Gå til innhold

PeTA igjen.....


Flemming

Anbefalte innlegg

Gjest Jostein Berg

Hei Jøran!

PeTa er i mot alle former for fiske. Ellers har du tatt opp mange viktige problemstillinger. Hvordan kan de som kjører bil, og etterlater seg haugevis av døde og skadde insekter argumentere mot avliving/skading av andre skapninger? Da må de sette én arts verdi opp mot en annen. Hvordan skal de personene måle stressfaktoren til ei spyflue som var utsatt for en nesten-ulykke da den ble tatt av turbulensen av en bil, og brukte fem minutter på å komme seg igjen? Og hvordan skal de måle spyfluas stressreaksjon opp mot en gjenutsatt ørrets? Men å drepe en milliard insekter med bil er vel lovlig, siden vi er avhengige av biltrafikken for å få de økonomiske hjulene til å gå rundt. Mens sportsfiske jo bare har med trivsel og livskvalitet å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 72
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Ja, vi har fått hodet til å tenke med, blant annet, så da får andre enn meg gjøre nettopp det, for å finne en mer gyldig grunn til å drive med sportsfiske. Slik jeg ser på det, altså det jeg tror er årsaken til at jeg fisker (og jakter), er det en medfødt evne og lyst til å gjøre dette. Jeg føler altså glede ved å mestre dette så godt jeg klarer. Den gleden jeg som unge følte over å spise egenfisket ørret var i alle fall ikke tillært.

 

Hvis dette ikke er grunn god nok til å holde på med dette, er forklaringen en mot-hensikten lyst til å bedrive perverse handlinger for å plage fisk, fugler og pattedyr da? Og er dette begrunnelsen vi skal bruke i argumentasjonen for å muliggjøre jakt og fiske i fremtiden?

 

Og nei, det er ingen mennesker i Norge som trenger å fiske for å overleve i dag. Flesteparten overlater det til mannskapet på fabrikktrålere og andre yrkesfiskere. Ærlig talt, mener dere at vi nå og i fremtiden må lære oss en lang argumentasjonsrekke for å forsvare vår lyst til å bedrive fiske? Skal vi fratas kjønnslysten også, da? Vi behøver ikke lenger å utøve sex for å formere oss. Men dette er vel også en medfødt basis-lyst? Og bare fordi vi ikke behøver å ha sex for forplantningens skyld, er vel ikke dette et godt argument for å slutte

 

Ser egentlig ingen konflikt i våre syn. Tvert imot tror jeg vi er ganske enige.. det hjelper ingenting med allverdens vidløftige argumenter når man snakker to forskjellige språk. Enkelte mennesker er det bare umulig å kommunisere med (ref svigermora til Stig og Flemming), det kan vi like gjerne erkjenne først som sist.

 

Det avgjørende er at jeg gjennom å fiske tilfredstiller grunnleggende behov i forhold til opplevd livskvalitet. Selvfølgelig må jeg veie mine fordeler mot de ulemper jeg påfører mennesker, fisk osv for å kunne rettferdiggjøre mine handlinger.

 

Synes forøvrig du er fryktelig beskjeden når du overlater tenkingen til andre. For er det noe som preger dine innlegg i fiskeforvaltningsdebatten her og på Glommaguiden så er det tankearbeid :smt023

 

mvh

rjf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat' date=' Jostein. Man har en vanskelig jobb hvis man skal rangere liv ;)[/quote']

 

Det er sant, men likefullt gjør vi det hele tiden, mer eller mindre bevisst.

 

rj

 

Helt enig. Man har en vanskelig jobb hvis man skal rangere liv, for deretter å etterleve det :twisted:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jostein Berg

Jeg tror egentlig ikke at noen i denne tråden er så veldig uenige. :D

 

Kan dere hjelpe meg med en forklaring på hvordan dere lager sitater? Markerer dere og kopierer og limer inn, eller er det et redskap på denne siden som jeg ikke har fått med meg? Det hadde jo vært greit å bruke de eventuelle mulighetene side-teknikken har å by på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jostein Berg,

Kan dere hjelpe meg med en forklaring på hvordan dere lager sitater?

