Gå til innhold

Fiske etter sjøørret i sjøen. Fluetips ol..


Loop Mads

Anbefalte innlegg

  • Svar 722
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Hei.

 

tok ein sø i går eg og. eit slips av ein fisk, satser på å ta den 26 eller 27 mai under SØ fiske konkuranset "ett kast til"

Da bør den vere noe større ;)

denne tok ei flue fra SØ ringen eg hadde, jiggi flue, kasta faktisk mot land, så denne sto grunt,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Jeg lurer på om noen har erfaring eller prøvd å binde Flatwing fluer til sjøørreten?

 

Dette er ei flue som brukes på østkysten av amerika til striped bass og er vel laget av en som heter Ken Abramsen og utviklet videre av Todd Murphy. Det er en tobis liggnede flue så jeg tror den funker også til vår sjøørret.

 

Er så vidt jeg har funnet ut bundet på buctail, tuppnacke og sadelfjær. I fargene hvit, gul, sort, blå, grizzly og oliven. Med flash bak. og sølv kropp. Og eventuelt andre binde matrialler som kan erstatte disse med samme egenskaper i sjøen.

 

Vil gjerne ha andre linker om denne flua, håper noen kan hjelpe her..?

 

Blir Fyn tur i Påsken så da tror jeg at denne flua må med etter som det er en tobis immitasjon. ;D ;D ;D Gleder meg ikke noen særlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hørte det ble tatt en sø på ca 4 kg mellom Larvik å Sandefjord. Den var tynn å ble satt ut igjenn det er godt å høre at man kan la slike slips som det få svømme videre.

 

 

Var ute på Lørdag og Søndag, Det ble to små på Lørdag og fem napp eller røsk i flua, alle tok på reke naturell bundet på kanin nakke.

 

Søndag fant vi en kanon fin plass som leverte varene med to sø på 1,3 kg som var blank å fine, denne ene var feit å stapp full av børstemark i brun sort farge, men de ble tatt på reke og fiske imm i sort og grå. Det var Loopman som fikk den ene og Per fikk den andre, jeg fikk dessverre ingen ting med hadde tre bort på børstemark imm. i sort og oliven, samt tre pene følge fisker.  Vi alle tre hadde fisk etter, som kom helt inn til beina.

 

Det blir flere turer ditt. ;D

 

Ganske sikker på at denne plassen leverer større fisk under de rette forholdene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en flue som kommer til å levere nå og utover

 

Det er marabou flua som jeg for Guder nesten da, har vel tatt 40 % av all sø jeg har fått. Den har jeg bundet i mange farger.

 

Som sort, hvit, oliven, brun og orange. Samt at det er kanon å blande disse sammen.

post-1034-1394985445255_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Flyfish-doc.

Hvis det er den nederste flua du tenker på så ligger den på siden 25 på denne lingken med bilder og binde beskrivelse. ;D;)

Skal love deg at den flua der er en killer ja, har faktisk tatt sø med denne flua i alle mnd i året. Men med forskjellige farger selvfølgelig.

 

Er det Reka som du sikter til så er den i naturell bundet slik:

 

Musta rekekrok. str 4.

 

Bind inn en liten bundt med reve hår eller på ca 3 cm bak. I naturell eller et passene farge.

 

Følehornene er di som er med på siden av kanin nakken, di er lange å fine, disse bør være ca 3 ganger så lang som selve flua. Bindes inn etter hode.

 

Bind så inn øynene slik at de stikker litt ut til hver siden, bruk 0,35 nylon. Som brennes først.

 

Kanin nakke i dubbing løkke, ruffses opp før man begynner å spine rundt krok stammen, ruffses med stål børste som man pusser geverene med, den er genial til å få lange hår ut. Her kan man også legge inn litt glitter/ice dubbing.

 

Viktig her er at man drar hårene bakover etter hver turn.

 

Kan også fortynges med 6 turn med bly som er med på å gi reke en fin hoppende gange, samt fin pulserende bevegelser i sjøen.

 

Håper dette var til litt hjelp.

