Gå til innhold

Snelle- og snøreanbefalinger.


gurw

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har fisket en del flue før, men fikk en naturlig pause etter at barna kom til verden (ca 13 år lang pause...). Nå er barna blitt større, og min interesse har begynt å ulme igjen. I helgen fikk jeg en fjellørret på ca halvkiloen, og da var det meste egentlig gjort. Jeg har en ganske god stang (hardy et eller annet), men mangler god snelle. Snøret er sikkert utslitt, uten at jeg vet hva som kjennetegner et utslitt snøre. Det er iallefall ca 15 år gammelt. Er det noen som har anbefalinger? Jeg bruker enhåndsstang til ørret opp til ca kiloen i snøreklasse 5-6. Jeg så på en snelle som ble anbefalt her (Daniellson dryfly eller noe), men den manglet lyd og brems. Tror jeg har lyst på begge deler, men er åpen for alt som heter gode idéer og forslag. Håper noen kan hjelpe meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes mange gode sneller i den prisklassen, kunne ha ramset opp mange, har selv blitt glad i Sage og Orvis, men det skal gått gjøres å trå feil. Men vil ihvertfall anbefale å kjøpe en storspole snelle. Mye mindre snøreminne mye raskere å sveive inn. Dryfly snella er god(har den selv), men jeg foretrekker snelle med brems. Hvis lyd er utslagsgivende, kommer nok hardy høyt opp på lista. Lykke til..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville kjøpt Lamson eller SAGE. Antagelig SAGE da jeg synes Lamson Konic er "kjedelig", men bremsesystemet er topp.

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Fluesneller/Sage/2200-Series/Sage-Reel-2250-5-6-Black-Blaze-145532-p0000076927

Og så ville jeg kjøpt en bra line til god pris!

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fluesnorer/Enhaands-hel-liner/Zpey-Balance

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye bra forslag på gode sneller her!

Av snøre vil jeg anbefale deg Guideline 4Cast flytesnøre som koster 5-600 kr og er er et godt standardsnøre som passer for neste alle sammenhenger:

 

http://www.guideline.no/4Cast+Floating.d2Y-18UlNO38pBp7q5B8Nxh0xE2N13PYpwtrGY2.ips?template=norWebshop

 

Et annet snøre som ofte nevnes hvis man vil spare litt penger er Scientific Anglers Air Cel. Har ikke testet dette selv, men det skal være meget lettkastet med god coating til en bra pris:

 

http://buy.scientificanglers.com/lines/air-cel-series/air-cel-trout-floating-fly-line-5-6.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sett på en snelle til 1390,- som heter "stream". Jeg finner den ikke når jeg søker på nettet, men den virker bra. Det er en strospolesnelle med brems, og den har ikke lyd (Det er ikke noe jeg må ha...). Er litt skeptisk når jeg ikke finner den online, men har mer lyst til å støtte de små spesialbutikkene lokalt enn å kjøpe på nett. Er det noen som vet hva det kan være og om det er et greit kjøp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig hadde jeg gått for noe litt mer anerkjent. Jeg har aldri hørt om dette merket, men snella ser fin ut den! Hvis du følger rådene over i tråden så trår du i allefall ikke feil.

 

Det viktigste er at du blir fornøyd med snella (vekt, bremsesystem, farge, kompleksitet, design osv)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...