Eller gjør som meg: Marker ønsket tekst og trykk på Quote selected i Quick Reply boksen nederst. Sett deretter markøren inntil den første Quote-koden i Reply boksen og trykk på brukernavnet for å vise hvem du siterer....
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal vi fratas kjønnslysten også, da?

Vær grei å ikke nevn svigermor i samme utpust som overnevnte forlystelser. Ille nok at hun blander seg inn i fluefisket mitt. :(

 

Selvfølgelig bryr jeg meg ikke om hva svigermor mener. :D Poenget med strengen var vel å få frem om vi er forberedt på å ta en debatt om dette skulle bli et tema. Dersom vi tar en lettvint en her og sier at fisken ikke føler noe, at vi må leve ut våre medfødte instinkter og at vi forøvrig ikke bryr oss om hva "svigermor" mener, da har vi meldt oss ut av debatten. Vi får ikke innflytelse og andre kommer til å ta avgjørelsene over våre hoder.

 

Kom igjen. Vet der er en rekke glupe hoder her som helt sikkert har mye vettugt å tilføre

 

Stig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat' date=' Jostein. Man har en vanskelig jobb hvis man skal rangere liv ;)[/quote']

 

Når det gjelder å rangere dyr, så har jeg forstått det slik at PeTA har valgt det å kunne føle smerte som en vesentlig faktor. Det er derfor fryktelig irriterende at forskerne fortsatt krangler om fisk kan føle smerte eller ikke. Torsk (som ofte spiser piggete mat) gjør jo ingen motstand før du drar i snøret, først da stikker den. Når den da stikker, så svømmer den vekk fra presset. Prøv å dra en okse etter ringen i nesa, og se om den stikker vekk fra presset? Nope, den føler smerten og følger pent etter.... ;)

 

Slike forskerrapporter som dette støtter begge sider fra tid til annen:

http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/02/10/361096.html

 

Men nok om smerte kanskje... Noen som vet hva NJFF foretar seg av lobbyvirksomhet etc når det gjelder denne (kommende?) utfordringen mot fiske generelt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erik Eikre

Skal konkurransefiskere slutte med konkurranser' date=' eller skal de drepe alt de får på?

[/quote']

Mulig jeg banner i kjerka nå, men fra et etisk og moralsk ståsted er konkurransefiske problematisk.

Bare bann i vei du Osprey, så hårsåre er vi ikke. :)

 

Siden jeg er en ihuga konkurransefisker så kan jeg vil svare på dette også. Jeg kan like godt si det med en gang - Jeg har store problemer med å overbevise meg selv om at mitt vanlige fiske i Hemsila er like etisk forvarlig som konkurransefiske. Ja, du leste riktig! For å forklare:

 

I Hemsila fisker jeg kun for moro og ikke for å gjøre annen nytte enn å tilfredsstille mine behov for rekreasjon og spenning. Ved konkurransefiske stiller det seg helt annerledes. Dersom en forening eller klubb har et vassdrag hvor det er overbefolket eller at de andre årsaker trenger å kultivere så er det absolutt ikke verre å arrangere en konkurranse enn å sette garn. Selv om de bruker småmaskede garn vil de fortsatt få en del fisk som det er ønskelig å ta vare på. Vi som fluefiskere har derimot muligheter til å sette de flotteste fiskene uskadd tilbake. En annen ting er at vi piner fisken over en mye kortere tid enn om de sitter fast i et garn en hel natt. Vi gjør attpåtil alt vi kan for å få fisken inn så fort som mulig (hvilket man alltid bør gjøre). I elv er det også små muligheter for garnfiske. Og vi er vel alle enige om at det er viktig å kultivere slik at ikke all fisk i vassdraget skal slite for å skaffe seg nok mat, eller hva? I Hemsedal har faktisk et passe stort vann gått fra å være fullt av slank fisk på 18-20cm, før vi begynte å konkurrere der, og til å inneholde masse feit fisk på 300-600g! Noen få eksemplarer på rundt kiloen også. Og jeg kan garrantere at vi konkurransefiskere har bidratt sterkt til dette. Bare spør grunneier. Han er ganske så fornøyd med fisken han får der nå. Jeg tipper at fisken, om den kunne tenke, også er mer fornøyd med tilværelsen.

