Jump to content

Recommended Posts

Posted

bindehelg_new.png

Tid: Fredag 14 mars kl 1600 til søndag 16 mars kl 1200
Sted: Åstjern, Brandbu (80 km fra Oslo) - https://astjern.no/
Påmelding: Slått av, men kontakt meg om det blir en siste-liten-avgjørelse


Velkommen til en hel helg med fluebinding for alle medlemmer!

Fluefiskesiden gjentar suksessen fra arrangementet i 2023 og 2024. Vi har igjen booket Åstjern, og satser på en like fantastisk helg i 2025. Vi gjør et forsøk på å samle alle fluebindere i spisestua og peisestua, slik at vi sitter mer samlet. Foredrag og binding på storskjerm tar vi nede i skolestua.

Merk! Du trenger ikke å være spesielt erfaren fluebinder for å være med, her er absolutt alle velkommen - også fullstendig nybegynnere! Trenger du hjelp til noe, så sitter det mange klar til å vise teknikker og mønster. Vil du bare se på, prate litt og drikke en øl eller fire, er du likevel velkommen. Det er selvfølgelig også mulig å låne utstyr.

Da vi har leid stedet som selvhushold, har vi anledning til å nyte medbrakt 🍺🍷. Det vil bli servert felles middag lørdag. 

Det er overnatting på stedet. Ledige plasser vil være oppdatert til enhver tid øverst i innlegget her. Ta kontakt dersom du har lyst til å komme, men ikke trenger overnatting.

NB: Husk lampe og skjøteledning!

Spørsmål? Kontakt Eirik Rusten!

Fredag
Kl 1600: Oppmøte kan begynne; registrering, innkvartering og klargjøring av bindestasjon
Kl 1925: Velkommen med Eirik Rusten (praktisk info, allsang, alternativ dans)
Kl 1930: Foredrag med Knut Johan Ruud - 50 shades of olive
Kl 2100: Rune Stokkebekk - Småfluer med CDC

Lørdag
Kl 0715: Skolestua er åpen for binding på storskjerm
Kl 1500: NN binder flue
Kl 1700: NN binder flue
Kl 1800: Middag serveres
Kl 1900: Foredrag med Barry Ord Clarke

Søndag
Kl 1200: Avreise

(Tidspunktene kan endres!)

Priser: Egenandel 250 kr gjelder som påmelding og dekker opphold, foredrag og middag lørdag. Arrangementet er kun for medlemmer, men medlemskontingent er usle 150 kr pr år som kan betales før påmelding (klikk her for å bli medlem først da)
Innkvartering: Det er totalt 22 soverom som de påmeldte deler på. Ha med sovepose eller sengetøy (det er dyner og puter der). De som vil dele rom eller hytte sier fra, ellers blir man bare plassert rundt litt sånn vilkårlig (blir hengt opp oversikt).
Veibeskrivelse: Se astjern.no for veibeskrivelse. Vi anbefaler at flere kjører sammen, så avtal med andre på forumet. 
Kjøkken: Vi har storkjøkken tilgjengelig så her kan man lage seg mat når man måtte ønske. Bortsett fra middag lørdag må du ordne mat selv. Vi rydder og vasker selvfølgelig skikkelig etter oss her.
Utvask: Vi trenger ikke å vaske, men som de voksne og flotte menneskene vi er forlater vi stedet så skinnende flott som mulig.
Dyr: Hund kan være med, men har ikke adgang til hovedhuset. Pass på at det er greit for de andre i hytte/rom (spør i tilfellet du må vite hvem du er på rom sammen med). Og at den ikke står og uler hele natta :)

Premier

Vi trekker en heldig vinner blant deltagerne på Åstjern som får med seg en unik bindematte fra Timber & Fins:

bindematte1.jpg   

bindematte.jpg

  • Like 7
Posted

Informasjon om foredrag og bindesesjoner oppdateres i dette innlegget. Følg med.

 

Barry Ord Clarke

barry.jpg

Barry, født i England, er en internasjonalt anerkjent fotograf, forfatter og fluebinder.

Han har skrevet 16 bøker og bidratt til mer enn 35 bøker om fluebinding. Han har vunnet medaljer i noen av verdens mest prestisjefylte fluebinderkonkurranser, og hans egne fluer kan sees i den legendariske «Fly Fishers Club»-samlingen i London og «Catskill Master Fly Tyer Collection» i USA.

