Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Eg har ingen stor misjonær i meg men når det gjeld mine yngre slektningar så er eg av den oppfatninga at dei bør få muligheten til å fiske med flue. Men å utstyre 5-6-7-8 åringar med stang-snelle-fortom og flue er jo bare for innvikla ser eg for meg. For å få ungar til å fiske gjeld 2 ting; 1) det må vera enkelt og 2) det må vera gøy (dvs må få fisk). Erfaringsmessig er makk og bjørkeraie i bekk veldig god måte å få ungar interessert i fiske. Korleis finne noko som liknar? Så fant eg på nett om diy tenkara, dvs kjøp karpestang i glassfiber, sett på kork og litt line, og vips har du ein enkel men presis stang som er morro og lett og få fisk på.

Har laga 4 stk no og delt ut. No ventar vi på at vårflaumen skal gje seg. Fluene er maur, biller, stankelbein, edderkopp og slikt som ungar lett kan relatera til og stort sett tørrfluer. Dette fordi det er meir visuelt og kanskje enklare å kroke fisken, vi får sjå. Kostnad pr stang under 100,-.

Her er inspirasjonslenke:

Endret av jak

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helt rått dette jak! Takk som deler!<<l

eldstemann her blir 7 nå etterhvert, og jeg har såvidt begynt tanken på hvilken angrepsvinkel jeg skal velge... kanskje dette er første stoppested før en klasse3 stang...

(Det var forresten en artikkel om tenkara i siste, eller nest siste utgave av Fly Fishing & Fly Tying...der var det neppe utstyr til 10$...)

uansett, hvor fikk du tak i teleskop-emnene? Og korkene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Jan Ingvar skrev:

 

uansett, hvor fikk du tak i teleskop-emnene? Og korkene?

Telescopemna er kjøp frå kina på ali, evt var det stort utvalg på ebay. Stengene er 240 cm lange. Pris pr var 35,-, ferdig tilsendt.

Kork er vinkork frå europris, 6  stk pr håndtak. Ville holde prisen nede og gjekk derfor ikkje for standard kork og ikkje minst så treng ungar mykje mindre diameter på håndtaket slik at vinkork funka veldig fint. 

Eg vurderte å bygge ei vanleg 7' glassfiberstang, der eg berre lagde med snellefeste og ringer og alt, og så kan jo den brukast med kun snøre utan snelle, og med snelle når den tid kom men då hadde eg ikkje kunna laga mangen av dei, og det var litt kjekt å lage og gje vekk. 

Skal legga ut litt bilete og erfaring om litt.

Endret av jak

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Artig å se :)

Her i huset har de to små rukket å bli 9 og 10. Til nå er det kun minstemann på 9 som har ønsket å prøve.

Fikk det greit til med 9" #4 på ei kunstgressbane. Men det som virkelig var gøy var når han fikk prøve 12" 2 hånds med kort klump.

La det ene 20 meters kastet etter det andre etter temmelig kort tid. Planen er nå å kappe en gammel line for å lage en litt kort klump til "4 stang.

 

Jan

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

×