 

Under NM i Førde i år vil vi også kunne gjøre nytte for oss. De stedene som det skal fiskes vil det være en god del fisk som vil ha det bedre om vi fjerner noen av dem. Samtidig vil det være noen store som vi enten kan sette tilbake eller gi til gamlehjemmet. Tipper det vil være stor jubel der om de får litt fersk fjellørret på menyen. Og for å være helt ærlig - Jeg tror ikke det er så mange fluefiskere som ofte reiser bortom gamlehjemmet og leverer fisk. Slik har det ikke alltid vært vanlig å gjøre etter konkurranser heller, men det har blitt gjort og det bør gjøres så ofte som mulig.

 

Ikke alt ved konkurranser har vært like bra. Det skal jeg glatt innrømme. Blant annet har vi hatt One-fly i Hemsila. Kun til egen forlystelse og med absolutt ingen andre positive ringvirkninger enn at det ble vanskeligere for svenskene å få fisk etterpå. Bortsett fra at det var sinnsykt gøy da! Det ble altså vanskelig å forklare hvorfor vi avholdt slike konkurranser og dermed forsvant kanskje den morsomste formen for konkurranse som noensinne har blitt arrangert i Norge. Men, men...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at det blir nevnt et par ganger at "rekreasjonsfiske" er verre enn matauk. Hvorfor er det det?

 

Har vi større rett til å drepe/ plage dyr og fisk når vi er sultne enn når vi søker glede?

 

Et spørsmål til deg Eikre: Er det etisk forsvarlig å kultivere? Hvis ja, hvilke etiske retningslinjer legger du til grunn for det?

 

Handler ikke kultivering også om "rekreasjon"?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erik Eikre,

Ved konkurransefiske stiller det seg helt annerledes. Dersom en forening eller klubb har et vassdrag hvor det er overbefolket eller at de andre årsaker trenger å kultivere så er det absolutt ikke verre å arrangere en konkurranse enn å sette garn.

Det er jeg helt enig i. Det er tvert imot bedre enn å sette garn, nettopp med bakgrunn i de argumentene du selv gir. Dersom det er slik at konkurransefiske er kultiveringsfiske har jeg langt mindre problemer med å forsvare det. I så fall har jeg også en god del elver i bakhodet dere skulle tatt dere en tur til ;) Uten inngående kjennskap til konkurransefiske, har jeg vel allikevel fått forståelsen av at i enkelte konkurranser settes nærmest all fisk tilbake igjen ? Det grunnleggende problemet er nok konkurranseelementet, som blir selve motivet for dette fisket. Enkelte ting skal man kanskje bare ikke konkurrere i. Man kan konkurrere i casting, fluebinding osv, men når man har som primær målsetting å å flest mulig fisk for å vinne en eller annen premie (eller opparbeide prestisje?), blir det litt vanskelig. For meg handler hele fluefiskets ideal om noe annet, nesten det motsatte av konkurranse.

 

Thomas Homme,

Har vi større rett til å drepe/ plage dyr og fisk når vi er sultne enn når vi søker glede?

