90&case=4&id=488&idkategori=166&kat_name=Fluesett&prod_name=Nord-Norge%20Sette&startrow=

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det settet ser bra ut.  <<l Når det ikke vaker eller klekker spesielt mye er svarte tørrfluer som regel veldig bra på denne tida - mye landinnsekter som krasjlander utpå, i tillegg til Bibio. Streaking Caddis i kveldinga, døgnfluer hvis du får en klekking. Stankelbein og selvsagt mygg er også alltid aktuelle.

Ellers kan det være en idé å undersøke om det har vært bjørkemålerinvasjon i området i år. De voksne bjørkemålerne er på vingene nå (ganske store, hvite sommerfugler), og de er svært tallrike der skogen står svart.

Kan fort bli mange av dem på vannet, og da blir det vaking.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...