Jump to content
  • 0

Spørsmål angående flyteline til stengene mine


Question

Hei, igjen!

Hiver meg rundt med et spørsmål til jeg, ettersom jeg fikk så god hjelp forrige gang.

Jeg kjøpte meg to stenger i klasse 7 for å supplementere min første stang som var klasse 6. Linen jeg startet å kaste med var Guideline Costal #6 S/I, og jeg har nå en Guideline Costal Evolve #7 F/I.

Jeg ser at fast intermediate kan bli litt hurtigsynkende på enkelte grunner områder, og har derfor vurdert en ekstra spole til snellen min med enten flyt eller slow intermediate. Når jeg kjøpte snellen min brukt så fikk jeg også med dette snøret:

 

Jeg har nå en Hardy Shadow Sintrix 220 9' #7 og en Hardy Shadow 9'6 #7. Har kun erfaring med GL Coastal, og #7 snøret mitt er på 17,5g. Dette Artic Silver snøret er på 18,5g og føles helt annerledes ut (mye tynnere skyteline bl.a). 

Så spørsmålet er: Kan jeg bruke dette Artic Silver-snøret på stengene mine selv om det er #8, og i tilfelle 'ja', hvilken av stengene takler det best? Den nye 9-fot stanga, eller den eldre modellen på 9'6-fot?

På forhånd takk for svar :)

Edit: Jeg ser at Nordisk Fiskeutstyr oppgir at snøret er 17.1g i #8, men usikker på om dette er samme snøret(?):

. Det var selger som gav meg informasjon om snøret som var på snella.

Edited by Odd Martin Nilssen
Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Tiltreder det Truls sier. Det går helt sikkert greit med de snørene du har. Kanskje du må småjustere kastestilen litt bare. Da sintrix materiale kom på markedet, var jeg tilfeldigvis i Alnwick og dro innom utsalget,  der og de hadde bare fått inn åtter og hadde ikke snøret til den, men lot meg prøve den med ei tier eller elver line som var det eneste de hadde tilgjengelig. Det gikk så det gvein i kastedammen selvom snøret var altfor tungt og kastedammen nesten for litenfffish

Edited by Terje Bendiksby
Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...