Det vil det sikkert være delte meninger om, personlig synes jeg det er åpenbart, og har antagelig å gjøre med at mat dekker et mer grunnleggende behov enn rekreasjon og glede. Mat er faktisk en forutsetning for glede. Ikke dermed sagt at ikke rekreasjon kan være en god nok begrunnelse, men altså oppfatter jeg behovet for mat som den ultimate begrunnelsen. For oss i vesten er det nok vanskelig å bruke behov for mat som hovedargument og det er derfor disse spørsmålene blir vanskelige.

 

Mvh

rjf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erik Eikre
Ser at det blir nevnt et par ganger at "rekreasjonsfiske" er verre enn matauk. Hvorfor er det det?

 

Har vi større rett til å drepe/ plage dyr og fisk når vi er sultne enn når vi søker glede?

 

Et spørsmål til deg Eikre: Er det etisk forsvarlig å kultivere? Hvis ja' date=' hvilke etiske retningslinjer legger du til grunn for det?

 

Handler ikke kultivering også om "rekreasjon"?[/quote']

Etisk forsvarlig å kultivere? Er det etisk forsvarlig å ikke gjøre det? Er det riktig å la et vassdrag bli overbefolket av fisk slik at alle fiskene sliter på sultegrensen hver dag?

 

For ikke så alt for mange år siden var det slik at mange flere vann hadde større og mer motstandsdyktig fisk enn i dag. Grunnen var enkel, det ble fisket til mat. I dag overfisker vi med alle midler der det er stor og fin fisk slik at vi fjerner de best tilpassede individene og lar de små og svake bli igjen. Andre steder hvor det er overbefolket så gidder vi ikke å fiske engang og bare lar dem pines i fred. Stikk i strid med naturen ellers. Hvordan ville det gått med gasellene i afrika om geparden hadde kunnet tatt alle de raskeste, og gjort det? Hvordan hadde det gått med dem om geparden ikke hadde tatt noen? Og hvordan ville det gått med geparden? Disse 2 dyrene er tilpasset hverandre. Ingen av dem er for raske til at det går galt. Kanskje vi skulle la være å fjerne elg også? Tipper det ikke hadde vært særlig bra for dem nå når vi ikke har særlig mange andre dyr som tynner ut litt. Samme hvordan man snur og vender på det så er naturen bygd opp på at man høster, men ikke tømmer. Poenget mitt er altså at der vi har forsømt våre oppgaver som predatorer så får vel noen av oss trå til og forsøke å få opprettet balansen igjen. Hehe...!

 

Hva med vanlige huskatter? De leker med mus og rotter i lange baner før de eventuelt dreper dem. Vi burde nok lære dem at de ikke kan oppføre seg slik. Det er jo barbarisk! Nei, naturen er beintøff og vi er en del av den. Men siden vi er så mye bedre enn alle andre dyr så er slik oppførsel forbeholdt spansktalende homo sapiens og store okser. Så lenge vi andre ikke behøver å se på, ja da spiser vi gjerne en biff en gang i blant (Her må jeg skyte inn at jeg er stor motstander av denne formen for forlystelse, men jeg kan heller ikke her påstå at jeg har rett og sannsynligvis viser jeg her en dobbeltmoral). Så forresten en fin kommentar på baksiden av VG i dag: "Jeg er ikke øverst på næringskjeden for å bli vegetarianer!"

 

Man bør helst ikke dra religion inn i slike debatter, men likevel...

Fisket ikke Jesus da? Eller skal vi opphøye oss til mer etisk korrekte enn ham? Og ikke kom den at vi ikke trenger å fiske lenger for vi kan jo bare kjøpe frossen fisk på supern! Da kjøper du faktisk fisk som aldri har fått leve slik det er ment fra naturens side og støttet opp under en manipulering av naturen og alle ringvirkninger det måtte ha. Er det etisk forsvarlig?