 

Skal til Fyn i Påsken så legger ut noen bilder til av fluer som skal være med. Har vel kommet opp i 130 fluer i boksene nå. Her skal det fiskes. ;D ;D ;D ;D ;D

post-1034-13949854453778_thumb.jpg

post-1034-13949854454201_thumb.jpg

post-1034-13949854454571_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk. Fant beskrivelsen.. Fine bilder. Har knall tro på den flua . Spes med fortynging tror jeg både den kommer til å "pulsere" og få en jiggete gange i vannet.....

Prøvde meg på den igår / natt.. men har kun sort Marabou...  Profilen  i tørr tilstand ser lovende ut. Men Marabou er vanskelig å få til å bli i dubbing-løkka. Med eller uten paper klips assistanse.... :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Flyfish-doc.

 

Ja. det er litt knot før man får dreisen på det, jeg holder fingeren  inne i dubbing løkka i det jeg setter papirklema med maraboufjærene inn i løkka, så drar jeg fingeren ut slik at binden tråden legger seg mot fjærene ca. 2-3 mm inn på. Så strammer jeg løkka å klemmer sammen trådene, så spinner jeg twisteren før jeg slipper opp.

 

Tipps når du skal legg marabou fjærene så dra di bak over etter hvert turn. Tror jeg har skrevet det før, men en god ting kan ikke sies ofte nok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en rekeflue som jeg skal prøvefiske på Fyn til helga.

 

Den er bundet på en strimerkrok 4  mustad.

 

Bust bak: Ekorn hale i orange og sort farge.

Følehorn: Tatt fra haremasken, der er det stiv fin hår.

Øyne: Nylon i 0,35 brent med lighter.

Kropp:Hår fra haremasken, samt en liten/klype med lys orang ice dubbing. Lagt i dubbingløkke å spunnet rundt, ta bort det  overflødige, og rufset opp før man surret dette på, viktig å dra hårene bakover for hver tørn.

post-1034-13949854547876_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Flugefisk.

 

Det er en enkel flue å binde har brukt rosa revehår til bust, og rosa chenille tror jeg det heter (juletrepunt) som ofte blir brukt i børtemarker som er ledda, fines i mange farger. 0,35 nylon til øyne farget i sort lakk. Har også fått bra på orange i samme flua, den bør også være med. ;D

 

Den fisker godt når det er kaldt i vannet.

 

Beklager det var feil flue.

 

Den flua som er av bildet er laget slik:

 

Krok:          Str 4 eller 6 mustad shrimp krok.

Hode/bust:  Rosa revehår til bust bak.

Følehorn:    Rosa ultra hair to strå som skal være ca 3 gang så lang som reka dette er viktig.

Øyne:        Nylon 0,35 mm brent og lekket med sort lakk.

kropp:        Ice dubbing i rosa blandet med hvit ice dubbing, spunnet i dubbing løkke rufset opp med geverbørste før løkka surres på. Dra hårene bakover etter hver turn.

 

Fortyng flua ved å surre noen turninger med bly ved krokøye, samt legg en liten strippe med bly på under siden å bakover, slik at man slipper at reka snur seg i sjøen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HEI!

 

Har vært på en kanon tur til Fyn i Danmark med 7 fluefiskere fra Larvik. Vi var der fra Lørdag til Onsdag. Det ble en bra start med to Steelhead (regnbueørret) tatt i sjøen den enne jeg fikk var på 2,560 første å ny pers på den, den var 54,5 cm å en K-faktor på ca 1,6 den ble døpt pelletskamin, og den andre som Kristian fikk var på 1,46 og 52 cm. En kjempe flott regnbueørret.

 

Den største sø-en vi fikk var på ca. 1,2 kg men vi fikk til sammen ca 36 sø på 4 dager men det var virkelig flotte fisker, nesten alle var trill runde. Mrik fikk den størrste men det var en støing så den fikk svømme videre. Vi hadde på noen penne fisker som vi ikke fikk se men de var vel ca 2 kg +.  ;D Men slik er det veldig ofte de størrste får man ikke altid opp. ;D ;D ;D

 

Det var litt kaldt både i vannet og i lufta, men det var børstemark i sjøen. Det var sol i to dager.

post-1034-13949854668579_thumb.jpg

post-1034-13949854701371_thumb.jpg

post-1034-13949854701856_thumb.jpg

post-1034-13949854702335_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...