Jump to content

Langtidstest Bindestikke - Cottarelli De Luxe Travel


Rune Stokkebekk
 Share

Recommended Posts

I vinter kjøpte jeg meg en ny stikke, en Cottrelli De Luxe Travel og har til nå bundet ganske mange fluer på den. Tipper at det har blitt rundt 400 stk.
Årsaken til kjøpet var egentlig ren affeksjon og lysten på noe nytt som også er kjekk å pakke ned til turer.
Etter å ha sittet temmelig mange timer er konklusjonen min at dette er et stykke verktøy av meget god kvalitet og funksjonalitet.

1: Rotary - Justeres lett og holder momentet, dvs. løsner ikke lett. Er smooth. Skal du binde mye true rotary så bør du vurdere en C-Clamp da beina blir litt fort "nervøse" hvis du bruker litt makt på sveivinga, dvs. stikka kan vagge litt på bordet. Men til å vri på flua under binding etc. så er stabilitet ikke tema.

2: Beina - Beina kan skyvels inn som gjør den lett å pakke med seg. Som nevnt over litt nævøse til typisk rotary binding hvor du påfører materialene ved å bruke sveiva bakerst.

3: Finish -  Topp finish og meget gjennomtenkt design, stikka kan justeres i høyden og den medfølgende Jolly support med kontrastplate funksjonen er veldig kjekk for en aldrende "myser".

4: Kjeften -  Smooth justering av kjeften og de krokstr jeg har testet sitter meget godt. Jeg bruker mest midge kjeften som jeg kjøpte i tillegg siden den er lengre og gir enda bedre arbeidsrom når man binder mye mindre fluer som jeg gjør (16-22). Stålet ser ut til å være av veldig bra kvalitet. En varsku er o-ringen som gjør at kjeften flekser når du justerer... slike har en tendens til å trøttne litt med tia så er nok lurt å koste på seg et par stk til 2eur pr stk hvis man kjøper en slik stikke.

5: Kneleddet på stikka er også mulig å tilte slik at du kan komme over stammen på stikka som er en stor fordel når man binder de minste fluene for å få maksimal plass bak kroken.  Dette leddet er også veldig smooth og motstanden jeg har satt den holder seg godt til tross for mye "vri og bend"..

6: Manko: Eneste jeg savner er en bøsspose som er laget for travel utgaven, det finnes en for c-clamp versjonen som monteres på stammen. Jeg har bestilt den for å se om jeg kan lage til en festeanordning hvor jeg kan vinkle den litt inn og ut.

7: Konklusjon: Cottarelli er high end og er man på kikk etter en stikke i segmentet 3500,- og opp så er denne antakelig helt i toppen på alle kriterier. Funksjonaliteten og utformingen synes jeg overgår de fleste man kan få tak i der ute til imitasjonsfluebinding. Jeg gir denne 9,5 av 10 i score etter 8mnd bruk. Så får vi se om det står seg om noen år når den har blitt mer slitt. Eneste som gjør at den ikke får 10 er løsningen med bøssposen der burde de ha laget en integrasjon til Jolly supporten som er et "system" som man kan bygge om litt hvis man vil. Dette er ikke et produkt jeg har noen tilknytning til/markedsfører.
 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Jarle TL skrev (1 time siden):

Takk for meget god anmeldelse av stikka! Blir TMC Vise II mest stående for tiden, eller faller man tilbake på det gamle, kjente?

Hei,
Jeg har kun brukt cottarellien siden jeg kjøpte den, ikke fordi den er sååå mye bedre. For det er den jo ikke. Cottarellien er veldig enkel, rask og fin å bruke og jeg har ikke savnet noe. Så det har bare blitt til at jeg bruker den.
TMC har etter mitt syn den ultimate fleksibiliteten, men cottarelli med midge jaws er ikke langt unna. Jeg kan tilte toppen på stikka opp og ned og vri rundt så jeg føler jeg har god nok fleksibilitet sammenliknet med det jeg alltid har likt med TMC. Får nok plass til å binde alle mine fluer som er ned til #22 og mindre går fint det au.
Jeg glemte vel å skrive at jeg bestilte ekstra kjeft, midge og det er den jeg liker best på stikka. Det øker avstanden fra "knekken" og ut til flua som jeg setter pris på. 
Eneste jeg ønsker meg er en bøsspåsa til italienern, har en plan om å lage en selv til å passe på det "stativet" som sitter på stikka.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...