 

Det er godt mulig jeg ikke har forstått et pip, men det skal jammen store hester til for å dra meg vekk fra elva når det klekker som verst. Der kommer jeg nemlig til å være uansett om jeg tar feil eller ikke! Kanskje dere til med må skyte meg for å redde fisken fra min lek og rekreasjon. Men jeg håper da at det ikke er etisk forsvarlig! ;)laugh.png' alt=':lol:'>

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jostein Berg

Dette var veldig flott skrevet Eikre! De to første avsnittene fikk meg til å tenke ut tilleggsargumenter jeg kunne skrive i neste innlegg. Det slipper jeg siden du skrev dem selv i de neste avsnittene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erik Eikre
Det er jeg helt enig i. Det er tvert imot bedre enn å sette garn' date=' nettopp med bakgrunn i de argumentene du selv gir. Dersom det er slik at konkurransefiske er kultiveringsfiske har jeg langt mindre problemer med å forsvare det. I så fall har jeg også en god del elver i bakhodet dere skulle tatt dere en tur til ;) Uten inngående kjennskap til konkurransefiske, har jeg vel allikevel fått forståelsen av at i enkelte konkurranser settes nærmest all fisk tilbake igjen ? Det grunnleggende problemet er nok konkurranseelementet, som blir selve motivet for dette fisket. Enkelte ting skal man kanskje bare ikke konkurrere i. Man kan konkurrere i casting, fluebinding osv, men når man har som primær målsetting å å flest mulig fisk for å vinne en eller annen premie (eller opparbeide prestisje?), blir det litt vanskelig. For meg handler hele fluefiskets ideal om noe annet, nesten det motsatte av konkurranse.[/quote']

Så det er greit å kultivere, men ikke belønne den som har vært flinkest?

 

Som sagt så har vi kuttet ut bla. One-fly fordi denne konkurransen ikke var mer enn en gøyal konkurranse. Internasjonalt er det faktisk bare C&R i konkurranser mens vi her på berget prøver, så langt det lar seg gjøre, å slå to fluer i en smekk - både kultivere og se hvem som er flinkest. Selvfølgelig hender det at det settes tilbake fisk i våre konkurranser også. I de tilfellene hvor vi gjør dette gjelder følgende regler:

Fisken skal settes i et "keepnet" som står ute i vannet. Her kan vi se hvordan det går med den og dersom det viser seg at den ikke vil klare seg så blir den mat den også. Hvis en slik fisk, som etter reglene for konkurransen (eller etter lokale regler) skal tilbake, ikke klarer seg så vil deltakeren ikke få poeng for denne. Dette sørger for at deltakerne i konkurransen er svært nøye med hvordan de behandler fisken.

 

Slike konkurranser produserer også fangststatistikker som forteller litt om ståa i vassdraget. I tillegg er det en del kunnskapsrike fiskere som deltar, og disse kan bidra med mye info om hvordan vassdraget kan bli enda bedre.

 

Jeg har selvfølgelig full forståelse og respekt for alle som ikke vil konkurrere. Skulle bare mangle. Men motstandere av fluefiskekonkurranser bør kanskje undersøke litt om konkurransene og virkningen av disse før de går til angrep? Og til slutt - Det er ikke akkurat veldig mange konkurranser som arrangeres heller. Så vi kan da umulig gjøre så mye skade? Vi forsøker ihvertfall etter beste evne å ikke gjøre det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erik Eikre,

Så det er greit å kultivere, men ikke belønne den som har vært flinkest?

Nei for allverden, premier gjerne. Kultivering er bra og ingenting er bedre enn at det gjøres så skånsomt som mulig.

 

Erik Eikre,

Selvfølgelig hender det at det settes tilbake fisk i våre konkurranser også. I de tilfellene hvor vi gjør dette gjelder følgende regler:

Fisken skal settes i et "keepnet" som står ute i vannet. Her kan vi se hvordan det går med den og dersom det viser seg at den ikke vil klare seg så blir den mat den også. Hvis en slik fisk, som etter reglene for konkurransen (eller etter lokale regler) skal tilbake, ikke klarer seg så vil deltakeren ikke få poeng for denne. Dette sørger for at deltakerne i konkurransen er svært nøye med hvordan de behandler fisken.

