Jump to content

Valg av fluemønster til Tisleia


Runar Dankel
 Share

Recommended Posts

Hepp!

Nå i starten av august skal jeg en tur opp til Tisleia (tisleia.net). De har en utrolig flott nettside som gjør det veldig nybegynner vennlig å fiske der. Blant annet lister de opp hva som klekker i de traktene. Men jeg prøver å oversette dette til hva jeg må fylle flueboksen med, og dermed kommer det et spørsmål her på forumet. 

I og med at vi snakker august så er landinsekter og bibio bænkers. Det samme går for vårfluer (superpuppan, bubble caddis, streaking og dyret i div farger og størrelser).

Men de nevner også at andre generasjon med døgnfluer er i gang i august. Følger de samme rekkefølge som på våren? Hvor mye mindre er de? Er jeg dekket om jeg har gule/amber og rust brune parachutes og nymfer i 12-18?

 

PS: Utdrag fra beskrivelsen av klekking

Sitat

Tidlig på sesongen i Tisleia er det som regel fjærmyggvarianter og eventuelt steinfluer som kan få ørret til å vake på overflaten. I midten av juni begynner det å klekke Baetis Rhodani ..... Aurivilli finner du ikke i Tisleia. Derimot finner du Heptagenia Dalecarlica..... Når den første varmen har fått tak mot slutten av juni begynner også vårfluene å røre på seg. Både små, mellomstore og større varianter kan klekke, og ofte i store forekomster.

I slutten av juni og begynnelsen av juli kan det klekke Siphlonurus Aestivalis

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...