Gå til innhold

Hva binder du nå?


Anbefalte innlegg

Har prøvd meg på noen comparramay, som ligger under fluebinding her på siden(er vell som en myr-døgnflue i den artikkelen).

Er ca like fin som en comparradun, - litt flyteegenskaper men + litt lettere å ha med å gjøre (cdc og fiske slim er ikke en god kobinasjon) Eller hva sier dere? har ikke no fiske erfaring med dette mønsteret :!: :!:

post-957-13949846271685_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 94
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Gjest Terje Refsahl

Noen døgnfluer som jeg håper kan lure opp noen fine ørreter i Rena og andre elver/vann i sommer.

 

I mangel på stativ tok jeg å stablet opp en haug med bøker og brukte disse som stativ for kamera. Jeg brukte lukker mellom 4 og 5 sekunder og blender fra f18 til f22. Ikke noe lys, bare det naturlige lyset i stua. Brukte en pute på siden av flua for å skjerme for lyset som kom inn fra stuevinduet.

 

Det fungerte ganske bra selv om det blir litt urolig på en stabel med bøker i diverse størelser. Må ha stativ men får vente til sommeren.

 

Gøy er det uansett............

 

trefsahl!

post-0-1394984632259_thumb.jpg

post-0-13949846323344_thumb.jpg

post-0-13949846323974_thumb.jpg

post-0-13949846324713_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Hei!

Det var et interessant spørsmål?

Det materiale har jeg fått av Staffan sent i fjor sommer og han kaller det CARAVANWING.

Pr dags dato har jeg aldri hatt bedre vingemateriale til fallskjermfluer. Materialet er slik at det praktisk talt ikke trekker til seg vann overhode. Helt rått. I tillegg er det veldig godt å binde ned på kroken, lett å feste.

 

I følge Staffan er dette noe (å her er jeg helt blank) som man har brukt som en slags solbleder foran vinduer i gamle campingvogner.

Som du ser av bildet er det en remse med materiale hvor du drar ut fibrene du skal bruke. Denne remsa er i utgangspunktet veldig mye lengre, vi snakker om ialle fall en meter og da har du en vanvittig mengde med vingemateriale.

 

Er for tiden usikker på om Staffan har dette til salgs, men vi var en tre stykker som var så heldige å være ved elva når Staffan hadde funnet frem til dette materiale og vi fikk hver vår remse med CARAVANWING.

De to fargene du ser er såvidt jeg vet det som finnes.

 

Terje!

 

Fine fluer!

Hva har du brukt til vinge på den øverste? Holder det fasongen bedre enn polygarn?

post-0-13949846325339_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest AndreBrun
Striper du brun's caddis?

W

 

Hei, W. Hvis du godtar at jeg svarer på det, så skal jeg gi deg et tips. Noe av det fine med Brun's Caddis, synes jeg, er at vi kan bruke den veldig universelt, hvis jeg kan si det på den måten: 1) Dra den under og poppe den på overflata igjen med en intermediate fortom, 2) stripe den aktivt i små rykk like før flua entrer fisken nedover elva, 3) stripe den som en plog over vakende fisk, eller 4) la den drive helt fritt nedover strømmen.

Og det er egentlig på den siste greia at denne flua er morsomst. At den tar fisk fritt drivende, ørret som tydelig tar aktive vårfluer, men som tar en Brun's Caddis like så selvsikkert selv om den seiler helt fritt nedover elva. For situasjonen når du står ovenfor en fisk som virker så spooky at du liksom ikke helt tørr å begynne å stripe flua. :)

post-0-13949846432831_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest AndreBrun

Akkurat nå satt jeg uansett og bandt ei helt annen flue. Hvitvinge - og drømte om ørret. Men hvem gjør vel ikke det på denne tiden av året. :)

post-0-13949846433212_thumb.jpg

post-0-13949846433573_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FERDIG med mygg? Hvordan blir man ferdig med å binde en type flue? Jeg blir ikke det ihvertfall. Binder kontinuerlig gjennom hele sesongen. Må hele tiden oppdatere med fluer som ble mistet og alltids noen nye mønstre som må legges til i samlinga. Nå er jeg såpass fersk at jeg fortsatt synes det er morsomt å binde, og oppdager hele tiden nye mønstre og teknikker som må testes ut. Fluene blir bare finere og finere, og da er det jo ikke noe vits i å knyte på noen av de monstrene jeg bandt i fjor..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går kveld ble det bundet noen flymfer i kroker fra 10 - 14. Har bra med brune flymfer så denne kvelden ble det laget grå.

 

krok: vanlig fluekrok (f.eks Mustad R50) str 10 - 18

hale: Grizzly hackle - spisser omtrent like lange som krokskaftet

kroppshackle: Grizzly hackle med butten bundet inn ved halen

kropp: Lys grå Dubbing i fly-rite (husker ikke nummeret her jeg sitter)

hackle: Brun våtfluehackle børstet bakover.

 

Lag et pent hode og whipfinish.

 

Flyter først og så drukner den. Brukes ved blindfiske og kan til og med fungere ved fiske på "vårfluesving". Kjempefin generell imitasjon hvis du ikke vet hva fisken tar eller fisken er lite selektiv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...