Er interessert i å vite hvordan disse konkurransene foregår jeg, og endel har jeg jo nå fått greie på. Har blant annet lurt på hvordan dere klarer å bevare icentivene til skånsom behandling i en konkurransesituasjon, og det ga du jo nå et godt svar på.

 

Har ikke vært min intensjon å "angripe" konkurransefiskemiljøet, er heller ikke motstander av å konkurrere. Tvert imot har jeg stor respekt for den kunnskap konkurransefiskere innehar. Påpekte bare at det er vanskeligere å gi en etisk begrunnelse for det, men hvorfor skal allting være så forbaska lett ? :)

 

Har forresten inntrykk av at konkurransemiljøet i større grad en tidligere har åpnet seg for almuen og i større grad informert om sin aktivitet utad.(?) Dette er veldig positivt og nok i stor grad takket være ambassadører som deg Erik og noen til.

 

mvh

rjf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erik Eikre

Takk, takk Osprey! Det var på ingen måte et angrep på deg. Jeg gjorde bare et lite forsøk på å argumentere og klargjøre hvordan jeg ser det. Har absolutt ikke hatt noe intrykk av "angrep" fra noen her jeg. Tror vi alle søker etter en plattform hvor vi står trygt og at vi alle er litt usikre på hva som er etisk riktig og ikke. Så i denne diskusjonen er det nok ingen som kan slå seg på brystet og si - Hør her, slik er det og dermed basta!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erik Eikre,

Tror vi alle søker etter en plattform hvor vi står trygt og at vi alle er litt usikre på hva som er etisk riktig og ikke. Så i denne diskusjonen er det nok ingen som kan slå seg på brystet og si - Hør her, slik er det og dermed basta!

Så enig så enig.

 

Mvh stig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jostein Berg

Jeg tror at gleden vi føler over det vi holder på med kan bli borte hvis vi hele tiden må forsvare det vi driver med overfor oss selv og andre. Som det er skrevet tidligere i denne tråden, finnes det et godt og gjennomtenkt motargument til alle de gode begrunnelsene vi selv har.

 

Selv om det finnes grupperinger i enkelte land (de fleste?) som skriker høyt nok til å bli hørt, betyr ikke det at vi må akseptere at deres påstander og argumenter er noe vi bør legge oss flate for. Noen ganger har disse organisasjonene et så stort pressmiddel mot de styrende organer i det enkelte land at det kan føre til forandring av lover og regler som vi må følge. Politikere lar seg styre av redsel for å miste stemmer, det kan være økonomiske årsaker som fører til lovforandringer, eller den totale hensyntagen til flertallet. I demokratiske land som Norge, kan det være et stort eller lite flertall som er bestemmende for hva som skal aksepteres som rett eller galt. Dette betyr ikke at det ligger mer moral bak en flertallsbestemmelse. Derimot må vi akseptere at vi pådrar oss straff og vrede hvis vi lever etter vår egen moralske overbevisning. Hvis det fra den ene dagen til den andre blir straffbart å utøve sportsfiske, kan jeg fortsatt ta med meg fluestanga til elva, men blir jeg tatt blir jeg straffet. Dette betyr vel knapt at jeg har dårligere moral enn maktutøveren? Derimot har jeg brutt en lov, og nektet å følge de demokratiske spillereglene, og hvis jeg danner en hemmelig gruppe som oppfordrer alle til å bryte de nye lovene mot utøvelse av sportsfiske, har jeg nærmest blitt en anarkistisk fluefisker.