De siste 30 årene har han bodd i Norge, hvor han arbeider som profesjonell fotograf og fluebinderkonsulent for Mustad Hook Company og Veniard Ltd. Hans populære YouTube-kanal «The Feather Bender» har 55 000 abonnenter.

I 2021 ble Barry Ord Clarke kåret til US Fly Tyer Magazine sin aller første «Fly Tyer of the Year».

Den prestisjetunge prisen hedrer Barry for hans enestående internasjonale bidrag til fluebinderverdenen, spesielt gjennom hans innovative tilnærming. Han kobler klare steg-for-steg-instruksjoner i bokform med videoer på sin populære YouTube-kanal «The Feather Bender», hvor han viser nøyaktig samme fluebindingsteknikk på nett. Denne banebrytende «sammenkoblingen» er den første av sitt slag innen fluebindingsinstruksjon.

Hans tilbud om å svare på alle spørsmål om fluebindingsteknikk online har ytterligere styrket budskapet hans verden over: At med klare instruksjoner i både trykt form og video, kombinert med gode råd, kan hvem som helst lære å binde fluer som ikke bare ser bra ut, men som også fanger fisk.

Barry er britisk, bor og jobber i Norge, og demonstrerer jevnlig på fluebinderutstillinger rundt om i Europa og USA. Som en anerkjent fotograf er hans bilder av fluebinding krystallklare, minimalistiske og stilige. Hans tilgjengelige holdning og innovative teknikker har oppmuntret tusenvis av nybegynnere til å starte med hobbyen, eller mer erfarne fluebindere til å forbedre ferdighetene sine.

Hans fluebinderbøker er utgitt på engelsk, norsk, fransk, japansk og dansk.

Knut Johan Ruud

knut.jpg

50 shades of olive

Selvironisk og uhøytidelig foredrag om å la avhengigheten av døgnflueklekkinger styre alt i livet. Om hvor kraftig hjemsøkt det er mulig å bli av tørrfluefiske. Om Vekkelse, klekking, svekkelse, spinnerfall og til tider forfall.

Rune Stokkebekk

rune2.jpg

Fulltids fluefisker siste 18 årene, jobber med innkjøp og produktutvikling for Guideline. Fisker ørret 80-100dager i året og aller helst med fluer som flyter.

Småfluer med CDC

Gjennomgang av ulike typer cdc fjør, hva vi bør se etter for ulike bruksområder. Binding av ulike typer fluer og hvordan vi kan utnytte de ulike fjærene for best mulig resultat.

 

 

 

  • Like 7
  • Thanks 1
Posted

Nydelig! Veldig flott program så langt! Skulle ønske jeg kunne være med i år også, men andre plikter kaller. Håper dette blir en knallbra helg for de som får være med!

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nå er det kun kort tid igjen, så litt praktisk info er innafor :)

 

Hva bør du ta med deg?

- Bindesaker (duh). Skulle du glemme noe, så får du sikkert låne noe.
- Skjøteledning og lampe. Er du som meg så trenger du 89 millioner lumen for å klare å binde på krok 4, så medbrakt lys er lurt.
- Briller om nødvendig
- Sengetøy eller sovepose. Det er dyne og pute der, ta eventuelt ditt sengetøy over beskyttelsen som allerede er på.
- Ta med egen mat til frokost, lunsj og kvelds. Det er kjøkken som vi kan lage mat på. På lørdag vil det bli servert 3-retters middag med vinpakke.
- Drikke. Vi har lov til å nyte medbrakt, så her kan du ha med dine favoritter. Bortsett fra under middag på lørdag og mens de dekker på til denne, men det er med drikke til maten (siden de har sjenkebevilgning så er det noen regler akkurat rundt middagen). Er ikke langt til Brandbu, så er du tom for noe på lørdagen kan det vel svippes ned en tur dit for å fylle på. Finnes nok en plass der som i det minste selger en Ringnes eller to.
- Godt humør og ørepropper :) 

Parkering.
Det er en stor parkeringsplass utenfor tunet som skal brukes. Vi kan ikke parkere inne på tunet, da brannvesenet ønsker fri adkomst der. Det er forresten bomavgift på skogsveien.

  • Like 1
×
×
  • Create New...