 

For en god del år siden husker jeg Gro Harlem Brundtland nevnt i forbindelse med et forbud mot markfiske. Forbudet skulle gjennomføres av hensyn til den eventuelle smerten marken følte når vi trædde den på kroken. Nå ble det ikke noe av dette, men hva hvis det hadde blitt det? Da hadde alle de som fisket med mark i fjor og årene før vært lovbrytere på grunn av en lovforandring gjennomført av alt annet enn et flertall. Derimot av noen få mennesker med stor makt og påvirkning, med store kunnskaper om hvordan de skal sno seg for å få ”flertallet” med seg. Det ville blitt stilt spørsmål ved disse fiskernes moral og etiske verdigrunnlag siden de brøt en lov som ble gjort gjeldende av hensyn til en levende skapning. Allikevel er det vel tvilsomt om disse lovbryterne kunne kalles individer med et lavere etisk verdigrunnlag enn Harlem Brundtland. Deres argumenter til forsvar for lovbruddet, kunne være vesentlig mer gjennomtenkt og korrekt enn hennes.

 

Siden verden blir stadig mer urbanisert, er det faktisk fullt mulig at det blir et stort flertall som i fremtiden vil være i mot all jakt og fangst. Etter min mening bør ikke fremtidig ”riktig” livsutøvelse føre til en forringelse av vår egen glede over utøvelse av sportsfiske i dag. Men debatter som denne kan jo hjelpe oss med fremtidige argumenter for å muliggjøre vår utøvelse av den lidenskapen vi føler for sportsfiske. Men jeg er redd for at fremtidens ”flertall” og ”rettenking” vil kjøre over oss uten at vi vil være i stand til annet enn å skape en kort eller lang debatt om vår rett til dette.

 

Våre motdebattanter bruker allerede argumenter som ”alle i Norge vil ha det slik i dag” selv om de er totalt klar over uriktigheten i et slikt utsagn. Rasmus Hansson i WWF har i mange år brukt slike argumenter for å lure folk til å skamme seg over å stå utenfor flertallet. I kjølvannet av hvalfangstdebattene, rovdyrdebattene og annet har det hengt seg på en stor hærskare av ”naturvernere” som har på agendaen en utelukkelse av mennesker som en del av næringskjeden. Begynner mange av dere å lure på om disse, som for eksempel PeTa, har rett?

 

Her på Fluefiskesiden er det i all hovedsak ”likesinnede”. Allikevel er det utenkelig at vi klarer å komme frem til en felles erklæring om hva som er riktig. Jeg regner med at det er mange av dere som leser dette som er totalt uenige med det meste jeg har skrevet nå. Og det er jo flott for debattens skyld, og veldig bra for retten til å uttale seg og offentliggjøre sine meninger. Jeg vil aldri kunne avgjøre hvem som har rett og hvem som tar feil. Mange av de tankene jeg har kan med stor grad av sannsynlighet være gale, men enn så lenge vil jeg ikke være i nærheten av å skamme meg over å føle forventning og glede når jeg drømmer om den kommende sommers døgnflueklekkinger og muligheten til å lure en ørret eller to!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må innrømme at det hadde vært litt kult om sportsfiske ble forbudt. I andre halvdel av dette århundret var det såkalte skapsprengere som hadde høyest status i norske fengsel. Jeg er ganske overbevist om at fluefiskere ville ha høyest status hvis vi plutselig ble stemplet som kriminelle. Og da sikkert tørrfluefiskere laugh.png' alt=':lol:'> . Stokkebekken hadde vært den kuleste gutten på blokka, og hatt martyrstatus blant de kriminelle på utsiden.

 

Og tenk så spennende kriminalromaner vi ville fått. Og ikke minst filmer! Fredagsdetektimen med Lars Lenth og André Brun i hovedrollen. Alle holder med "skurkene".

 

PETA, jeg gidder ikke ofre dem en tanke før jeg må :evil: . Sånne folk ødelegger for andre dyrevernere som faktisk gjør en god innsats, som f.eks. Rasmus Hansson m.fl.. Jeg er medlem av WWF (ikke World Wrestling Federation...), Foreningen våre Rovdyr, SPCA (NZ) og WSPA, og føler jeg har svært lite til felles med folkene i PETA.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...